Valulikkus vasakus munandis. 03.12.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Enam kui nädal tagasi märkasin, et peale kakal käiku tekib vasakul alakõhus suruv valulikkus, sellega kaasneb vasaku munandi valulikkus, (kui seda isegi õrnalt katsuda) ja samas alakõhu piirkonnas hakkab kostuma iga 5 sek järel soolegaasi krooks, üllatavalt ühesuguse tooni ja kestusega. Tekib halb jõuetu enesetunne. See kõik kestab paar tundi ja vaibub siis u poole tunni jooksul. Kuna siin valikus puudub proktoloog, siis ehk saan Teilt mingit aimu,milles võiks asi olla ja kuhu pöörduda. Tänan vastamast.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Siin on väga palju erinevaid võimalusi! Probleemi lahendamiseks oleks kõige targem alustada perearsti visiidist ja korralikust läbivaatusest. Ilma selleta tegeleme vaid spekulatsioonidega. Sealt saab otsustada kas ja millise eriala spetsiliste oleks vaja probleemi lahendamiseks kaasata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kerge tuikamine vasakus munandis ja urineerimine liiga lühike

Tekitab muret selline asi et vasak munand kergelt tuikab ja urineerimine liiga lühike?
Pole peale oma elukaaslase kellegagi ilma kaitsevahendita vahekorras olnud ja elukaaslasel haigusi pole.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu põhjuseks on tüüpiliselt ka sugutrakti-eesnäärme põletik või munandit varustava närvijuure ärritus. Kuna ka kusemishäire, siis kahtlustaksin esmajoones siiski eesnäärmepõletikku. Tulge uuringutele!

Loe edasi

Vasakus munandis imelik tükk

Tere
Juba ammusest on olnud vasakus munandis mingisugune tükk(palli kujuline) see asi liigub ringi seal sees ja kui katsuda,siis pole see ka ühendatud millegiga, pole valus ega midagi, oskaksite ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik selged muutused munandikotis ja ka munanditevahelised erinevused tuleks siiski arstile ette näidata. Enamasti on sellise leiu puhul tegemist ohutu kaasasündinud eripäraga, mis ravi ei vaja. Soovitan ...

Loe edasi

Valud vasakus munandis

Varicocele vasakus munandis ning prostatiit

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu on tingitud kas seda piirkonda varustava närvijuure ärritusest või siis sugutrakti põletikust. Varikotseele oli ilmselt kõrvalleid.
Antud juhul on kõige tähtsam välistada siiski varjatud ...

Loe edasi

Vasakus munandis tükk

Küsimus:
vasakus munandis on väike tükk, valu ega midagi ta ei tekkita. Kas see on midagi ohtlikku ja kas ma peaks kellegi juurde pöörduma ( kui pean, siis kelle juurde ) ja uurima mis see täpsemalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik tekkinud muutused munandikotis tuleks võimalikult kiiresti arstile ette näidata. Võite pöörduda oma perearsti, meestearsti või uroloogi poole. Enam kui 90% sedalaadi muutustest on healoomulised ja ...

Loe edasi

valu munandi piirkonnas

tere
viimasel ajal on pärast seksi tekkinud mingi valu vasakpoolses munandis ja kubeme piirkonnas .(hommikuks on valu kadunud) milles võib viga olla

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on põhjuseks alaäge põletikureaktsioon sugutraktis. Seksi ajal ja ka muidu seksuaalse stimulatsiooni käigus lähevad munanditest liikvele seemnerakud koos neid kandva vedelikuga. Kui sugutrakt ...

Loe edasi

valu munandis

Olen 29a mees, paar aastat tagasi külmetasin, tekkis palavik, mille tagajärjel tekkis ka valu munandites ja kõhu alaosas. Selgus, et tegemist oli munandipõletikuga, mille jaoks määrati ravi. Äga valu kadus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on mehe tervise aspektist väga olulise kaebuste kompleksiga, mida neti teel kindlasti lahendada ei suuda. Esmalt peab välistama sugutrakti kroonilise põletiku püsimise. Jalga kiirguv valu viitab ...

Loe edasi

sugutrakti põletik

tere
sooviksin teada millised on sugutrakti põletiku sümptomid.viimasel nädalal on vasakus munandis olnud selline imelik tunne ja üks koht on natuke tundlik. mis võib viga olla, kas tuleks pöörduda ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui munandis on mingi muutus ja valu, siis peaks tõesti võimalikult kiiresti meestearsti külastama. Valu viitab põletikule.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

valulikkus

olen 28 nm. ja mul on valulik aisting vasakus munandis juba poolteist aastat ja on tunda mingit moodudtist. sperma on muutunud tarretisetaoliseks ja sisaldab klimbikesi milles voib olla pohjus ja kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põhjuse kohta saab midagi öelda alles peale teie läbivaatust ja sperma analüüsi tegemist. Praktiliselt kõik mehe sugutrakti haigused ja muutused on edukalt ravitavad. Probleemi lahendamine eeldab siiski ...

Loe edasi

valu vasakus munandis


tere! olen 19a;185cm, 65kg. Tunnen valu vasakpoolses munandis, millest see tingitud on? Seda on juba pikemat aega tunda.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Variandid: põletik, varikotseele, trauma jt. Kindlasti võib öelda, et tegemist on haigusega ja see põhjus tuleks selgeks teha ja välja ravida.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Valu munandis

Tere! Minul on selline mure, et vasakus munandis on viimastel päevadel valu. Kui istuda ühe koha peal, ei ole häda midagi, aga kui liikuma hakata ja munandile mingisugune koormus langeb (a la püksid käivad ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan pöörduda arsti poole. Tegemist on ilmselt sugutrakti põletikuga, mis vajab kindlasti kiiret ja korralikku ravi.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: