Ureaplasma urealyticum 26.10.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere

Partneril tuvastati Ureaplasma urealyticum.
Sai igaksjuhuks ka kuur kaasa tehtud (sümptomid puudusid) 5 päeva kaks tabletti päevas.
Nüüd sai STD paketttest võetud kus testiti:
Chlamydia trachomatis DNA
Chlamydia trachomatis LGV DNA
Mycoplasma genitalium DNA
Neisseria gonorrhoeae DNA
Trichomonas vaginalis DNA
Kõik oli negatiivne.
Kas mõni neist testidest näitab ka Ureaplasma urealyticum bakteri olemasolu? Nt mycoplasma? Eraldi selle jaoks testi osta ei saanud ja sp ma küsingi Teie käest infot!
Kas tegu on üldse suguhaigusega? Kui kergelt see meestele külge hakkab ja kas ravikuuri läbimine aitab 100% kui kuur korralikult läbi tehtud?

PS: kuuri ja testidevaheline aeg oli 2,5nädalat

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ureaplasmade, nii parvumi kui ka urealyticumi, osas oleme täna seisukohal, et need ei ole põletikutekitajad. Küll võivad need mikroobid kaasneda põletikuga. Seetõttu pole need ka rutiinselt paneelides sees. Alati leidub ka erandeid. Vahel noorematel meestel, eriti seksuaalelu alguses, võivad ka mõned ureplasmad põletiku põhjuseks olla.
Kui ikka vaja ja väga suur tahtmine, saab näiteks ülikooli meestekliinikus eraldi tellides siiski määrata.
Kõige mõistlikum oleks tervishoiteenust kasutada siiski koostöös arstiga, vastava eriala spetsialistiga.
Ka siin on keeruline miskit soovitust anda kuna me ei tea, miks partneril see uuring üldse tehti. Kui see oli profülaktiline test ja ka temal kaebused puudusid, siis soovitan teema üldse unustada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ureaplasma jätkuvalt positiivne

Tere

pöördun Teie poole murega, mis puudutab minu meest, vanus 43 aastat. Tal on Ureaplasma parvum jätkuvalt positiivne, saanud selle vastu ravi kolmel korral (Sumamed, Doxycyclin), aga seni ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline lugu. Mul on aastas vaid üksikuid mehi, kel ureplasma ravi pole tulemust andnud. Teie juhtu ma laias plaanis mäletan. Antud juhul soovitaksin raviotsuse tegemiseks teha veelkord sperma analüüs ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere,
Elukaaslasel avastati Pelgulinna naistekliinikus ureaplasma (kas U. urealyticum või U. parvum, seda ei tea - arvatavasti ei kasutatud PCR-meetodit).
Pärast seda tegime mõlemad 10-päevase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureaplasma suhtes on arstide seas vastakad seisukohad. Mina kuulun tänase teadmise alusel nende arstide sekka, kes peavad ureplasmat alati oluliseks ja ravi vajavaks sugutrakti mikroobiks. Ravi osas peab ...

Loe edasi

Ureaplasma urealyticum

Teema järgmine:
30 aastane mees ja ilmselt Ureaplasmat kandnud ca 2-3 aastat. Avastatud seoses sellega, et tahtsime uue partneriga "kindlad olla".
Enne ei osanud kerget kipitust kusemisel (pärast ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu kogemused ureplasmadega on järgnevad:
1. Ravile alluvad kenasti u. 95% ureplasma juhtudest. Siiski kasutan alati pikemaid ravikuure (10 päeva ja mõnel juhul ka enam)
2. Kui ei allu ravile, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: