Valu paremal alakõhus 03.09.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere
Mul on juba aasta aega valu paremal pool alakõhus kubepiirkonnas või parema puusa piirkonnas ( täpselt ei saa aru) ja vahetevahel kiirgab parema puusa küljele ja taha. Valu tekib alati istudes, eriti tööl olles kui jalas on viigipüksid vööga või mõned teised püksid, mis on tugevalt ümber. Tekib selline tunne, nagu midagi punnitab kõhust välja, valu ei ole terav, aga on selline näriv. Püsti seistes ja kõndides seda valu ei ole. Valu koht on
Olen käinud mitmeid kordi kirurgi vastuvõtul, tehtud on nii üle kogu keha kompuuteruuring, ultraheli kui ka magnetuuring paremast puusast, aga siiani midagi leitud ei ole. Kuigi tööl on järjest raskem/valusam arvuti taga istudes tööd teha. Natuke toob leevendust, kui püksinööp lahti teha.
Kas see valu võib olla põhjustatud mingist meestehaigusest ( eesnäärmega mul minu meelest mingit probleeme pole, urineerimine ei ole valulik ja ei ole sage, ühtegi suguhaigust ei tohiks mul olla, ainult parem munand tundub vahetevahel õrnalt valulik, katsudes seal mingit muutust ei ole tunda)?
Kõiki minu kohta tehtud uuringuid peaks olema ka näha arvutist.

Loodetavasti ei ole kõik ülevalpool olev jutt liialt segane ja te oskate selle põhjal vastata.
Ette tänades,
P

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Andmeid saab vaadata ikka vaid oma patsientide kohta. Antud juhul on suurima tõenäosusega ikkagi tegemist piirkonda varustava närvijuure ärritusega. Soovitan esmalt nõu pidada neuroloogiga. Kui sealtpoolt kõik korras, siis tasuks läbi teha eesnäärme uuringud. Vajadusel saan suunata oma partneri - füsioterapeudi juurde, kes tegeleb vaagna piirkonna valusündroomiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ebamugavus munandikotis ja vasakul alakõhus

Tere

Umbes 6 aastat tagasi diagnoositi varikotseele, olen seda aastate jooksul näidanud nii Dr. Sarjasele, Dr. Tartesele kui ka Teile. Kontrolliti ka neere ja kirurgilist lähenemist varikotseele ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel pole probleem suure tõenäosusega mitte munandites vaid tugiaparaadis. Parem pöörduge mõne hea füsioterapeudi poole, kes saab probleemide tekkeloo läbi analüüsida ja loodetavasti ka toimiva ...

Loe edasi

Eesnääre

Tere. Ravisin Teie juures eesnäärmepõletikku ,hetkel proovid puhtad
Xatrali üritan edasi võtta aga tekitab vaevusi, väsimus , iiveldus , alaselg valulik . Praegu võtan 2 päeva tagant , vaevused väiksemad. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Alfusosiin võib pisut vererõhku langetada. Ega kõrval vererõhu ravimied ei ole? Kui on, siis tasuks vererõhku kontrollida ja võimalusel pisut ravimite doose langetada. Perearst saab selles osas aidata.
Loe edasi

Peenise eesnahal on punnid

Tere
Selline kysimus, et peenise eesnahal on punnid, kuskil kaks aastat juba. Mida teha?
Lisasin pildi

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on täiesti normaalse noore mehe peenisega! Kui peenist kusemise kõrval ka muuks tegevuseks rohkem "kasutama" hakkate, siis kaob vaikselt ära.

Loe edasi

Fimoos

1) Olete väljendanud, et enamusel juhtudel on fimoosi raviks olemas ka mittekirurgiline võimalus (kreemid, rõngad, harjutused, jne?).
Minu seis on järgmine: nahka tahapoole tõmmates on sugutipea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui muutus on tekkinud aasta jooksul, siis on küllalt suur lootus seda konservatiivse raviga jälle tagasi paremasse seisu saada. Ilma patsienti ja tema probleemi allikat otse nägemata pole võimalik mingeid ...

Loe edasi

Sage urineerimine

Tere, mureks siis sage urineerimine. Probleem tekkis mitu aastat tagasi, kui pidutsesin kõvasti. Tarvitasin pidutsedes kolmel korral narkootilist ainet nimega MDMA. Igakord tekkis probleeme urineerimisega, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellised ja palju ebatüüpilisemadki probleemide põhjused pole meile sugugi üllatuseks. Kui soovite abi, siis soovitan alati oma probleemide võimalikud põhjused võimalikult täpselt arstile ära rääkida. ...

Loe edasi

Peenisel kondüloom

Tere!

Millega võib tegu olla?
Käisin sama asjaga ka teie juures vastuvotul eelmisel aastal. Sai tehtud esmase uriini ja sperma proovid mis mõlemad olid ka korras. Enne seda sai tehtud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pilt on fokusseeritud kahjuks peenise pea peale, mitte nahamuutustele. Kondüloom on nagu soolatüügas, enamasti ebaühtlase pinnaga. Kui ikka häirib, siis tasuks uuesti üle vaadata ja vajadusel saab ka healoomulised ...

Loe edasi

Eesnahk kidaga suguti pea küljes

Et kas see normaalne et ta nii palju sinna kinni kasvanud? et põhimõtteliselt ei saa eesnahka täitsa maha tõmmata ilma et hakkab suguti pead viltu vedama selle kidaga millega ta sinna kinnitub. Seksuaalelus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi peal paistab tegu olevat päris tavalise ja normaalse eesnaha kidaga. Kui ikka häirib, siis tasuks tulla vastuvõtule. Kodus võiks sellest mainitud peenise pea viltuvedamisest eelnevalt pildi teha. ...

Loe edasi

Kas peaksin, muret tundma?

Tere!
Peale viimast, vahekorda tekkisid peenise pea peale imelikud punased täpid mis ei sügele ega midagi kas peaksin muret tundma

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seksi järel tekkivad eesnaha ärritused ja põletikud viitavad esmajoones partneri tupepõletikule või lihtsalt tupe keskkonna muutusele. Enamasti need nähud esimestel kordadel taanduvad päeva-paariga. Hiljem ...

Loe edasi

Diagnoositud eesnäärme põletik.

Eesnääre suurenenud ei olnud, oktoobris ultaheli. PSA 1,94, leukotsüüdid uriinis momendil 70, oktoobris 55, näidud eesnäärme massaaziga, pärmseened momendil 114. Diagnoositud pikaaegne, krooniline eesnäärme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust, on tegemist üsna piiripealse põletikureaktsiooniga, mida mina kaebuste puudumise ja normaalse PSA väärtuse juures suure tõenäosusega üldse ei raviks. Sõltub muidugi kaasuvatest leidudest. ...

Loe edasi

Günekomastia

Tere! Olen 21 aastane noormees ning umbes viimased 4 aastat on mind vaevanud rinnanäärmete suurenemine ehk günekomastia. Mõlema nibu all on tunda üpriski suurt tükki. Eriti teeb antud probleem muret soojemas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist tõesti üsna tüüpilise günekomastia kirjeldusega. Kirurgia on alati viimane (tagasipöördumatu) lahendustee. Esmalt tuleks püüda aru saada, mis seda haiguse püsimist soodustab. Kas on mingeid süsteemseid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: