Kondüloom 18.06.01 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere



2 aastat tagasi diagnoositi mul kondüloomid.

Asuvad need küllaltki ebameeldivas kohas so. kusitikanalis õigemini selle avas.

Arst kirjutas ravimi Wartex, peale millega peitsimist kadus 1 kond. täielikult ja pole siiani tagasi tekkinud. Probleemiks on teine, millele see rohi ei taha kuidagi mõjuda, külmutamine seevastu aitab, aga ajutiselt nii 1-3 kuuks.Kondüloom kasvab uuesti teatud suuruseni ja siis enam mitte.

Murelikuks teeb see, et arst vahepeal kahtles, kas tegemist ikka on kond.

Kuna kolisin alles hiljuti Tallinna, ei oska siia kuskile pöörduda, et asjasse paremini selgust saada.Mida teha??





Urmas

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Lugupeetud Urmas!

Hiljuti saabus Eestis müügile uus kondüloomide vastane kreem,mida soovitatakse kasutada just retsidiveeruva(pidevalt korduva) protsessi puhul.Et kindlaks teha,kas suguelundil oleva moodusise puhul on ikka tegemist kondüloomoga,tuleks pöörduda naha- ja suguhaiguste arsti vastuvõtule.

Lugupidamisega,

Airi Põder

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

kondüloom

Tere

11 kuud tagasi diagnoositi minule ja partnerile kondüloom. Algselt ravisime seda Wartec lahusega ning nüüd viimased paar kuud kreemiga.
Oli periood, kus kondüloomid tegid valu tupes ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Järelikult mureks põhjust pole. Kui Te siiski tupes midagi tunnete, soovitaksin konsulteerida günekoloogiga-võimalik, et selle tunde põhjus on milleski muus.

Loe edasi

kondüloom

Tere!
umbes 7 aastat tagasi avastasin suguelunditel lillkapsataolised moodustised,kuna need kadusid iseenesest ja vaegusi ei tekitanud,siis unustasin neist arstile mainida.vahepeal käisin ka korralikult ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Käesoleval ajal on olemas erinevaid ja väga efektiivseid vahendid teravate kondüloomide raviks. Kui siiani kasutatud ravim pole osutunud piisavalt efektiivseks, siis tuleks uuesti pöörduda arsti vastuvõtule ...

Loe edasi

kondüloom

Mul oleks selline küsimus, et kui mehel on kondüloom, aga neid käsnasid ei ole enam pikka aega olnud. Kas soovitav on ikka kondoomi kasutada? Ja kas peaks arsti poole ka pöörduma?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Teravad kondüloomid on HPV viirusest tingitud healoomulised käsnalised moodustised. Kui need on eemaldatud, siis suure tõenäosusega Teil nakkusohtu abikaasa poolt enam pole.
Soovi korral võite lasta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: