Punetus/villid peenisel 02.09.17 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Selline mure, umbes 4-5 päeva tagasi läks peenise ots valilikuks, peenise peale olid tulnud punased täpikesed/villid/ohatised (punetus). Urineerimine valulik ei ole, valus on vaid siis, kui eesnahka tagasi tõmmata, uriin läheb peale või lihtsalt sinna vastu lähed ja muidu natuke ebameeldiv tunne.
Viimased 3-4 kuud on olnud üks partner ja enne ei ole sellist asja esinenud.
Viimati käisin meestearsti juures ka umbes 4 kuud tagasi ja mingeid suguhaigusi mul ei täheldatud. Oli lihtsalt mingi põletik ja oli pidev urineerimis häda aga see on juba üle läinud ja põletiku näitajad olid alla läinud.
Millega võib olla tegu ja kuidas saaksin seda ravida?
Kirjale on lisatud ka pilt.

Ette tänades,

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegemist on ägeda peenise pea põletikuga. Üks võimalik sellise leiu tekitaja on herpesviirus (enamasti HSV 2). Aga võib tegu olla ka mikroobse põletikuga. Kui tänaseks veel püsib, siis tasuks kindlasti meestarstile või suguhaiguste arstile ette näidata. Sama soovitus ka kordumiste puhul. Senimaale normaalne hügieen ja soovitavalt seks preservatiiviga või hoiduda sellest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Peenisel punetus

Peenisel (nahal) tekkis järsku kogum, mille keskel oli vill (momendil kärn)
Tänaseks punetus säilinud ja sügelus kohati intensiivne.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on eesnaha põletikud meestel sugulisel teel saadud - mitte alati just suguhaigused vaid partnerite sugutrakti põletike kajastused. Siin võimalik ka herpes viirus. Ilma läbivaatuseta täpsemat vastust ...

Loe edasi

Punetus peenisel, hiljem lööve kätel ja kaelal.

Tere. Probleem järgmine. Paar nädalat tagasi hakkas peenisel nahk punetama ning vaikselt on see levinud üle terve peenise ja ka kubeme piirkonda ning sealt edasi kätele ja kaelale. Hügeeniga on lood korras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nahapõletik - soovitan nahahaiguste arsti külastada.

Loe edasi

Punetus peenisel

Tere

Paar päeva tagasi märkasin, et peenise otsa on tekkinud punaseid väiksemaid laike, nahk kuivab ja ketendab, eesnahal on kindla piiriga punetus. Eesnaha punetus on iseenesest olnud juba ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enam kui 90% juhtudel on eesnaha ja peenisepea põletik mehele sugulisel teel leviv haigus ja seotud partneri tupepõletikuga. Kui probleem pole tänaseks möödunud, siis tasuks vastuvõtule tulla. Kui eesnahal ...

Loe edasi

Punetus peenisel

Tere!
Mure siis selline, et mõned päevad tagasi avastasin peenisel ebamäärase punetuse.
Praeguseks kasutan ''Klotrimasooli'' kuid muutusi pole näha, vahepeal õrnalt sügeleb kui ei häiri. Mis ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selleks et vastata peaks teist ikka palju enam teadama. Põhiküsimus - kas probleemide teke oli seotud seksiga. Kui jah, siis võimalus suguhaiguseks või muude teie kehale võõraste mikroobide poolt tekitatud ...

Loe edasi

Rebendid ja punetus peenisel

Tere! probleem selline, et umbes 4 kuud on olnud mu peenise ümbert punane, rebendid, ning nahk on ka nagu kõvem, kui peaks olema ning sügeleb hirmsat moodi. Äkki saan oma probleemile vastuse.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üsna haruldane pilt. Koht on üllatav. Kas seal pole miskit traumat/kriimustust enne olnud. Ilmselt on praegu lisandunud seenpõletik. Soovitan 5 päeva jooksul kasutada klotrimazool kreemi 2 korda päevas ...

Loe edasi

Punane laik peenisel

Mõnda aega tagasi tekkis peenisele punane laik, millel nahk õrn ning puruneb kergesti, misjärel tekib taas õhuke ja õrn nahk. Paraneda ei soovi kuidagi ning punetus ei kao samuti. Tekitab ka aegajalt kihelustunnet. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist kroonilise naha põletikuga. Enamasti see haigus ise ei taandu. Soovitan põõrduda kas nahahaiguste- või meestearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Proobleem vist suguhaigusega

TERE!
On selline probleem et peenisel esineb punetus, natuke sügeleb ning ülevalt pools ajab nahka.
Kas tegu võib olla herpesega?
Kui on siis mida peaksin ma edasi tegema!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Herpes siin vaevalt põhjuseks on. Ilmselt on tegemist kas seenest või mikroobidest tingitud eesnaha põletikuga. Kui probleem pole taandunud, siis soovitan vastuvõtule tulla. Visiidi eel soovitan tutvuda ...

Loe edasi

küsimus

Olen 43 a. mees.Umbes 2 a. tagasi tekkis suguelundile,eesnaha alla punetus,mis tekitab kihelust ja valulikkust.Külastades mitmeid nahaarste sain abi travogordiga määrides.Viimase arsti diagnoos oli psoriaas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Psoriaas võib tõesti esineda ka peenisel. Siiski on see harv eesnaha põletiku põhjus ja tavaliselt on siis koldeid ka teistes nahapiirkondades. Diagnoosi täpsustamiseks soovitan tulla vastuvõtule. Optimaalse ...

Loe edasi

herpes või seen?

küsimus selline: kas vesised villikesed peenisel tähendavad tingimata herpest või võib tegu olla ka mingi seenega? kui naisel on tupeseen ja pärast väga aktiivset seksimist tekib mõlemal kipitus, sügelus. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on ikkagi seenpõletikuga. Ravi peaksite mõlemad saama. Senimaale kasutage preservatiivi.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

punnid peenisel

Olen oma partneriga koos elanud u aasta. Kooselu alguses käisin ka naistearsti juures kontrollis, kõik oli korras. Umbes kuu aja möödudes kooselust hakkasid mu partnerile peenisele tekkima punased villid. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist herpese infektsiooniga. Herpesviirus võib organismis pikka aega vaikselt püsida ja kaitsevõime languse foonil järsku välja lüüa. Õnneks on olemas väga head ravimid viiruse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: