Finasteriid 20.10.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kas kaitsmata vahekord on raseduse korra lapsele ohtlik kui mees kasutab finasteriidi. 7 kuu, tüdruklaps. Arst kirjutas finasteriiid aga selle kohta ei täpsustanud kuigi juttu oli, et laps on tulemas.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Inimkatsetes pole minu teada midagi negatiivset leitud. Loomkatsetes võimalik pisimõju poisslaps lootele. Minu soovitus on siiski olnud ja on tänaseni, et parem oleks kaitstud seks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Miks finasteriid põhjustab kõrvalmõjusid, mis ei lõpe isegi pärast ravimi võtmist?

Miks finasteriid (Propecia) põhjustab kõrvalmõjusid, mis ei lahene isegi pärast ravimi võtmist? Mis on see mehhanism seal taga? Infolehel on kirjas, et võib minna nii, kui ravimit riskid võtta, samuti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei saa aru, mis muredest te kõnelete. Kõigil ravimitel on kõrvaltoimeid, kuid püsivad on need üliharva. Sama ka Propeciaga.

Loe edasi

Juuste hõrenemine

Tere

Mul on selline mure, et olen 19aastane ning mul juuksed hõrenevad.
Kuna isal langesid juuksed välja, järelikult on tegu geenidega.
Lugesin, et DHT on see mis ravib.
Ma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt tuleb üle vaadata, kas on mehe tüüpi juuste hõrenemine või mitte. Teiseks tuleks teha hormoonuuringud, kas on ikka tegemist neerpealise meesuguhormoonide kõrge tasemega või mitte. Kui on, siis on ...

Loe edasi

Valu peenises; finasteriid

Tere!

Kirjutan jälle vastuvõtujärgselt, sest seal suure õhinaga ei jõua päris kõige peale tulla, millest tahaks rääkida.
Ütlete, et mul ei ole prostatiiti, vaid hoopiski närvivalu ning ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ega ma käsigi teil ennast uskuda. Kui olete veendunud, et prostatiit, siis tuleb minna järgmise arsti juurde - varem või hiljem teie soov saab rahuldet. Kõigil neil teemadel me vastuvõtus juba kõnelesime. ...

Loe edasi

Prostamol Uno ja eesnäärme suurus

Mul tekkis veel üks vastuvõtujärgne küsimus. Soovitasite mul võtta sügisel, kui mul tavaliselt on eesnäärme põletiku sümptomid tekkinud ennetavalt Prostamol Unot ja ka vitamiine.
Prostamol Uno on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PU on looduslik preparaat ja sisuliselt eesnäärme mahtu ta ei mõjuta. Kasutan seda preparaati eesnäärme üldiseks tugevdamiseks. Mahtu vähendav toime tal puudub ja vaevalt, et ka seksuaalsust muudab.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: