propecia 23.02.02 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Lp.dr.Liiv!



Palun Teie arvamust juuste väljalangemist peatava ravimi PROPECIA kohta.Kas aitab meestel päriliku juuste väljalangemise puhul ka?Kas see mõjub hormoonidele?Kuidas?Oskate ehk soovitada muud?





Jaak,25 a.

Arst vastas:

dr Sirje Liiv

Dermatoveneroloog

Nahaarst dr. Sirje Liiv erapraksis

Lugupeetav Jaak!

Kahjuks ei oma ma eriti palju kogemusi Propecia´ga ravimisel. Minu konsultatsioonil on viibinud patsient, kes oli tarvitanud Propecia´t peaaegu 2 aastat ja tema juuksepahmakas oli muljetavaldav ja ta ise väga rahulolev. Mingeid kõrvaltoimeid tal ei olnud esinenud . Usutavasti on preparaadil hea toime androgeense alopecia e. päriliku juuste väljalangemise puhul. Katseandmetest on teada, et ravim annab soovitud tulemusi 1 aastase kasutamise järel umbes pooltel kasutajatel ja 2 aastase kasutamise järel umbes 66%. Päriliku juuste väljalangemise puhul on tegemist teatud ensüümi rohkusega, mis laseb tekkida rohkelt meessuguhormooni üht ainevahetuslikku vahe-laguprodukti ja mida esineb rohkesti ka miniatuursetes juuksefolliiklites paljakute piirkondades. Propecia neutraliseerib ensüümi toime, mille tulemusena väheneb kiilakust põhjustava ainevahetusliku vaheprodukti hulk.

Sellest tuleneb ka põhjus, miks preparaadi ärajätmisel taandub selle toime12 kuu jooksul.

Muudest preparaatidest võiks mainida Viviscali.

S.Liiv.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

propecia

Tere! Palun öelge, kas propecia sobib juuste liigse väljalangemise puhul ka naistele kasutamiseks? Kas tegemist on tablettide või välispidise vahendiga? Kas see on käsimüügi- või retseptiravim? Suur tänu ...

Vastas dr Terje Kukk

Naisterahvastele on propecia kasutamine keelatud.



Ta on ravim meestele päriliku kiilaspäisuse raviks, on retseptiravim ja tablettidena.

Loe edasi

Juuksed tagasi?



Lp.dr.Liiv!



Lugesin Teie vastust noorele mehele PROPECIA kohta.Kas on võimalik,et see ravim paneb kasvama ka juuksed ,mis langesid väja 10-15 aastat tagasi?Kui ...

Vastas dr Sirje Liiv

Lugupeetav Anti!

Kuna mul puuduvad selle preparaadiga suuremad kogemused, ei oska ma Teile öelda ei ega jah. Teoreetiliselt võiks see ju võimalik olla. Palju oleneb sellest, kas mingid kiduradki ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: