Herpese kahtlus???Või muu probleem? 23.02.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mure järgmine. Olen 42.a mees. 3 aastat abielus ja teisi partnereid ei oma. Korra kuus tekivad eesnaha sisepinnale pisikesed haavakesed,vahest mitu, enamasti üks. Need teevad kogu suguti veidi valulikuks, mõnikord ulatab kerge valuaisting kuni munanditeni. Kõik see juhtub suvaliselt - mõnikord peale ägedat seksi, mõnikord aga niisama. Seda probleemi täheldasin ka mõned aastad enne abielu, aga mitte enne 38.-ndat eluaastat. Suguühe abikaasaga on tihti valulik, kuna tema vagiina on erandlikult väga kuiva tüüpi. Kasutame veepõhist kondoomikreemi, et valus ei oleks. Mind on kolm korda testitud vereproovidega Herpese kõikide genitaaltüvede vastu ja midagi leitud pole. Kaks korda on tehtud põletikuproove, aga samuti midagi leitud pole. Küll on mul ohatis suu piirkonnas, vahest. Abikaasal ka mingeid põletikke ega haigusi pole. Käisin dr.Poolametsa juures ja tema ei leidnud ka haiguse põhjust. Küll oleme mõlemad abikaasaga hädas olnud seeninfektsiooniga ja saanud ka vastavat ravi. Haavakesed kipuvad ikka korduma. Olen täitsa hädas ja juba igasuguse lootuse kaotanud. Kas mul võib olla mingi peidetud Herpese resistentne vorm, mida ei näita ei minu ega mu abikaasa proovid? Võib-olla ei avaldu see abikaasal üldse? Kas vereproovi test on kõige efektiivsem Herpese diagnostikaks? Kas selline asi nagu Cardnerella algloom võib selliseid ville tekitada, olen kuulnud veel ühest võimalikust põhjusest? Kuhu võiks Tallinnas kompetentse abi saamiseks pöörduda? Eraarstide diagnostikabaas on puudulik tihti võetakse palju raha , aga abi ei mingit. Hiiu dispanseri teenindus on seevastu räigelt sovjetlik ja vastuvõetamatu. Perearsti ja polikl. nahaarstide teadmised üsna napivõitu. Ette tänades U.E.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Probleem on tõsine. Esmalt soovitaksin teil teha ägenemise ajal herpese uuringu villdest PCR meetodil. Mõnikord on tõesti veretestida herpese leidmine ebaõnnestunud. Teiseks soovitaksin teil teha uuringud sugutrakti kroonilise põletiku suhtes. Optimaalse uuringuskeemi leiate portaali sektsioonist Tasub teada / Kiiruuringud meestele. Gardnerella siin suure tõenäosusega põhjuseks olla ei saa.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Lööve nahal

Mis vôiks olla pôhjuseks sellisel punnide kogumikul ning kuidas seda ravida

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tere!
Päris kindlalt ilma uuringuteta ja muu täpsustava infota öelda ei saa, aga meenutab enim genitaalherpest. Herpese avaldumine jälgib tüüpilist mustrit- esmalt kerge ärritus, sügelus,punetus ...

Loe edasi

Eesnaha all valged punnid

Kas tegu on herpesega või midagi muud ?
Sest sain arstilt tabletid herpese vastu aga pole âra kadunud

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks on pildil valgus Teie sõrmedel, aga mitte peenisel. Selle alusel midagi öelda on raske. Aga kui probleemi algusest on möödunud juba 4 nädalat, siis pole kindlasti tegu herpesega. Herpese ägenemise ...

Loe edasi

Punnid peenisel?

Tere.
Peenisel ja selle ümber on punnid tekkinud.
Ise arvan et see herpes sest mul veres sees see olemas.
Suve jooksul sai palju saunas ja külmas vees oldud,ning kindlasti alkohol reedeti, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ilma inimest ja tema probleemi nägemata pole head nõu võimalik anda. Punnid peenisel võivad olla väga erineva põhjusega. Enamik neist tõesti viirustest põhjustatud - kondlüloomid, molluskid jne. ...

Loe edasi

Kas tegemist on suguhaigusega?

Tere!

Probleem hakkas praktiliselt kohe peale partneriga vahekorras olemist. (07.05.2020) Urineerimine on valulik, kuigi kadus ära paari päeva jooksul. (Ca 2-päeva). Olin partneriga vahekorras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellise probleemi (ajalugu+kaebused) puhul soovitaks tõesti alustada kohe suguhaiguste uuringutest. Välistada tuleks klassikalised kusiti põletikku põhjustavad suguhaigused ning hinnata kusest ka mikroobide ...

Loe edasi

2 -3 väikest haavandit peenise välisküljel

Olen 47a. mees, kes olnud abielusuhetes 25 a.,teised kontaktid välistatud.Kunagi varem pole meie lähisuhtes probleeme olnud, aga nüüd on saanud paar väikest haavandit peenisel probleemiks, millest olen ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kardan, et pimesi siin tarka nõu anda ei saa. Esmalt peaks ikkagi neid havandeid nägema ja vajadusel sealt ka uuringud tegema. Kirjeldus päriselt herpese tüüptunnustele ei vasta. Samas võib tegemist olla ...

Loe edasi

punased täpid suguti otsas ja eesnahal

Tere,
Mul tekkisid 5 päeva tagasi suguti pea otsa ja hiljem ka eesnaha alla punased täpid. Osadest moodustusid suguti pea ja eesnaha alla ka väikesed villid, mis paari päevaga avanesid. Kogu villide ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on arvatavasti ikkagi seenpõletikuga. Sobivad kaebused ja nende tekkimise kiirus peale kaitsmata vahekorda. Herpese ägenemised käivad enamasti ikkagi valuga. Herpest ilma väliste nähtudeta testima ...

Loe edasi

herpese ravi

tahaks teada et kas herpese vastu apteegist kah mingeid ravimeid saab? ma mõtlen nagu ilma retsepita?

ette tänades!!!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võite osta zovirax kreemi, kuid see ei ravi - ehk vaid leevendab.

Loe edasi

herpese rohud

tervist!
mul on vist herpes. peenise eesnaha all on sellised punased villid :S
et ma lugesin et on olemas mingi tablett ravi. ja et palju need tabletid maksavad ja kas neid saab apteegist ilma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Punased villid võivad tõesti olla ka herpese tunnuseks. Siiski on ka palju muid haiguseid, mis võivad neid nähte anda. Herpese ravimeid saab vaid retseptiga ja kuna ravi on pikaajaline ja üsna kallis (10 ...

Loe edasi

Herpes.

Kas Lääne-Virumaal on ka meestearste? Või millise arsti juurde ma peaks pöörduma oma murega? Tahan herpese analüüsi teha. Tänan.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti juurde saate kahjuks minna ainult Tartussse või Tallinnasse. Herpese testi saab teha ka perearst.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

kas kusepidamatus?

Tere.



Olen 20 a. noormees. Umbes 2 kuud tagasi hakkas mind vaevama selline probleem, et tihti on selline tunne, et uriin hakkab tulema ja üldse ebamugav tunne põiel ja peenisel. ...

Vastas dr Aivar Tilk

Kõige tõenäolisem on, et teil on tekkinud eesnäärme ärritusseisund või põletik, mille korral sageli on analüüsid korras. Ega te ei ole põdenud mõnda sugulisel teel edasiantavat haigust? Ega teil ei teki ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: