suguhaigused 01.06.09 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kas mingisugust suguhaigust võib mees naisele edasi anda oma suguelundite ülaosaga, mis polnud kondoomiga kaitstud s. t. lihtsalt kokkupuutes, kui kondoomi kasutamise tõttu on täiesti välistatud sperma ja nn. eelsperma sattumine naise suguelunditele?( Mehe seemnepurse toimus väljaspool naise organismi). Ja kui siis millist? Kui suur on risk? Tegu on ligi 50 aastaste inimestega.( Naisel pole menstruatsiooni 2 aastat enam olnud)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ega spekuleerimisel suurt mõtet ole. Kui on mingi võimalus sekreetide ülekandeks, siis on ka nakatumisvõimalus olemas. Küll kindlasti väiksem, kui klassikalise seksi puhul, kuid siiski olemas. Parem kontrollige ennast!
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punased punnid peenisel

Tere, mul tekkisid peenisele punased punnid. Vahekorras olin viimati 2 päeva tagasi. Kas on põhjust muretsemiseks ? Tänud

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti on. Kui on põletik ja enne selle teket seks, siis tuleb esmaselt suguhaigused välistada ja kui see korras, eesnaha põletikku ravida. Noorte nõustamise süsteemis on juurdepääs meestekliinikusse ...

Loe edasi

Valu paremas munandi piirkonnas

Tere

Tunnen vahetevahel valu parema munandipiirkonnas, katsudes ebameeldiv ja valulik. Mida peaksin ettevõtma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimesena peaks välistama sugutrakti põletiku. Arvestades vanust, siis esimeses etapis esmasjoa kuse test ja vajadusel suguhaigused. Teises etapis sperma analüüs - sest on ainus materjal, mis näitab munandis ...

Loe edasi

Mäda punn munandil

Paremale munandi poolele tekkis punetus mis muutus ööga mäda suureks mädanevaks punniks. Päeval läks see punn katki. Aga mäda tuleb ikka ja kubeme juures kiitus tunne. Mida peaks tegema ja kas asi TÕSINE? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kiiresti arsti juurde! Esimese asjana tuleks välistada suguhaigused. Seega visiidle kaasa esmaskuse analüüs. Koheselt saab alustada põletikuvastase raviga.

Loe edasi

Millega on tegu?

Suguti peale on tekkinud sellised valged laigud ja täpid. Tulevad pesus ilusti maha aga tekivad paari päevaga tagasi. Kas tegu on seenhaigusega ja kuidas seda ravida?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha põletik. Kui teke oli seotud seksuaaleluga, siis tasuks kindlasti ka suguhaigused ära testida. Esmalt regulaarne hügieen. Kui sellega ei taandu, siis meestearsti vastuvõtule nii, et peenist enne ...

Loe edasi

Peenisel punetus

Peenisel (nahal) tekkis järsku kogum, mille keskel oli vill (momendil kärn)
Tänaseks punetus säilinud ja sügelus kohati intensiivne.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on eesnaha põletikud meestel sugulisel teel saadud - mitte alati just suguhaigused vaid partnerite sugutrakti põletike kajastused. Siin võimalik ka herpes viirus. Ilma läbivaatuseta täpsemat vastust ...

Loe edasi

Kondüloomid

tere
olin hiljuti vahekorras mitte just kòige paremate elukommetega naisterahvaga. seks kondoomiga, suuseks ilma. kas vòisin saada nakkuse?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suguhaigused levivad kahjuks ka suuseksi teel. Igaks juhuks tasuks ennast ikka kontrollida!
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

suguhaigused

Kus ja millal oleks võimalik teha suguhaiguste test ?
Ning kui palju see maksab ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Analüüse saab teha meestearsti või suguhaiguste arsti vastuvõtul. Tallinnas saate otse pöörduda HTI laborisse (tasuline teenus).
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

valulik urineerimine

Kui urineerimisel esineb vahetevahel valulikkust, kas asi võib tõsine olla ja mida peaks ettevõtma??

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valud kusemisel on alati haiguse näitajaks. Välistama peab suguhaigused ja eesnäärme põletiku. Soovitan meestearsti külastada.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: