Seksuaalfunktsiooni häire 09.07.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Perearst kirjutas ärevushäire vastu paroksetiini (20 mg). Olen umbes kuu aega seda kasutanud. Selle üheks kõrvaltoimeks on seksuaalsüsteemi häired (nagu enamusel SSRi-del). Toimib hästi, magan hästi ning ärevus on kadunud. Olen seda ka kunagi tarvitanud, siis oli samuti kõrvaltoime seksuaalsüsteemi häire, mis tarvitamise lõppedes kadus. Praegu pean veel ravi jätkama kuni sügiseni. Vahepeal elasin üksi, kuid nüüd leidsin omale hea naisterahva, keda alt vedada ei tahaks. Olen lugenud, et erektsioonihäire ravimid võivad olukorda leevendada. Rohkem muid ravimeid ei tarvita. Suitsu ei tee ning spotlikult olen aktiivne.Nädalavahetustel saunas mõne õlle tarvitan.Kas probleemi on võimalik leevendada?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kindlasti on! Ravimid on olemas, aga ilma arsti visiidita neid kirjutada ei saa.
Teinekord tasuks perearstile varasematest kõrvalteoimtest rääkida - ravivalikud on ärevushäirega üsna laiad. Osadel ravimitel on ka seksuaalfunktsiooni mõjud üsna minimaalsed.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ejakuatsiooni häire

Tere
Mul on selline mure, uroloog määras mulle ravimid Trimetop (1 tbl hommikul ja 1 õhtul) ja Omsal ( üks tbl õhtul), põhjus eesnääre oli kontrollis kergelt valulik. Olen neid tbl võtnud 7 päeva ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Omasal võib tõesti põhjustada muutuseid seemepurskes. Ravimi mittetarvitamisel probleemid taanduvad.

Loe edasi

Prostatiit ja erektsioon

Tere põdesin prostatiiti. raviks kirjutati 30 päeva Nolicin 400 mg 1 tablett kaks korda päevas + xatral SR 10 üks kord päevas.
Nüüd 3 päeva tagasi lõpetasin antibiootikumide kuuri aga probleem on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eks see ikka eesnäärme põletikuga seotud ole. Prostatiidi ravi kestvus sõltub põletikureaktsiooni taandumisest, mida saab määrata kas sperma analüüsi või eesnäärmesekreedi uuringu alusel. Kuuri pikkus ...

Loe edasi

Tõsine mure

Hr Doktor

Olen kunagi põdenud suguhaigust (korrga trihhonomos, klamüüdia, seenehaigust) Nüüd minu probleem selles, et ma tunnen vasakus munandis ebameeldivat tuima ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Krooniline põletik perekonnas on keeruline probleem, mida saab lahendada vaid mõlema poole üheaegse korraliku raviga. Ilmselt on teil välja kujunenud eesnäärme põletik, mis mõjutab sageli ka seksuaalfunktsiooni. ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

Olen lugenud siit ja sealt, aga täpset informatsiooni eesnäärme põletikust pole leidnud. Kuidas see tunda annab? Millised peaksid olema kaebused, et seda haigust kahtlustada? Naistehaiguste rubriigist ...

Vastas dr Toomas Kütt

Lp. härra M.

Eesnäärme põletikk on üsnagi keeruline ja ka arstiteadlastele veelgi läbiuurimatta ala. Selle haiguse puhul on kaebused väga mitmesugused: ebamäärased valud lahkliha piirkonnas, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: