Suguhaiguse kahtlus... 08.01.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Mure on järgmine, et hiljaaegu tekkis uus suhe ja kondoom purunes ühe vahekorra ajal. Teine pool (tüdruk) õpib Soomes ja sõitis 2 päeva tagasi sinna, momendil ei saa temaga ühendust. Eraldub veidi ebamäärast eritust, mis on selline peaaegu läbipaistev, urineerimisel valulikkust pole. Mul oli ka paar kuud tagasi mingi seenhaigus reie siseküljel, et kas see võis edasi levida sealt? Seenhaigusest sain lahti, TÜ Kliinikumi arst kirjutas välja Travocort kreemi. Pesemisega samuti probleeme pole, 3-4 korda nädalas üldiselt. Viimati käisin kontrollis 2 aastat tagasi.

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Kui on tekkinud voolus, mida varem pole olnud, oleks tark tegu end kontrollida lasta. Selleks tuleks pöörduda naha-ja suguhaiguste arsti vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

suguhaigused

Tahaksin teada, kas suguhaiguse kahtluse korral võetud günekoloogilise prooviga uuritakse kõigi suguhaiguste olemasolu võimalikkust?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Iga sugulisel teel leviv patogeen nõuab vastavte uuringute tegemist just selle konkreetse patogeeni suhtes. Mida Te mõtlete tavalise günekoloogilise proovi all?

Loe edasi

suguhaigus

Tahtsin küsida ,et kas mõni suguhaiguse vorm võib ka nii esineda , et ma ise midagi ei märkagi.On olnud üks või kaks vahekorda ilma preservatiivita viimati aasta eest , kuid erilisi kaebusi mul siiani ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Soovitan kontrollida, sest klamüdioos kulgeb sageli kaebusteta.

Loe edasi

pöördumine arsti juurde!?

Kui on tekkinud kahtlus suguhaiguse suhtes, kas peab pöörduma perearsti juurde või on võimalus ka otse kuhugi minna?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Suguhaiguste esinemise kahtluse korral on võimalik pöörduda otse dermato-veneroloogi vastuvõtule. Selleks pole vaja mingit saatekirja. On vajalik ainult eelnevalt kokku leppida visiidi aeg.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi