Võimalik nahavähk? 06.05.13 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Umbes aasta või rohkem aega tagasi tekkis mul säärele selline punn, mis on naha värvist natuke roosakam. See punn on kogu aeg sama suurune olnud ja ei ole mingit muutust näidanud - see ei sügele, ei ole suurenenud, ei tee valu, ei ole ka värvi muutnud. Kas tegu võib olla mingisuguse nahavähi liigiga?
Ei ole ise sellest väga välja teinud, kuna see ei ole mind otseselt seganud, kuid nüüd hakkasin sellele mõtlema.
Samuti tekkis mul juba mitu aastat tagasi ülahuulele väike heledavärviline (huulevärvist heledam, vahel tundub isegi valge) punn. see on umbes 2mm läbimõõduga ning ei ole samuti mingeid muutusi näinud selle osas. Kui seda natuke hammustan, siis tunnen et on valus, seega sellel on närv sees. Äkki keegi oskab nõu anda. Hakkan juba muretsema, et kas tõesti on mul juba mitu aastat nahavähk arenenud.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Punne on inimese kehal palju, enamik neist on healoomulised, harvadel juhtudel ka halvaloomulised. Arvestades Teie noort iga (21 a.) ja asjaolu, et punn ei ole muutunud, arvan, et nahavähi tõenäosus on kaduvväike, kuid ilma punni silmaga nägamata ei saa lõplikku hinnangut anda, selleks peab arst ikka punni silmaga üle vaatama/käega katsuma. Sama kehtib ka huulel oleva moodustise kohta. Kirjelduse järgi võiks arvata, et tegemist võib olla ebatüüpilises kohas paigutuva rasunäärmega, aga täpsemat selgust saab siiski patsienti üle vaadetes.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

klamüdioos

Tere! Kas on võimalik et klamüdioos on olnud oragnismis juba pikemat aega aga avaldub alles pärast suguühtes olekut?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

On võimalik.

Loe edasi

kandidoos

Tere!
Kas on võimalik, et tupeseen kulgeb ilma kohupiimja vooluseta?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Jah, on küll võimalik.

Loe edasi

soolatüügas

kuidas on võimalik soolatüügastest vabaneda?

Vastas dr Heli Raudsepp

Soovitan krüoteraapiat ehk ravi vedela lämmastikuga. Selleks tuleb nahaarsti vastuvõtule pöörduda.

Loe edasi

trihhomonoos

kas on võimalik,et trihhomonoos avaldub alles peale klammüüdia ravi.Minu partneril avastati klamüüdia ,selle ravisime välja ,kordusanalüüsidel aga diagnoositi nüüd trihhominoos

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Alati on võimalik, et mõni analüüs osutub nö. valenegatiivseks. Mistõttu on täiesti võimalik, et esimesel korral ei õnnestunud trihhomonoosi avastada ja see haigus tuli välja alles peale klamüdioosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi