Kas papilloom viirus ja kuidas neid eemaldada? 05.05.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.
Mul oleks nimelt küsimus, et mul on kubeme piirkonnas juba päris pikalt sellised välised tüükad ja kõige suurem on hakanud juba tumedamaks muutuma seega tekib vaikselt mure, et mis asjad need õige on? Loodan et pilt ehk midagi annab aimu, kuid õnneks nad valu ei tee ega endast otseselt märku ei anna. Kas tegu on hpv viirus või midagi muud ning kas on kuidagi moodi võimalik ka nendest tüügastest lahti saada?
Aitäh ja parimat soovides.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ega need tüükad pole norm leiuks kuskil pool nahal. Suure tõenäosusega tõesti kondüloomid. Ravi on siiski arsti retseptiga ja võimalik kirjutada alles peale Teie läbivaatust. Soovitan pöörduda meestarsti või nahaarsti füüsilisele visiidile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

papilloom viirus.

Selline küsimus, kui need soolatüüka taolised kondüloomid mingil põhjusel sugutilt ära kaovad, kas siis partneri nakatamine suguühte ajal papilloom viirusesse on ikkagi võimalik?
Kui suurt kaitset ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondoom kaitseb suguhaiguste eest kesmiselt 75% jagu. Antud juhul jääb loota, et kondüloomide kadumise põhjuseks on organismi võit viiruse üle. Üldiselt on papiloomiviirus niivõrd leebe tegelane, et selle ...

Loe edasi

Papilloom viirus

Olen 20a noormees. Minul avastati Papilloom viirus,tegelikult on see minuarust
naistehaigus. Mis riske võib aga tuua see haigus meesterahvale kas on võimaliks seda täitsa ära ravida ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Papiloomiviirus (lühidalt HPV) on sugulisel teel edasiantav haigus, mis tekitab mõlema sugupoole sugutraktis kerget põletikureaktsiooni ja harven tüükaid ehk kondüloome. Kuna ma ei tea, mispärast teil ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: