Tere! 23.03.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Lugu siis selline, kui ma olen sisuliselt elu aeg kandnud tavalisi aluspükse, täpselt minu suuruses ja nüüdseks on vist käes juba puberteediea lõpp, kasvab suht tume kuid hõre habe lõua all, jm karvakasv jne. Kui nüüd hakata kandma boksereid siis kas peenis võib hakata uuesti kasvama või mitte? Ta pole vist üks aasta aega kasvanud. Olen kuulnud et trussikud mis on tihedalt ümber võivad piirata peenise kasvu..? Tore oleks kui arstionu ütleks veel mõned nüansid mis võivad peenise kasvu piirata.
Ps: muidugi on alati võimalus et mind polegi õnnistatud suurema meheuhkusega..

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Peenis kasvab sõltumatult pükste tüübist oma mõõtmed ära. Peenise arengut, nagu ka kogu keha arengut võib kahjustada eelkõige keemiliste ainetega. Tüüpilised on eluviisi probleemid: suitsetamine, alkoholiga liialdamine ja ka mitmed narkootilised ained mõjutvad mehe sugutrakti normaalset arengut.
Suur pole mitte alati see kõige ilusam ja tähtsam ...
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

munand

Avastasin, et munand kõva, kui teisega võrreldes. Valu ei tee. Mida see võiks tähendada ja kui on vajadus meestearsti juurde tulla, et kas siis on haigekassa jaoks perearsti saatekiri vajalik?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellise leiu puhul on vajalik kiire meestearsti või uroloogi vastuvõtule jõudmine!
Tegemist võib olla munandivähiga.
Kõige kiirem on paluda perearstilt e-konsultatsiooni tegemist, mis aitab ...

Loe edasi

Erektsiooniprobleemid 17-aastaselt.

Tere!
Olen 17-aastane poiss, kellel on järsult tekkinud erektsiooniprobleem seksuaalvahekorras. Kõige veidram on see, et see tekkis päeva pealt. See pole kunagi probleemiks olnud, kuid ühel päeval ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Igal probleemil on põhjus. Selles vanuses on erektsiooniprobleemid enamasti psühholoogilise tagapõhjaga. Samas on ravimitega võimalus psühholoogiline kindlus kenasti tagasi saada.
Lisaks tuleks teid ...

Loe edasi

erektsioonihäire

Kas erektsioonihäirel on seos füüsilise aktiivsusega. Kui minu füüsiline aktiivsus on ilmselt ikka üsna olematu.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Erektsioonihäirel on sadu erinevaid põhjuseid. Antud info alusel midagi tarka kosta pole võimalik.
Küll saan öelda, et meeste seksuaalhäired on tänapäeval ravimitega kenasti lahendatavad.
Arvestades ...

Loe edasi

Peenise paistetus

Tere
Mul peenise pea paistes .mitte väga hullult aga ikka on.algas paar päeva tagasi valu peenise algusest siis kõhu osa poolt ja täna avastasin et paistes. Kas peaks pildi saatma et paremini olukorda ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellise murega peaks küll kiirelt meestearsti või perearsti vastuvõtule jõudma.
Kui lisandub ka peenise naha paistetus ja punetus, siis suisa erakorralise meditsiini osakonda pöörduma.

Loe edasi

Peenis ja munandid

Tere
Mure poisslapsega
Laps saab märtsis 4 aastaseks
Ei lase katsuda enda suguelundit pesemise ajal ega ka muul ajal . Hakkab nutma. Kui küsin kas on valus - eitab
Mis võib olla ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei oska ma selle info alusel Teile nõu anda.
Mida saan soovitada - peaks vast rääkima perearstiga (keda ta loodetavasti teab ja tunneb) ja tegema tervikliku läbivaatuse, mis sisaldaks ka ...

Loe edasi

Punetus peenisek

Tere! On olnud pikemat aega peenise otsal ärritsu. Vahepeal kaob ära ja tuleb jällegi mingi aeg tagasi. Ots on kui ja kergelt valus. Mida ma tegema peaks? Millest see võib olla?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi pealt on näha suhteliselt tugev eesnahapõletik.
Soovitan tulla Kliinikumi meestekliinikus noormeeste nõustamisele. Sinna pääseb ilma suurema ooteajata ja ilma saatekirjata. Kaasa võtke hommikune ...

Loe edasi

Mastrubeerimise mõju südamele küllili asendis

Tere,

Kas südamele on kahjulik, kui mastrubeerin voodis küllili lesides, niimoodi, et see kehapool, kus pool süda on, on allpool?

Ehk kas mastrubeerimine pole südamele liiga koormav, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Masturbeerimine pole südamele ülemääraselt koormav. Vähemalt mitte tervele mehele.
Aga soovitaks proovida kätt vahetada!

Loe edasi

Enneaegne seemnepurse

Tere.
Mul selline mure et mul in enneaegne seemnepurse ja ma sooviks teaca saada kas selle vastu on ka mingi ravi olemas kui on siis mis see oleks või mis ma tegema peaks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on seemnepurske kiirus määratud kaasasündinud bioloogiliste tegurite poolt. Selle teket soodustavad teatud hormonaalsed muutused ja põletikud sugutraktis.
Varase seemnepurske leevendamiseks ...

Loe edasi

Küsimus lapse eesnaha kohta

Küsimus 5-aastase poja peenise kohta. Tal oli WCs käies kukkudes väike trauma, mille käigus sai haiget peenis. Keegi täpselt ei näinud, aga esines ka väiksemas koguses veritsemist. Täpselt ei saanudki ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on ilmselt kaks muret, mis omavahel seotud. Võimalik põletik ja pildi pealt nähtav selge nahamuutusest tingitud eesnaha kitsenemine.
Senine tegevus on kõik kenasti hea ja õige. Kuseanalüüs kindlasti ...

Loe edasi

punnid peenisel

peenise eesnaha alla ja peale on tekkinud pisikesed punnid, mõnikord sügelevad/kihelevad. on kuni nädal ja siis kaovad ise ära jälle.
tekivad umbes päev pärast kui olen oma partneriga vahekorras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha mured on enamasti seotud partneri suguelundite keskkonna muredega. Enamasti mikroobide tasakaaluhäirega. Kui on juba pool aastat püsinud, siis vaevalt need iseenesest ära kaovad.
Antud juhul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: