Varikotseele retsidiiv 17.09.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Aastal 2016 oli tehtud laparoskoopiline varikotseele eemaldamise operatsioon (vasak pool). Siiani kõik oli korras, kuid kolm kuud tagasi hakkasin jõusaalis käia ja probleem tuli tagasi (minu arvamusel). On näha et veenid on laienenud ja tunnen pidevalt nõrk valu vasakus munandis mis kirgub ka vasaku jalga. Miks tekkib retsidiiv, kui teatud veen oli kinni pantud? Kas võimalik teha kordusoperatsioon ja milline? Kas emboliseerimine on efektiivne?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Esiteks. Kaebus mida kirjeldate (valu munandis, mis kiirgab jalga) pole iseloomulik varikotseelele. Siin hoopis suurem tõenäosus, et see jõusaali trenn pole piisavalt tasakaalustatud ja olete oma tugiaparaadile liiga teinud.
Teiseks. Varikotseele puhul on tegemist normi variandiga (esineb pea 20% meestel) ja see vajab ravi vaid siis, kui kahjustab selgelt munandi funktsiooni. Viimast saab hinnata sperma analüüsi ja hormonaalse seisundi alusel. Munandimaht samuti üks kriitilisemaid sisendeid vastava otsuse tegemisel.
Siit ka küsimused- kas üldse varikotseele, kas vajab ravi ja alles siis- millist ravi rakendada.
Tulge vastuvõtule!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Peeniserõngas ja varikotseele

Kas peeniserõnga kasutamine võib esise kutsuda varikotseele? Proovisin 3-5 korda ja nüüd tekinud kerge raskustunne munandikoti vasakul poolel. Kergelt laienenud veenid on ka näha, võib olla nad olid juba ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Miks peaks 33 aastane mees sellisel moel oma suguelundeid traumeerima?
Kui on probleemid tekkinud, tuleks tulla meestearsti füüsilisele vastuvõtule.
Pimesi, ilma nägemata ja uuringuid tegemata ...

Loe edasi

Valud vasakus munandis

Varicocele vasakus munandis ning prostatiit

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu on tingitud kas seda piirkonda varustava närvijuure ärritusest või siis sugutrakti põletikust. Varikotseele oli ilmselt kõrvalleid.
Antud juhul on kõige tähtsam välistada siiski varjatud ...

Loe edasi

Testosteroon ja veenilaiend.

Kuidas mõjutab tervist nebidokuur, kui on veenilaiend munandikotis. Kas on mingit ohtu tervisele. Veenilaiend valu ei tee. Nebido kuur määrati, kuna testosterooni tase on liiga madal.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veenileiend hormoonasendusravi ei mõjuta. Arvestades aga vanust kus madal testosteroonitase on suhteliselt harv leid, küsiks, mis on madala testosteroonitaseme põhjus. Kui selleks on munandi kahjustus, ...

Loe edasi

Varikotseele ja abakteriaalne prostatiit

Kas on võimalik, et hoopis varikotseele on põhjustanud prostatiidi (või võimendab neid sümptome)? Mõlemad on mul olemas. Tahaks väga loota, et seal mingi seos on, sest kroonilise prostatiidiga nagu polegi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Oma murele ise Pubmedis vastuseid otsida on üsna tulutu tegevus. Nagu siingi kenasti näha tekitate endale pudru ja kapsad situatsiooni. Varikotseele esineb u 17% meestel. Operatiivset ravi vajab 1-2%. ...

Loe edasi

Varikotseele peale operatsiooni

Tere!

Mul tehti hiljuti kõrge ligeerimisega varikotseele operatsioon. Nüüd paar päeva peale operatsiooni tundub varikotseele olevat peaaegu kadunud, raskustunnet ega valu enam pole, kuid väiksed ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Verevarustuse ümberkõlastumine peale operatsiooni võib võtta nädalaid, isegi kuid. Mõni päev peale opetatsiooni võib ette tulla igasuguseid muutusi. Veenid ei kao, vaid nende ühendus kõrge rõhuga neeruveeniga ...

Loe edasi

munandi veenilaiend

Munand on valutanud aastaid. Kõigepealt opereeriti kaks korda tsüstid ära ja alles siis avastati, et veenilaiend on ka.

Tehti kolmas operatsioon, lõigati läbi veresoon kõhus, mis munandisse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandi valulikkuse kõige sagedasem põhjus on sugutrakti krooniline põletik. Varikotseele on põhjuseks harva. Seega soovitaksin ma teile kõigepealt läbida korralikud põletikuuuringud (eelkõige sperma analüüs ...

Loe edasi

hüdrotseele varikotseele

tehti antud operatsioon veebruaris{hüdrotseele varikotseele],kas antud operatsiooni pärast võib olla munand valulik,kas munandi vähki diagnoositakse sperma analüüsiga.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandi vähi diagnoosi paneb õppinud arst eelkõige läbivaatuse alusel. Sageli on vaja lisada täpsustavad testid nagu ultraheliuuring ja veretest kasvamarkeritele. Operatsioon võib tõesti põhjustada munandi ...

Loe edasi

Munandid

Millest söltub munandi suurus ja maht?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

1. Pärilikust eelsoodumusest
2. Elukeskonnast ema kõhus, ema tervisest ja suitsetamisest raseduse ajal
3. Tervisest väikelapsena ja puberteediperioodil
4. Kehakaalust puberteediperioodil
Loe edasi

valu vasakus munandis


tere! olen 19a;185cm, 65kg. Tunnen valu vasakpoolses munandis, millest see tingitud on? Seda on juba pikemat aega tunda.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Variandid: põletik, varikotseele, trauma jt. Kindlasti võib öelda, et tegemist on haigusega ja see põhjus tuleks selgeks teha ja välja ravida.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Varikotseele

Tere.
Mõni aeg tagasi mule tuli kutse sõjaväeteenistusele, läbisin arstliku komisjoni, kus kirurg avastas mul varikotseele ja soovitas teha operatsiooni. Külastasin
perearsti, kes suunas mind ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Varikotseele esineb pea 20% eesti meestest. Enamikul juhtudel on tegemist väikese ja organismi tegevust mittehäiriva muutusega. Ravi vajab veenilaiend esmalt siis, kui tekitab valu või ebamugavustunnet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: