Gardnerella Vaginalis meestel? 19.01.18 / Meestearst

Külastaja küsib:

https://www.kliinik.ee/margus-punab/id-20/arst#formMingeid sümpotemeid mul ei ole.
Kuna on uus püsipartner siis lihtsalt tegin igasugu suguhaiguste teste igaks juhuks.

Tervisetestid.ee kiirtest näitab kergelt positiivset tulemust "Gardnerella Vaginalis" kohta.
Kergelt selles mõttes et testi juhend ütleb “Test region may vary depending on degree of infection".
Minu puhul siis vaevumärgatavalt ikkagi teine joon on olemas.

Kas ja mida peaksin edasi tegema?
Uuesti sama testi?
Perearsti või mõne muu arsti poole pöörduma?

Internetis leiduv info meeste ja Gardnerella Vaginalis kohta on üsna vastandlik et kas peaks ravima (kui sümptomeid ei ole) ja kas on ohtu naispartnerit "nakatada".

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Minu esimene soovitus on, et ärge tehke suvalisi teste. Kiirtestide kvaliteet ei ole (täna veel) selline, et nende alusel saaks miskit haigus kinnitada või välistada.
Teine teema on gardnerella. Tegemist ei ole suguhaigusega. Minu tänase teadmise alusel ei ole mehe jaoks tegemist haigustekitajaga. Maiste puhul on tegemist ühe teguriga suuremas kompleksis.
Kui kaebuseid ei ole, siis ravi ei soovita.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punnid peenisepea peal

Tere

Peale vahekorda tekkisid peenisepea peale punased punnid (mõnedel on punni pead valged). Samuti tekkis sügelus. Sügelus kestab paar päeva ja siis kaovad nii punnid kui sügelus. Peenise ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antud juhul kirjeldate tüüpilist perekonnas valitsevat sugutrakti põletikku. Naise tupepõletik tekitab teil eesnaha põletiku. Krooniline põletik viib varem või hiljem eesnäärme põletikuni. Eesnäärme põletik ...

Loe edasi

Gardnerella vaginalise ja ureaplasma urealiticumi ravi

Kuidas ravida efektiivselt?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravimite määramiseks peab ikkagi arsti vastuvõtule tulema. Kui naisel leiti, siis ilmselt peaks üheaegselt ravi saama mõlemad seksuaalsuhte osapooled.loodan, et ravi juba määratud ja teie rolliks on 20 ...

Loe edasi

Herpese kahtlus???Või muu probleem?

Tere!
Mure järgmine. Olen 42.a mees. 3 aastat abielus ja teisi partnereid ei oma. Korra kuus tekivad eesnaha sisepinnale pisikesed haavakesed,vahest mitu, enamasti üks. Need teevad kogu suguti veidi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Probleem on tõsine. Esmalt soovitaksin teil teha ägenemise ajal herpese uuringu villdest PCR meetodil. Mõnikord on tõesti veretestida herpese leidmine ebaõnnestunud. Teiseks soovitaksin teil teha uuringud ...

Loe edasi

Trihhomonoos

Tere!

Umbes pool aastat tagasi avastati mul TV(trichomonas vaginalis) oli vist selline nimi,sellest peale on mind mürgitatud metronidazoliga, 3 suhteliselt suure kogusega ravikuuri ja 1 kuur ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina alustaksin siiski veelkord diagnoosist. Trihhomonoosi diagnostika, eriti krooniliste vormide korral on väga keeruline. Palju esineb nii ala kui ka ülediagnoosimist. Kindlasti peaks teie diagnoosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: