Seksuaaltervis 16.05.22 / Meestearst

Külastaja küsib:

Probleemid erektsiooni saavutamisega ja säilitamisega vahekorra ajal. Ebaõnnestunud vahekorrast tingitud stress tekitab ärevust.
Vereanalüüsid korras, PSA madal, testosteroon kõrge. Prostatiiti põdesin aastal 2014.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kõik sellised probleemid on edukalt lahendatavad. Ravimid kenasti olemas.
Tervishoiukorralduse põhimõtete alusel peaks perearst need mured, mida ta ise oma ettevalmistuse tasemel lahendada ei saa, suunama edasi eriarstile.
Alternatiiviks on pöördumine meestearstile tasulises korras. Meestekliinikus on need ajad kenasti olemas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punn

Tere

Selline punn on juba pikemat aega tegelikult, valus pole, katsudes on kõva. Nagu tundub et lähedale on ka sarnased moodustised tekkimas, hetkel on palju väiksemad 2 tükki, kas on tegemist ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klassikalist kondüloomi see pildi alusel ei meenuta. Ennemini molluski moodi, aga ka seda ei saa ilma läbivaatuseta kinnitada.
Soovitan probleemi lahendamiseks pöörduda nahaiguste arsti vastuvõtule!

Loe edasi

Punakas plekk peenisel

Peenisele tekkis punakas laik, ühes kindlas kohas (pildil paremal peenisel). Valu ega sügelust ei esine, samuti ei tunne, et oleks krobeline. Silmaga on muust pinnast eristatav, näpuga kastudes väga hästi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Punetus on seotud põletiku või lihtsalt ärritusega. Kui ei taandu mõne päevaga või kordub, siis soovitan meestearsti vastuvõtule tulla. Kui uued ägenemised on seotud seksuaaleluga, tuleks samaaegselt kontrollis ...

Loe edasi

Peenise kasv

Tere,
kas ma saaksin millegagi kaasa aidata oma lapse mehe kasvamisele? Ma kardan, et keegi on kritiseerinud ta mehe au või ta pole ise sellega rahul. Tal on mingi loll kasuisa, kes teeb kogu aeg ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole siin ilma läbivaatuseta miskit nõu võimalik anda. 8 aastasel poisil on peenis niikuinii väike. Kui on ülekaal, siis võib peenis puhta peitu pugeda. Rääkige lapsega. Ehk polegi probleemi. Kui ...

Loe edasi

Suguti probleem

Vahekorra ajal kipitav tunne nii suguti pea kaelal kui ka veidi eesnahal.
Jäigastumise ajal nagu suguti kael oleks turses ja justkui mingi heledam rant selle all mida pole enne täheldanud, seda märkam ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpiline vanus, tüüpiline probleem. Ilmselt on teil kujunemas üks kroonilise eesnahapõletiku erivormidest - skleroseeriv balaniit. Aluseks naha ehituslik muutus - tihedamaks ja vähem venivaks. Mida varem ...

Loe edasi

Erektsiooni langus

Oluliselt tuntav ja vahekordamitte võimaldav erektsiooni langus

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Erektsioonihäired on kenasti lahendatad. Esmalt tuleb välistada probleemi soodustavad tervisemured. Tulge vastuvõtule!

Loe edasi

Valud munandites

Tere!
Mure selline, et aeg-ajalt on tunda munandites kergelt häirivat valu. Tekib suvalisel hetkel, võib kesta 5sekundit kuni mitmeid minuteid. Mul on ka ärevushäired ning kas võib ka probleem selles?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma uuringute ja läbivaatuseta siin tarka nõu anda pole võimalik. Tüüpilised põhjused on sugutrakti põletik ja närviärritus. Palju muid veel kõrval. Ärevushäire võib tajutavaid signaale ja kehareaktsioone ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

Tere.Mul tuvastati eesnäärme põletik.Eelmisel aastal tehti ka proovid kuna sümptomid olid suht samad.Siis ei olnud põletikku.Nüüd oli diagnoosiks krooniline eesn. põletik.Millal saab põletikust krooniline ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre on kuse-sugutrakti kaitseorgan ja kui põletik on juba eesnäärne sisse jõudnud, siis on protsess kulgenud juba mitmeid kuid ja ongi krooniline haigus. Krooniline haigus ei tähenda seda, et seda ...

Loe edasi

Mis see on?

Tere kas see võib olla veri? Kuna umbes 2 aastat tagasi oli minul ka selline peenisel ja see läks ise ära.
Eelmisest kohast läks probleem ära.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel kahjuks siin täpset vastust anda pole võimalik. Tulge meestekliinikus noorte nõustamise vastuvõttu!

Loe edasi

Erektsioon ei ole enam see

Mingi aeg sai veintusharjutusi proovida ja erekteerunud peenisele sai kergelt viga tehtud. Tekkis verevalum aga see läks mõne päevaga üle ning aastaid on nüüd olnud verevalumi täpp peenisel, kas see täpp ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Haakub kenasti eelmise vastusega. Samuti omamoodi peenise murru/trauma teema.
Kui 33 aastaselt pole keha enam noor, siis millal veel? 50+ võite sellist juttu rääkima hakata.

Mina vaataksin ...

Loe edasi

Kas päöörduda arsti juurde või mitte?

Kas ma peaksin muretsema? Eesti mees läheb arsti juurde alles siis, kui olukord on tõsiselt s*tt. Armuke helistas oma õele ( ta on haiglas õde) väitis, et arvatavasti on tegu lihtsalt veresoone lõhkemisega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist probleemiga, mida nimetatakse peenise murruks. Põhjuseks on enamasti erektsiooni ajal valest nurgast tingitud ülepingest tekkinud peenise valgekihi (tunica albubinea), mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: