suguelund=( 15.06.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

eesnahk on nagu seespoolt katki....punane ja valus...kipitab kui eesnaha tagasi tõmbad

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Eesnaha põletik. Kui probleem püsib, siis tasub meestearsti külastada. Enne visiiti tasub tutvuda ka portaali sektsiooniga Tasub teada / Kiiruuringud meestele.
Edu soovides
Margus punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tere! Mida ma teen kui on tunne et mul on peenisel mingi bakter või seenega seotud asi

Mida ma võiksin teha ilma arsti juurde tulemisel

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pese peenist iga päev leebe seebiga. Vahel aitab ka kord päevas loputus kummeli teega.

Loe edasi

Erektsioonihäired

Mida teha erektsioonihäirete korral

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti vastuvõtule tulla. Vaatame üle võimalikud põhjused ja enamasti on ravi lihtne ja tõhus.

Loe edasi

Tupeseen

Tere mul on selline küsimus et kui naisel oli just tuppeseen, ja ravi lōpp oli eile kas siis vōib naisele keelekat teha või mitte ja kas võib vahekorda minna?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu soovituseks on, et peale ravi peaks ära hindama, kas ravi tulemusena on kõik mured taandunud. Tupeseene ülekasvu põhjuseks on tavaliselt hoopis mikroobide tasakaalu häire ja see ei pruugi ainult seene ...

Loe edasi

Peenisenahk

Minul nimelt selline küsimus et kui kaugele peaks peenise pealen nahk tulema 14 aastasena. Minul ei tuleb peenisenahk soojavee all vaevaliselt üle peenisepea ja ilma selleta ei tule üle peenisepea. Kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses võiks eesnahk juba vabalt üle peenise pea liikuda ja tuleks peenist eesnaha alt igapäevaselt ka pesta. Kui liikuvus on kitsa eesnaha tõttu piiratud, siis soovitan tulla meestekliinikus noorte ...

Loe edasi

Kipitus/sügelus kusitis

Tere

Umbes nädal tagasi tundsin kerget sügelust/kipitust peenise kusiti otsas. Peale urineerumist on tunda mitte ebameeldivat vaid pigem sügelevat tunnet. Ei ole ole olnud vahekorras erinevate ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamikel juhtudel on tegemist miskit sorti põletikuga kuse-sugutraktis.
Alustada tuleks kusitipõletiku välistamisega ja sealt saab edasi otsustada süvauuringute vajaduse.
Kui meestekliinikusse ...

Loe edasi

oht

Kas arsti juurde minekuga on kiire ja kas see põletik on ohtlik?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Iga mees vastutab oma tervise eest ise.
Ma ei ole sind läbi vaadanud, ei tea probleemi tegelikku olemust.
Soovitused olen andnud. Otsused teed sa ise.
Küsi oma vanematelt nõu!

Loe edasi

punn

Peenise peal punane, üsna suur punn. Täna tuli vähem kui tilk mäda laadset ollust välja. Punni peal on kaks väikest auku. Justkui midagi kõva oleks all. Tahaks teada, et kas tegu võib olla mingi hammustusega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma nägemata ei tea millega täpselt tegu. Kui peenisel on selline põletik, soovitan kiiresti pöörduda arsti poole. Kas oma perearsti või noorte nõustamise kabinetti meestekliinikus. Mõlemad kättesaadavad ...

Loe edasi

Pärlinäärmete eemaldus

Kas Teie eemaldate pärlinäärmeid meestel? Kas haigekassa korvab meeste pärlinäärmete eemaldamist laseriga või muu meetodiga?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ma ei tea millest te konkreetselt räägite. Eeldan, et pärlpaapulitest. Pärlpaapulid on täiesti normaalne leid mehe peenisel. Seksuaalelu elades taanduvad vaikselt väiksemaks. Enne mingi soovituse andmist ...

Loe edasi

punakas punn

Umbes aasta aega on olnud peenise peal üsna suu punakas kõva punn. Nagu mingi tükk oleks all. Paar päeva tagasi hakkas pisut sügelema ja teeb haiget kui puudutada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta siin kahjuks aidata pole võimalik. Meestekliinikus on üsna vaba juurdepääsuga noorte nõustamise vastuvõtud. Aidata saab ka teie perearst.

Loe edasi

Valged täpid eesnaha all peenis pea peal ning punetav/tundlik keskkond

Eesnaha alla tekkinud valged punnid ning natuke tundlik/punetav keskkond.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildil mõõduka aktiivsusega eesnahapõletik. See haigus on harva seotud suguhaigustega, aga on pea 90% juhtudel sugulisel teel edasiantav. Tulge meestearsti vastuvõtule. Kui meestekliinikusse, siis kaasa ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: