Võimalikud ohud keisrilõike järgse raseduse korral 23.12.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud Dr. Kadastik,
pöördusin Teie poole küsimusega korporaalse keisrilõike kohta. Vastus mille andsite taastas minus lootuse. Kuid samas kerkis ka mitmeid uusi küsimusi; kas oskate kogemuste põhjal öelda kui suur on risk, et rasedust ei kanta lõpuni ja kui suur on oht (tõenäosus)emaka rebendile ? Või teistpidi, kui suur on tõenäosus, et kõik hästi läheb ?
Oma arst arvas, et piisab aastasest vahest enne kui uuesti planeerida või peaks vahe olema suurem?
Ette tänades ja meeldivaid jõule soovides
Anneli

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere ! Aasta on piisav aeg. Risk komplikatsiooniks on väike, kuna tänapäeva õmblusmaterjal on parem, ning arm on tugevam. Samas oleneb kõik lapse suurusest ja teie kudedest. Protsenti on väga raske välja tuua .Kirjanduse andmetel 3-5%. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raseduse planeerimine

Tere, mul on selline mure: aasta tagasi olin rase (esimene rasedus), kuid raseduse areng peatus ning mul tuvastati mullheidik. Tehti emakaõõne- ja kaela abrasioon. Peale seda on HCG tase iseenesest langenud ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Ilmselt oli Teil tegemist abortiivmunarasedusega,kus loode puudus.Suure tõenäosusega võis põhjuseks olla kollaskeha puudulikkus.Eelnenud raseduse peetus või tehislik abort ei mõju üldiselt järgnevatele ...

Loe edasi

Sümfüsionüüm

Kas pärast sümfüsionüümi diagnoosiga sünnitust tuleb alati keisrilõike kasuks otsustada? Kui sageli seda üldse esineb? Miks see tekib? Ette tänades Merju.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Merju,
Sümfüsiolüüs-s.o. häbemeliiduse(sümfüüsi) ebastabiilsus , mis on seotud raseduse II poolel tekkivast survest häbemeliidusele. See põhjustab valu , eriti käimisel.
Keisrilõike ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi