Algul pillid Jeanine, pärast tavaline spiraal 01.08.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on selline küsimus. Kasutasin 2 kuud pille Jeanine, siis loobusin ja lasin tavalise spiraali panna, nüüd on juba teist kuud spiraal ja päevad kestavad vähemalt 2 nädalat või rohkem, algul tuleb nädal aega natuke verd, pärast tuleb rohkem ja alakõht pakitseb ja on paistes. Kas see on normaalne ja läheb ise üle või pean minema arsti juurde?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Emakasisese vahendi paigutamise järgselt muutuvad menstruatsioonid tavaliselt pikemaks ja vererohkemaks. 2 nädalat kestev veritsus ja pakitsus alakõhus pole aga normaalne nähtus. Põhjuseks võib olla põletik ja võimalik, et ESV tuleb hoopiski eemaldada.
Pöördu kindlasti arsti poole.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raseduse vältimine peale müoomi operatsiooni

Tere
Olen 36aastane sünnitamata naine. Juuni algul eemaldati mul laparoskoopiliselt intramuraalne emakamüoom, mis avastati 9 kuud tagasi sõeluuringu käigus. Müoom oli suurusega 5 korda 5cm ja kaalus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Soovitaks ikka pille. Vastupidi pillidd on head müoomide korral , pillidega pole täheldatud müoomide kasvu ja soovitatakse ikka kohe peale operatsiooni alustada . Teine võimalus on hormoonspiraal. ...

Loe edasi

Jeanine Pillid.

Tere!
Kasutasin Jeanine Pillid rohkem kui 1,5 aasta, kuna eelmisel kuul peatusin. Nii et viimane päev, kui võtsin pille oli 2.03.2007. Peale seda, nagu pidi tuli veritsus (6.03-9.03).
Peale ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Praegu ärge tehke midagi.See on tavaline postpillamenorröa,mis peaks ise 3 -4 kuu jooksul reguleeruma.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Pruunikas lima tupest

Tere,
Olen 22 aastane neiu. 16 aastaselt avastati mul emaka pealt müoomisõlm, mis eemaldati, 18 aastaselt avastati mult polütsüstilised munasarjad, millepärast nüüd ka söön beebipille. Nüüd on mul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pillide pikemaajalisel kasutamisel muutuvad menstruatsioonid määrivateks, mis on üsna tavaline. Eriti on see omane Jeaninele. Seega midagi halba teiega ljuhtunud pole. Krooniline tupeseen võib ...

Loe edasi

Rasedusvastasedtabletid

Tere, olen tarbinud bille 4aastat järjest. Algul Janine aga vahetasin tugeva kaalutõusu tõttu aasta pärast Yarina vastu välja. Muidu oleks kõik nagu korras aga mens on muutunud tükilisemaks ja "kuivemaks". ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pillidega ongi tsükkel vähema verega, mis on üsna tavaline. Kui on migreen, siis ei ole soovitav neid pille võtta. Soovitaks kas vahetada teiste pillide vastu või üldse mitte võtta. Kui spiraal ei ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Tere Dr.Ülle Kadasik!

Olen 27-aastane veel sünnitamata naine. Pöördun Teie poole järgmise küsimusega. Nimelt kasutan rasestumisvastase vahendina Diane35 (kuna mul on ka üksikud vistrikud seljal, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Diane on suurte annustega hormoonpreparaat Sellest ka tugevad kõrvaltoimed. Soovitaks kasutada tunduvalt väiksemate hormoonidega pille nagu näiteks Jeanine, mis on ka vistrike vastu. Kui vistrikud ...

Loe edasi

mure

tere. olen44 aastane naine. sügisel tundsin pidevalt kubemepiirkonnas aeg-ajalt ebamugavat valu ja enne menst.algas juba paar päeva enne verine voolus.lähsin arstile ja palusin spiraali eemaldada. siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pillide võtmisega alustades esineb sageli esimese või ka teise kuu jooksul veritsusi, mis edasisel pillide võtmisel kaob. Samas ei ole aga mingit seost pillide ja kõhuvalu vahel. Kui vaevab kõhuvalu, ...

Loe edasi

Pillid

Tere. Olen pool aastat kasutanud Jeanine pille. Algul oli tsükkel segamini nagu ikka. Tundus, et asi sai korda, kuna paar kuud probleeme ei olnud. Nüüd aga algas kõik otsast peale. Küsimus aga on see, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! See, kui tsükli keskel esineb veritsusi, ei vähenda pillide rasestumisvastast toimet.
Kui probleem jääb püsima, tuleb kaaluda pillide vahetamist.
dr. Seemen

Loe edasi

emakakaela haavand

Olen 33-aastane, kaks last, viimane sünnitus 1 aasta tagasi. Jaanuaris oli PAP-proov II ASCUS, misjärel nüüd septembris võeti onkoviiruse proov ja ühtlasi oli ka trihhomonoos. Trihhomonoos on nn krooniline, ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teil on tõeline emakakaela haavand koos kroonilise trihhomonoosiga siis ESV ei ole arvatavalt Teile sobivaim vahend. Enne kui otsustada, on vajalik teada Teie HPV viiruse tüve vastus, samuti ...

Loe edasi

Rasestumis vastased tabletid.

Tervitus Teile!
Olen tarvitanud üle 2a. Marveloni. Probleeme pole aga tekkis kahtlus, et kas kasu asemel ei või tekkida kahju. Olen 42 a. ja suitsetan. Infolehes on aga viide, et need pole siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kombineeritud pillid, näiteks Marvelon, ei sobi üle 35-aastasele suitsetavale naisele. Soovitan emakasisest vahendit (sobib nii hormonaalne kui tavaline e. vaskne spiraal) või minipille(pillid, ...

Loe edasi

Pillid 37-aastasele?

Kas peagi 37-aastaseks saav naine võib rasestumisvastaseid tablette kasutada? Ei suitseta. Tsükkel võrdlemisi kõikuv. Praegu on tavaline spiraal. Tänan vastuse eest!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Rasestumisvastaseid tablette e. pille võib kasutada ka 45-aastane naine, vanus pole siin piiranguks. Kuna menstruatsioon on ebaregulaarne, kindlustavad pillid ka regulaarse tsükli.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi