sperma viskoossus 21.10.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Küsin mehe eest. Tegemist on teie patsiendiga, kellel 2 korda ravitud eesnäärme põletikku. Kuna viimasest tervekstunnistamisest oli möödas neli kuud, siis lasi mees uue analüüsi teha, et vajadusel kohe põletikule jälile saada kui see peaks olema jälle tagasi tekkinud. Analüüs oli põletiku koha pealt korras, IL-6 ja tsütoloogia samuti, liikuvus ja morfoloogia ka enam-vähem nii nagu kogu aeg. Mis oli aga kummaline, et viskoossus oli lubatud 3 asemel (kui ma nüüd normis ei eksi) 30-40 (!) Mida see näitab ja kas peaks selle edasiseks uurimiseks teie vastuvõtule tulema? Muidu on mehel veel veenilaiend, mille opereerimsieks ta on juba kaua hoogu võtnud (ja tundub, et hoovõtt kestab veel määramatu aja). Kas see ebaharilik viskoossuse näit võib olla veenilaiendi olukorra halvenemisega seotud?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ülemäärane viskoosus viitab sellele, et antud analüüsis oli väga vähe eesnäärmest pärit sekreeti, mille bioloogiline roll on sperma vedelaks muutmine. Võimalikud põhjused: eesnäärme funktsiooni halvenemine, tavapärasest erinev seemnepurse, meessuguhormooni taseme langus.
Veenilaiendi mõjuga tegemist olla ei tohiks.
Soovitaksin igaks juhuks paari nädala pärast testi korrata. Kui seis sama, siis peaks kindlasti vastuvõtule tulema. Ka seda poolt saab kenasti järgi aidata.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Küsimus spermaproovis

Tere pöördusin meestearsti juurde,kuna soovisin teada saada oma viljakusest.Sain analüüsi vastused,mis minu arvates on väga halvad.Kui õigesti aru saan,siis on mul ka väga suur põletik nende andmete põhjal.Uus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Analüüs on tervikuna kehvapoolne.
Põletik on tõesti tugev- nii põletikurakkude (neutrofiilide) arv kui ka Il-6 näitavad väga tugevat põletikku.
Viljakusnäitajad on ka kehvad, aga seal lisategurina ...

Loe edasi

Sperma analüüs

Planeerisime lapse teha. kas sellega analüsiga on võimalik?

Ja miks ravemeid ei aita mulle?



Sperma
Abstinentsi kestus
3p
03.09.2020 09:03:00 Sperma

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnahapõletiku osas leiate pikema vastuse eelmisest küsimusest-vastusest siin portaalis.
Lapsi teha võib alati. Ka selle analüüsiga on see võimalik. Laias laastus suisa hea analüüs. Ainult normaalseid ...

Loe edasi

Probleem spermaga

Tere! juba 2 aastat püüame naisega last saada. Alates
november käin meestearsti vastuvõtul. Olen saanud korduvalt põletikuravi. Diagnoosiks on pandud Meheinfertiilsus e -sigimatus. Märtsis kirjutas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olen siin väga mitmel korral öelnud, et sperma analüüs on kõige muutuvam suurus viljakuse uuringute kontekstis ja üksi selle põhjal miskit tarka otsust öelda ei saagi. Ka mitte nende kolme analüüsi alusel. ...

Loe edasi

viljakus

Oleme elukaaslasega pea 6 kuud proovinud last saada.
algul õnnestus aga siis oli katkemine. olen ka käinud arsti juures ja seal öeldi, et kõik on korras. elukaaslasel pidavat ka kõik normis olema.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esiteks - selle labori tulemusi ma väga kommenteerida ei tahaks. Mida võiks välja lugeda on selgelt liiga madal normaalstete spermide osakaal.
Teiseks mehe viljakust ei saa hinnata ainult sperma ...

Loe edasi

Sperma analüüs

Tere!

On olnud 2 raseduse katkemist, sai tehtud nüüd sperma analüüs. Arstini on veel aega. Palun seletage analüüsi näidud lahti ja palun ka soovitusi.

VASTUSED:
Abstinentsi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ainuke kõrvalekalle on veidi madalam spermide liikuvus. Siiski pole see ilmselt katkemise põhjus. Sperma analüüs on viljakusuuringute kontekstis vaid umbes 30% vajalikust informatsioonist. Selle alusel ...

Loe edasi

Spermiogrammi tulemused

Tere,
sai tehtud spermiogramm viljakuse määramiseks. Naisel on kõrgeima astme endometrioos. Kuna meestearstile pikad järjekorrad, palun infot, kuidas tulemused on.
Maht 2,94, viskoossus 1

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selleks, et teile nõu anda oleks vaja ikka märksa enam, kui üht sperma analüüsi. Kuvatud analüüs on üsna kehvake ja selliste näitajate puhul on loomulik rasestumine vähetõenäoline. Il-6 tõus võib viidata ...

Loe edasi

spermogrammi tulemused

Tere! Kommenteerige palun minu mehe spermogrammi analüüsi tulemust! kas on meil lootust last saada,või tulemused on selleks liiga kehvad ja peaks tegema kunstliku viljastamist?
Ejakulaadi maht 2,5ml

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ühe sperma analüüsi alusel kahjuks põhjalikku hinnangut anda ei saa. Selleks on vajalik siiski lisaks teada nii mehe anamneesi, hormoonuuringuid aga ka läbivaatuse tulemust. Kuna antud juhul on tegemist ...

Loe edasi

mure lapse saamisega

Tere!

Meil mehega selline mure, et oleme üritanud last saada u 1.5 aastat, kuid siiamaani tulemusteta. Mina 28a ja mees 27a. Minule on tehtud analüüsid, mis on korras olnud ja olen arsti soovitusel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt ütlen, et ainuüksi (ühe) sperma analüüsi alusel mehe viljakust hinnata ei saa. Uuringukompleksi kuuluvad vestlus, läbivaatus (munandite maht!), hormoonuuringud ja sperma analüüsid.
Antud ...

Loe edasi

mure

tere!kaks aastat proovime last saada,aga ei tule midagi välja,mina(22) käisin naistearsti juures mul kõik korras,abikaasa(29)spermaanalüüs on selline...
sperma maht 3,28
Viskoossus 8-18

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Loen välja, et test tehtud vist Meestekliiniku Tallinna osakonnas. Tulemus kehvapoolne kuid mitte lootusetu. Paljalt sperma analüüsi alusel tarka nõu anda ei saa. Kindlasti peab siin tegema terve hulga ...

Loe edasi

Spermaanalüüsi tulemused

Tere!
Meil on soov partneriga järelpõlve saada... Tegin ca 1 kuu tagasi spermaanalüüsi, ning tulemused olid järgmised:
Maht 4,0 ml
pH 7,0
Viskoossus 0 cm
Algutinatsioon 0%

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olen siis korduvalt rõhutanud, et mehe viljakust ei saa hinnata ainuüksi sperma analüüsi alusel. Lisaks peaks teadma tervise hetkeseisu ja -ajalugu, läbivaatuse tulemusi ja kindlasti ka hormoonuuringute ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: