kehakaal 20.06.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Kuigi Teie teemaderingi kuulub liigne kehakaal, ehk oskate ka nõu anda vastupidisel teemal-alakaalulisus. Olen 35 a., 170 cm pikk ja kaalun 52 kg. Parematel aegadel olen kaalunud 60 kg ja see on tundunud minu jaoks õige kaaluna. Nüüd olen aga kõhna juba pikemat aega, mõneti närvilise elu tõttu. Hiljuti viibisin haiglas (soolesulgus) ja selle tagajärjel langes kaal alla 50 kg. Mida peaksin sööma, et veidigi juurde võtta, samas maole haiget tegemata, sest ei ole mõeldav õgimisega kaalu lisada (magu on mul nõrk organ). Millised toidud oleksid kaloririkkad, kuid samas ka kergelt seeditavad?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Ilmselt onTeie kehakaalu languse põhjused situatsioonineuroosist alguse saanud.Seega kiiret kehakaalu tõusu ei olegi mõtet loota.Kuna ma ei tea,kas Teid opereeriti soolesulguse tõttu ,siis ma päris täpset dieeti ei oska Teile määrata.Pikaajalise nälgimise järel antakse alustuseks 1500 kalorit päevas. Süüa aeglaselt ja vähe korraga.Juua toidukordade vahel,mitte nende ajal.Vähe süsivesikuid,palju valku(rasvata liha,piima,kala ,kohupiima).Tselluloosirikast köögivilja,mis annab täiskõhutunde praktiliselt kaloreid lisamata võiks piirata. Võiks konsulteerida ka psühhiaatriga,võib olla mõjub soodsalt ka depressioonivastane ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi