munandimure 16.08.06 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Olen 40.a. mees.Diagnoosiks pani arst ägeda uroinfektsiooni ja määras Ospamox tabletid.Samuti tehti ultraheliuuring,mis näitas ,et põis ja neerud OK.Urineerimine nüüd valudeta ja nagu võiks elada.Aga mingi häda on parempoolses munandis,valutab pisut ja sperma tumedamat tooni nagu oleks verd või mingit mäda sees.Ilmselt miski põletik?Perearst praegu puhkusel ja ise elan maal metsa sees,seepärast otsustasin Teilt nõu küsida.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Vabandan veidi hiljaksjäänud vastuse pärast.
Kui probleem tänaseni olemas, siis peab ikkagi metsast välja tulema. Ilmselt oli teil ikkagi tegemist eesnäärme põletiku ägenemisega, mis põhjustas ühelt poolt uroinfektsiooni ja teiselt poolt murdis läbi ka eesnäärme kaitsebarjääri sugeuteede poolse osa. Munandimanuse ja ka sperma värvuse muutused viitavad mõlemad püsivale probleemile. Kui kaebused püsivad võiksite enne arstile pääsemist regulaarselt tarvitada põletikuvastast ainet nimega ibuprofeen. Kui otseseid vaevusi ei ole, siis tasuks külastada meestekliinikut ja teha uuringud eesnäärme põletiku suhtes: sperma analüüsi ja/või eesnäärme sekreedi uuringu.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Neerukivid

Tere
Paar päeva tagasi paigaldatti mul mustamäe haiglas tent kusejuhasse , kuna kivi oli kusejuha umistanud . Urineerimise lõpus on tunne nagu neer tõmbuks vaakumisse ja on päris valus . Dr. Zirel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandan, kuid haiguslugu täpselt teadmata ei ole siin võimalik miskit mõistlikku nõu anda. Soovitan usaldada oma väga head raviarsti. Tema on ka see inimene, kes saab esitatud küsimustele vastata.

Loe edasi

Valutav punetav parem munand ja reie sisemine ülemine külg

Tere, millest võiks tingitud olla punetav kergelt valutav munand samuti punetust reie siseküljes ja tuntav ka sugutis

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Punetus ja ebamugavus on klassikalised põletiku tunnused. Tegu võib olla kergemat sorti nahapõletikuga, aga nende kaebuste alusel tuleks kindlasti välistada ka sisemised sugutrakti põletikud.
Tulge ...

Loe edasi

Probleem peenisega

Peenis on eesnaha alt alati punakat tooni,ja nagu paistes .
Peenise pea äär on punane ümberingi , ja mingid valged libled on samuti , kuigi need koguaeg olnud ,aga nüüd nagu tugevamalt
Mure ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on probleem, siis tuleks see lahendada.
Lahenduseks piisab meestearsti külastusest.
Kirjelduse alusel kahtlustan, et tegu üsna norm leiuga, aga kindlamat nõu saaksin anda peale läbivaatust ...

Loe edasi

Pruunid laigud kubemes,

Tere,olen 33aastane mees ja mul on kubemes pruunid laigud,need on olnud juba mõnda aega aga nüüd on nagu suuremaks läinud.Lisasin pildi.Millega võiks tegu olla.??

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks puhtalt kehvapoolse kvaliteediga pildi alusel siin hinnangut anda pole võimalik. Seal üsna mitmeid eri haiguseid. Soovitan pöörduda esmalt oma perearsti vastuvõtule, kes vajadusel suunab edasi ...

Loe edasi

Eesnäärmpõletik? Raseduse planeerimime

Tere! Olen 34 aastane mees. Sain perearstilt saatekirja meestearstile. Kahtlus eesnäärme põletik, kõik sümptomid olemas. Oleme abikaasaga juba pikemat aega oodanus pos rasedustesti- mida pole siiani tulnud. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik võib vähendada rasestumise tõenäosust ja ka tõsta varaste raseduse katkemiste riski.
Minu soovitus on enne raseduse planeerimist ravitavad tervisemured ikkagi ära korrigeerida.
Sellega ...

Loe edasi

väga väike peenis

Tere
Mure on selline, et peenis on väga väike. olen 16 ja see on sama suur kui 10 aastasel. Peenis pole kasvanud 5 aasaselt saadik. Peenis on umbes 3cm ja kõvana 6cm. Mis ma tegema peaksin :(

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti vastuvõtule tulema. Vaatame kehalise arengu üle. Vajadusel teeme hormoonuuringud. Peale läbivaatust saab midagi täpsemat öelda. Noorte nõustamise süsteemi saate vastuvõtule kõige lihtsamalt ...

Loe edasi

Mida teha?

Tervist, mul läks peenise naha ots ja pea 2vahe kus uriin tuleb on samuti punane, ning ise arvan, et nahk on tulnud maha. 1-2p tagasi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Päris täpselt ei saa küsimusest aru.
Kui eesnahk liikus üle peenis pea ja ei liigu tagasi, siis peaks kiiresti EMOst abi otsima
Kõik ülejäänud, kehalised eripärad ja kergemad põletikud on vanust ...

Loe edasi

eesnäärme probleemid

Kas vastab tõele, et Prostaline on efektiivne ravim prostatiiti juhul?
Või on see harilik reklaam ja petus?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti mitte!
Kui midagi peab müüma väljaspool apteegi süsteemi, siis on tavaliseks põhjuseks see, et vastava preparaadi toimet pole uuritud või pole see osutunud efektiivseks.
Prostatiiti ...

Loe edasi

Spermatocele eemaldamine

Kui palju maksab kliinikus spermatocelest vedeliku välja imamine ilma haigekassata?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Spermatotseele pole enamasti valu põhjuseks. Vaid selle tekke perioodil võib ümbritsevatele kudedele rakenduva kerge surve tõttu olla pisuke ebamugavuse taju. Välistada tuleks sisemised põletikud või kõige ...

Loe edasi

Punn kubeme piirkonnas

Tere!

Mul kubemekarvade sees punn.
Arvan ise, et võibolla higist.

Kas mingit ravi kreemi vaja selle ära kaotamiseks?

Vahekorras (kondoomiga) olin viimati ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usun, et siin saab perearst teid kenasti aidata. Põletikuvastane kreem aitab enamasti kiiresti. Ise näppida ei tohiks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: