Tere! 13.06.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! 22-aastane noormees, kelle probleem on kestnud umbes paar aastat, periooditi. Nimelt, peale seksimist on valulik urineerimine, aga mitte iga kord. Vahel tekib valu ja siis kaob mingiks ajaks ära. Valu on selline kipitav, nagu haavale pandaks soola. Ja see valu kestab ka peale urineerimist mingi 10-15 min. On ette tulnud ka hommikuid, kui esmane urineerimine on valulik, mitte peale vahekorda. Muid kaebusi ei ole. Üks päev oli olnud seljas, nimme piirkonas õrn valu ja ka urineerimine oli valulik. öösel oli aken lahti, võis külma saada. Kas ikkagi on probleem siis neerudes(põies, kusitis) või on see mingi meestehaigus? Millise arsti poole peaks pöörduma, ilma, et oleks vajadust perearsti juurde minna?
Aitäh!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilma saatekirjata saate tulla meestearsti vastuvõtule. Kaebused viitavad sugutrakti (eesnäärme) kroonilisele põletikule. Esmase uuringuna peaks tegema sperma analüüsi koos külvidega ja siis saab juba täpsemalt edasi arutada. Tulge vastuvõtule.

Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sperma analüüs

Tere! Käisin sperma analüüsi tegemas, sain sellised näitajad, kas need on korras?
Abstinentsi kestus 3p
Sperma viskoossus <2cm
Sperma mikroskoopia
Tuumaga rakud % 36%
Neutrofiilid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Analüüs on suhteliselt hea.
Aga mis probleemi te lahendate?
Kui viljatuse teema, siis selle kohta hinnangu andmiseks on siiski märksa põhjalikumat uuringut vaja.

Loe edasi

Orgasmi samaine mehena

Tere ma ei teagi kas see on probleem või mitte. Kui tavaliselt on probleem selles, et seemepurse tuleb liiga vara inimestel, siis mul on vastupidi. Vaginaalselt misjonäri poosis saan siiski lõpule. Aga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nii kompleksseid teemasid küsimused-vastused vormis vastata pole võimalik.
Iga inimene on omamoodi ja oma loomust muuta on pea võimatu. Ka seksuaalreaktsioonides. Kohanemine on vast märksõna.
Loe edasi

Tumedad punnid peenise peal

Tere. Mul on olnud üle aasta sellised tumedad punnid peenise peal. Alguses oli üks ja ei pannud teda otseselt “tähele” praeguneid ca. 3-4 tükki. Kuna minu elukaaslasel avastati ülevaatuse käigus HPV viirus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel kahjuks tarka nõu siin anda ei oska.
Kui tulete meestekliinikusse eesnaha/peenise pea murega, siis soovitan alati kaasa võtta hommikuse esmasjoa kuse analüüsi ja eesnahaalust 24 tundi ...

Loe edasi

Punased täpid

Tere

Mõned tunnid või isegi kohe peale kaitsmata vahekorda oli tunda peenisel valu. Selline terav mõneks hetkeks ja siis kaob ja võib tagasi tulla jälle mõne tunni möödudes. Ei pööranud sellele ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui oli juhusuhe, siis on STLI alati üks võimalustest mis vajaks välistamist.
Hetkel teil mikroobide vastast ravimit nimekirjas pole.
Kui probleem ikka püsib, siis tasuks vast uuringutele tulla. ...

Loe edasi

urineerimine raskendatud

Tere,
käisin kahlamispükstega jäises vees kalavõrke panemas. Vees pikalt ei viibinud, ca 10 min ja olulist külmatunnet ei tekkinud. Paari päeva pärast tekkis alakõhus, suguti ülaosas, pakitsustunne ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaebuste kompleksi arvestades ilmselt siiski eesnäärmepõletiku ägenemine.
Tamsulosiin on alustuseks õige ravim - loodan, et vaikselt kusemine leeveneb.
Siiski soovitan tulla meestekliinikusse ...

Loe edasi

Urineerimise lõpus tuleb verd.

Tere! Mul tuleb peale urineerimist vahetevahel kergelt verd ja seda just lõpus. Otseselt tugevat valu pole aga häiriv sellegipoolest samas on mul paremal pool mitte just seljas aga küljel vahel nagu tuim ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tugev põletik on tõesti näha. Küsimus aga selles, et mis on proleemi põhjuseks. Selles osas ma uuringuid ei näe. Soovitan tulla meestekliinikusse uuringutele!

Loe edasi

Sperma analüüsi tulemus

Tere,

Olen 23 aastane noormees ja käisin tegemas sperma analüüsi. Planeerime partneriga pere luua ja tahan veenduda, et kõik on korras. Kas oskate antud tulemuste põhjal hinnata?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Muu on hea, aga spermide morfoloogia on alla normi. Aga ikka kordan - mehe viljakust saab hinnata anamneesi, läbivaatuse, hormoonuuringute ja minimaalselt 2 sperma analüüsi alusel.

Loe edasi

Pidev pissimine

Tere,
Loodan, et teil läheb hästi :)
Mu poisssõbral on mure, et ta ei saa öösiti magada, sest ta peab pidevalt tualetis käima. Ta joob päevas ca. 3 liitrit vett, teeb paar korda nädalas sporti, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldate tüüpilist kusemishäiret, kus nii ärrituse kui ka takistuse komponent selgelt olemas. Mina soovitaksin kiirelt meestearsti juurde uuringutele jõuda! Soovitan lugeda minu kusemishäiretele pühendet ...

Loe edasi

Tamsulosin Auxilia manustamine

Paar aastat tagasi oli mul eesnäärme põletik ja selle suurenemine, kusemine oli tihe ja häiritud. Mind suunati erakliinikusse MedTim, minu raviarst oli dr Enn Veskimäe. Käisin seal ravil umbes aasta, manustasin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kuna ma ei tea teie haigusjuhust mitte midagi peale selle et teil kusemishäire ikkagi püsib (öine kusemine 1-2 korda), siis ei ole mul kahjuks võimalik ka nõu anda. Ravimi vajadus võib olla seotud kusemishäirega ...

Loe edasi

Madal testosterooni tase

Olen 15-aastane noormees. Tunnen, et testosteroonitase on madal. Kui internetist uurin põhjuseid, pole seal ühtegi, mis mul võiks olla. Olen proovinud toitumist muuta ning vitamiine võtta, kuid see ei ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võite alati tulla meestekliinikus noorte nõustamise kabinetti kontrolli! Testosterooni madal tase on selles vanuses siiski harv, kuid mitte võimatu, kirjeldatud vaevuste põhjus.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: