Tagasitulev sügelus päraku piirkonnas 02.03.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Pildil oleval paremal pool on näha heledam laik mis tekitab sügelust, mis kipub koguaeg tagasi tulema. Enda jälgimine ja sügamise vältimine või ka klotrimasooli kreemi panna paar päeva aitab, aga lõplikult probleemi ei lahenda sest kipub tagasi tulema, mõnikord on pikemad pausid mõnikord lühemad.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Pildi alusel on näha krooniline nahapõletik ja seal peal ilmselt ka väike haavand. Selline leid vajaks kindlasti lisauuringuid ja hulga vastamist vajavaid täpsustavaid lisaküsimusi. Seega soovitan vastuvõtule tulla. Meestearsti alternatiiviks on sellistel puhkudel proktoloog - vastav osakond on Eestis vaid Lääne-Tallinna keskhaiglas.
Kindlasti oleks mõnest retseptiravimist siin enam kasu kui klotrimazoolist. Aga kindlasti tuleks ka põhjuste pool korrektselt käsitleda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sügelus

Tere.

Mure selline .et juba mõnda aega kubeme piirkonnas sügeleb.Täpsem sügelus on kintsu sise küljel.Eriti õhtuti on sügelus tugevam.Sügeluse peale tekib ka koorik.
Kas ma pean pöörduma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võite pöörduda meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule. Reievoldi põletiku ravi ei tohiks olla keeruline.

Loe edasi

Sügelus pärakus

Tere!

Viimasel ajal peale roojamist tundnud päraku piirkonnas sügelust. Õrnalt on ka veritsenud või õigemini olen märganud veretäppe WC-paberil. Varem on ka lihtsalt lühiajalist sügelust ette ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpilisemateks põhjuseks on kas põletik, mikroobide tasakaalunihe või pärasoole veenilaiend. Selle murega on kõige targem pööduda oma perearsti poole, kes vaatab murekoha üle ja määrab vastavalt sellele ...

Loe edasi

Pikaajaline mure seenhaigusega

Tere!

Käisin Teie juures kunagi vastuvõtul. Päraku piirkonnas oli tugev sügelus, diagnoosiks oli mäletamistmööda mingisuguse seene infektsioon. Nahk punetas ja sügeles nii hullult, et sügades ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui 5-6 aastat olete nende tuubidega hakkama saanud, siis on ju ägenemiseid üsna vähe olnud. Ilmselt tuleks otsida nahapõletiku teket soooduatvaid tegureid. Tähtsam neist on ülekaalulisus, harvem suhkru ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: