Tere! 28.04.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen kahekümneühe aastane neiu. Jaanuaris tegin aborti, peale seda käisin günekoloogi juures ja kõik oli korras. Mulle kirjutati välja rasestumisvastased tabletid Mercilon. Kuu aja pärast hakkasid päevad ja hakkasin kasutama ka tablette. Mure on aga selline, et nüüd on vahekorrad valulikud. Valu annab tunda just sisenemisel ja on ka kipitus tunne vahekorra lõpus. Varem ei ole vahekorrad valulikud olnud (ei olnud ka peale aborti). See hakkas just peale peale aborti pärast esimest menstruatsiooni. Menstruatsiooni algul oli tunda ka vähest sügelust ja kipitust. Kas võib olla tegemist mingi põletikuga või võib see olla tingitud tablettidest?

Märtsi algul põdesin ka põie ja neeru põletikku.

Juba ette tänades!

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tupeesiku valulikkus vahekorra ajal võib olla põhjustatud nii põletikust, kui tablettide kasutamisest. Soovitan minna naistearsti juurde , et teha põletiku analüüüsid. Kipitus ja sügelus, koos limaskestade tundlikkusega võib kaasneda seenpõletiku korral. Mõnedel naistel võib pillide kasutamise ajal olla libido mõningane langus, seetõttu ei teki vahekorra ajal küllaldaselt sekreeti. Sellisel juhul aitab libistusainete kasutamine ( lubrikanti müüakse nii apteekides, kui sex poodides).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi