eenäärme põletik 14.05.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Minu poeg töötab õues. Oli külm ja tekkis valu pissimisel. Pereast ravis , ei aidanud ja lõpuks läks meestearsti juurde. Alguses oli mikroobid ja põletik, sai antibiootikumi kuur ja veel midagi. Nüüd temal kõik korras, kaebusi ei ole, elab oma abikaasaga. Aga eesnäärme analüüs näitab põletik. See kestab juba1,5 aastat, ravib põletiku ja seisab samal kohal. Üks kord tuleb arsti vastuvõtule, arst ütleb et põletik vähem 50%, võtab edasi ravimeid , loodab , et põletik veel väheneb aga jargmine kord need 50% kuskile kaduvad ja jalle võtab tabletid. Mingi vaheaeg tablette võtmisel puudub, kogu aeg midagi võtab. Praegu tema võtab Arcoxia 1 tbl hommikul ja Alfusosin 1 tbl õhtul. Meil tuli sellised küsimused:
a. kas see põletik ravitav ja kui kaua vaja ravida
b. kas on vaja seksida kondoomiga ( abikaasaga)
c. Arcoxia . Kas kasutavad eesnäärme põletiku raviks. Infolehes ei ole sellest kirjutatud. Hakkab magu valutama...
d. äkki on vaja teha eesnäärme massaz ja elektriravi. On selline võimalus kuskil. Kas on see hea .
e. varsti nad tahavad lapsi saada, kas mõjub põletik spermale.
d. Tema käis tasulise analüüse ära andma. Vere proov väga lai ja uriini proov ka väga lai. Kõik on korras, ei näita mingi põletikku. Kõik normis..Mis see tähendab?
P.s. Poeg väga närviline seoses selle situatsiooniga, tahab katkesta ravi, ütleb , et ei tunne midagi, kõik on korras. Ei tea, mis teha?????

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Eesnäärmepõletik on üks keerulisemaid haiguseid ravida. Eesnäärmepõletikke on vähemalt 5-6 erinevat vormi. Kõik need vormid vajavad pisut erinevat ravitaktikat. Mina kasutan teatud haigusvormide ja ka raskesti ravile alluvatel juhtude puhul enamasti tõesti ka massaaze põletiku protsessi jälgimisega. Antud juhul oleks ajaliku nõu pakkumiseks siiski eelkõige vaja tutvuda kogu tehtud uuringukompleksi ja ka eesnäärme ultraheliuuringu leiuga.
a. Haigus on ravitav
b. Kui naisel pole kaebuseid, ta on kontrollitud günekoloogi juures ja mehel pole tegu mikroobse põletikuga, siis võib seksida ilma kaitseta.
c. Lugu teadmata ei oska kommenteerida
d. Põletik võib mõjutada mehe viljakust
Soovitan teiseks arvamuseks vastuvõtule tulla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnäärme vähi ravi

Olen eenäärme vähiga arvel 2010 aastast. Nüüd suurenes PSA kolme kuuga 7,0 lt
11,0 ni

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tõusu põhjustavad üsna mitmed tegurid. Puhtalt selle pärast ravi muutma ei pea, eriti hormoonravi määrama. Nõu andmiseks peaks teadma siiski oluliselt enam- mitmes tükis biopsial olid vähirakud sees, ...

Loe edasi

Eesnäärme põletik

Tere.
Pöördun Teie poole murega, millele ei ole selgust saanud. Käesoleva aasta algul viibisin K-Järvel haiglas. Tehti kõik uuringud ja vajalikud analüüsid. Diagnoos - suurenenud eesnääre 52 mm ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selliseid keerulisi juhte meili teel kindlasti ei lahenda. Munandi kõrvale võib tekkida munandimanuse tsüst - see võib ka ajas suuruselt muutuda. Põhjuseks enamasti suguteede takistus eesnäärme tasandil. ...

Loe edasi

Eesnäärme põletik

Tere. 2 aastat tagasi oli äge eesnärme põletik. Sain Unasyni 7p. Tehti eenäärme sekreedi uuring - Enterococcide kasv (ampitsiliin/norfloxacin/linesoliid/vancomütsiin jne - tundlik), uriinist midagi ei ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olete saanud korduvalt antibiootikumravi, mis kaebuseid palju mõjutanud ei ole. Seega pimesi raviga siin midagi head peale hakata ei ole. Kuna olemas eritis kusitist, siis küsiks esmalt, kas on tehtud ...

Loe edasi

Eesnäärme kivid

Kas eenäärme kivide opereerimine võiks tuua leevendust haigusele? Kas Eestis selliseid operatsioone tehakse? Kas eesnäärme täielik eemaldamine võiks olla lahenduseks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses oleks eesnäärme eemaldamine invaliidistav operatsioon. Erektsioonihäire risk väga suur, seemnepurse põie poole, väike risk kusepidamatuse tekkeks jne.
Suure tõenäosusega käivitame ...

Loe edasi

Eenäärme freesimine

Tere. Minu isal toimus eesnäärme nn.freesimine. Nüüd tuleb urineerimisel välja ilmselt neid eesnäärme tükke. Mõni on nõnda suur, et kohe valus on. Arst ütles, et see on normaalne. On see nii? Freesimisest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Operatiivse ravi osas on kõige õigem kommenteerima siiski opereerinud kirurg. Ise teostasin sedalaadi operatsioone viimati 15 aastat tagasi ja ei ole enam vast kõige kompetentsem siin nõu andma. Siiski ...

Loe edasi

PSA ja rattasõit

Tere
Olen 54 aastane. Mu PSA on üle 2-e. Käisin Teie vastuvõtul ja mulle tehti eesnäärme massazh ja võeti proovid põletiku kontrolliks. Selgus, et põletikku ei ole. Rahunesin maha aga siis jäi küsimus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tase kajastab põhiosas eenäärme suurust. Vähk ja põletik võivad seda tõsta tavapärasest kõrgemale. Põletik sai välistatud, muud uuringud ilmselt vähile ei viidanud. Kindlasti soovitasin teil lähema ...

Loe edasi

sugutrakti põletik

Tere!
Kui on olemas võimalus, et on sugutrakti põletik ja sellele kohe ravi peale ei saa, on siis võimalik, et mees võib jääda impotendiks või viljatuks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mõlemad variandid on tõesti võimalikud. Kui kujuneb välja eesnäärme põletik, siis see haigus on otseselt seotud nii viljatuse kui ka impotentsusega.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eesnäärme põletik

kui mul on eesnäärme põletik ja seksin ilma kummita...aga spermat sisse ei lase...kas siis ka võib naine nakatuda....ja kuidas see naaisell väljendub?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Aga miks te oma haigust ei ravi? Katkestatud suguühe ei kaitse ei teid ega partnerit. Põletikulise prostatiidi puhul võib partneril tekkita tupe ja emakakaela põletik, mis tavaliselt väljendub vooluse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: