Antibiootikumid ja sperma kvaliteet! 07.04.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
On selline küsimus, kui mees teeb ära antibiootikumi ravikuuri, siis kas see mõjutab kuidagi sperma kvaliteeti rasestumise suhtes ja kas see võib mõjutada kuidagi kahjulikult loote arengut? ( Kas antibiootikumi lõpp-produktid lähevad üldse spermasse ?)
Suur aitähh vastuse eest ja kena kevade jätku!!!
Parimat soovides, Kersti

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Palun täpsustage millise antibiootikumiga ja kui pika kuuriga tegemist oli.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valud lahkliha piirkonnas

Tere,

Valu andis märku esimest korda mai keskel, peale rattasadula vahetust. Võimalik, et asend sai natuke kõrge või sadul oli ebasobiv. Lisaks oli väga külm ja vihmane ilm nendel päevadel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kuna kusemisel ka muutused, siis tuleks kindlasti eesnääre üle kontrollida. Ise kahtlustaksin kas tõsisemat eesnäärme traumat ebasobivast sadulast või eesnäärmepõletikku (külmetus!). Ilma uuringuteta kahjusk ...

Loe edasi

Tere

Naisel oli tugev valgevoolus ja peale vahekorda tundsime ebameeldivat "kalalõhna". Minul punetas, sügeles ja valge eritis tekkis eesnahale. Meile määrati naise arsti poolt naisele küünlad ja mulle kreem. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kalalõhn viitab haiguse bakteriaalsele põhjusele. Ilmselt siis naise tupepõletiku mõjul tekkinud eesnahapõletik. Kui on püsinud juba mitu kuud, siis lihtsamate vahenditega siin palju ära ei tee. Tasuks ...

Loe edasi

Punased täppid peenisel

Tervist olin vahekorras oma uue partneriga ja me ei kasutanud kondoomi. Järgmine päev märkasin pisikesi punaseid täppe oma peenisel esimesed korral oli meil muidugi ok aga siis mingi aja tagant hakkas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Iga inimese mikrofloora on erinev. Kui oli uus partner ja seks ilma kaitseta, siis on leid oodatav. Pildi pealt näha kerge põletik ja lümfirakustiku aktivatsioon. Kui mured nädalaga ei taandu või korduvad, ...

Loe edasi

Valu põielihastes

Viimastel aastatel olen märganud urineerimisvajaduse kasvu, joon piisavalt vett ja olen arvanud, et lihtsalt palju vett käib läbi. Viimastel kuudel aga on asi lausa märgatavalt sagedasemaks läinud ja on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin kirjeldatu alusel kahtlustaksin küll esmajoones eesnäärmepõletikku. Annab alakeha valusid, kusemishäireid ja sageli põhjustab ka erektsiooni nõrgenemist. Haigusel on mitu erinevat vormi, mille ravid ...

Loe edasi

Peenise mure

Tere!

Mul peenise pea alumine kolmandik väikeseid punaseid täppe täis. Algul oli üks nüüd hulgi. Lihtsalt punetavad, ei ole mädased ega villi moodi. 2013 aastal eesnäärme pahaloomuline kasvaja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärmega ei tasu siin haigusnähte seostada. Eesnaha põletikke soodustavad nii liigne kui ka vähene hügieen. Soovitan peenist pesta kord päevas beebiseebiga. Kui nähud pole tänaseks kadunud, siis tasuks ...

Loe edasi

Kondoomi kasutamine

Milline risk on saada suguhaigust kondoomi kasutamisel, kui kondoomi enne peale paneku ja eemaldamisel on käed olnud kontaktis vastassugupoole genitaalidega?
( nt. kui kondoom on paigaldatud vastassugupoole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Iga kokkupuude partneri kehavedelikega on võimalus suguhaiguse ülekandeks. Kondoom ei kaitse kunagi 100% suguhaiguste eest. Pigem on see kaitse kõiki kasutamisvigu ja -ebaõnnestumisi arvestades 70-80% ...

Loe edasi

Sügelev peenisepea

Viimased kaks nädalat olen tundnud kerget sügelust peenisepeal.
Vahel on tekkinud sinna ka valge limakas ollus vms.
Korralise hügieeniga olukord peaaegu kadus.
Täna peale ärkamist ning ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Käsimüügiravimitest võite proovida klotrimazooli. Oraalseks on samasugune seks kui teised variandid. Ka mikroobid, nii suguhaigused kui ka tavamikroobid, levivad samamoodi. Kui pole otsest seost kaitseta ...

Loe edasi

Kubeme piirkonda tekkinud punn.

Tere, küsimus selline, et on tekkinud punn kubeme piirkonda võibolla peale raseerimist sai veidike sisse lõigatud, või siis on hoopis vill tekkinud. Kui punni katsuda on selline tunne nagu oleks kerge ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on suure tõenäosusega tõesti tegemist tavalise nahapõletikuga. Võimalik on ka karvanääpsu põletik. Kui püsib tänaseni, siis saab apteegist jküsida põletikuvastast kreemi. Õige/parima ravimi saab, ...

Loe edasi

Kuidas saan lahti antud villidest/armidest/haavanditest?

Kuidas saan lahti antud haavanditest/kühmudest?
Antud asjandused on olnud üle 9kuu. Olen määrinud peale klotrimasooli kreemi, antiseptilisi kreeme, õlisid jne. Käinud arsti vastuvõtul Tallinnas (kahe ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel lõpphinanngut anda on keeruline. Resolutsioon pole piisav, et selle näsa struktuuri näha. Paiknemise ja pildi alusel oleks minu esimene arvamus papiloomiviirusest tingitud kondüloom. Kindlamalt ...

Loe edasi

Probleem spermaga

Tere! juba 2 aastat püüame naisega last saada. Alates
november käin meestearsti vastuvõtul. Olen saanud korduvalt põletikuravi. Diagnoosiks on pandud Meheinfertiilsus e -sigimatus. Märtsis kirjutas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olen siin väga mitmel korral öelnud, et sperma analüüs on kõige muutuvam suurus viljakuse uuringute kontekstis ja üksi selle põhjal miskit tarka otsust öelda ei saagi. Ka mitte nende kolme analüüsi alusel. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: