tere 22.09.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

tere!
mul on siin üks väga piinlik probleem . ma olen 16 ja mu eesnahk on ikka veel peenise kyljes kinni( nagu mingi nöör on eesnaha ja sugutipea vahel - see neid yhendabki) . ma lugesin selle kohta ja selle haguse nimi on parafimoos või fimoos. kas seda peab ravima? kas see nöör tuleb läbi lõigata?
teid ette tänades!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Enne küsimuse esitamist võiks tutvuda vanemate vastustega. Tegemist on eesnaha kidaga, mis on normaalne ja vajalik peenise osa. Kui peenise kida piirkonnas on erektsiooni ajal valu või tõmbab see peenise allapoole kõveraks, siis saab teha korrigeeriva operatsiooni.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kas tegu võib olla umbunud rasunäärmetega ja mis ette võtta. Naine ei julge vahekorraski olla minuga enam ja ennast häirivad ka

Kui tegu umbunud rasunäärmetega siis mis selle ravi oleks ja ega see ohtlik ei ole sugutile. Ma öösel unes näpin neid ka ja vist pigistan siis vahest järgmine päev punane ja valus antud koht ,et sooviks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Pildi alusel on tegemist munandikotinaha rasutsüstidega. Kui need on väikesed ja puuduvad vaevused, siis ravi ei ole alati vajalik. Teie olukorras, kui esinevad vaevused ning tsüstid ei taha ...

Loe edasi

kõõm

Tere,
olen 14 aastane noormees.
Mul on selline mure, et mul on peanahk aeg ajalt mõnest kohast punane ja valus kui pesen juukseid, peanahk sügeleb mul ka.
Ning väga tihti esineb mul kõõma ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teismeeas hakkavad rasunäärmed aktiivselt toimetama, see toob kaasa ka muutused juustes, vajaduse neid sagedamini pesta. Üsna julgelt võin soovitada Nizoral šampooni peapesuks, 2 x nädalas. ...

Loe edasi

Analüüside tulemused

Tere, viitab siin analüüsides midagi eesnäärmepõletikule? On vaja teha kordusvisiit või on analüüsid korras?



Keskjoa

Silindrid

0

E6/L

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ei näe analüüsis haiguslikku muutust. Saan soovitada perearsti konsultatsiooni, teisi täpsustavaid uuringuid ja edasist käsitlust.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kerge valu kusiti otsas urineerimisel ja kerge veri uriinis.

Tere!
Paar päeva tagasi, peale seemnepurset tundsin järgmisel päeval kusiti piirkonnas urineerimisel kerget valu-kipitus tunnet.
Täna aga märkasin paari punakat tilka ja tundub et uriinis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oletamine läheb väga pikaks. Saan soovitada perearsti külastust, läbivaatus, põhianalüüsid, edasine käsitlus koostöö vajadusel kitsama erialade spetsialistidega, uroloog, androloog jt.
Loe edasi

Valutab

Peenise keskelt, seal, kus kaudu uriin välja tuleb, on konstantselt valus. Käisin arsti juures ja ei leitud analüüsiga (uteetrakaapega) midagi. Kas teil on ideid, mis see olla võiks ja mis edasi teha?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Uuringud on korras, sagedasemate suguhaiguste proovid haigusliku leiuta. Teid vahetult nägev ja uuriv arst saab anda täpsemad ravisoovitused.

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Kus saab teha HPV testi?

Kus kohas saan ma HPV testi teha ja kas see maksab? Pole kordagi oma elus seksuaalvahekorras olnud kuid eesnahal on imelikumad kogumid. Varem ei arvanud ma neist midagi, kuna ei teadnud mis üldse on kuid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan nõu pidada perearstiga, kes täpsustab leidu, eristab normi ja haigust ning määrab edasise käsitluse.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Soovin teada kas asi on tõsine või mitte

Tekkis selline asi peale vahekorda mingid laigud punased. Ma ei mäleta kas juba eelmisest nädalast või sellest nädalast. Olin erinva partneriga. Tegime ka oraalseksi.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kusiti ava paistab olema normaalne, st sugulisel teel leviva haiguse võimalus väike. Selline leid on seotud pigem hõõrumisega, eriravi ei vaja. Jälgimine paar nädalat, kui tekib eritis kusitist, ...

Loe edasi

Mehe HPV testimise vajadus kui naisel tehti konisatsioon

Tere. Naisel HPV 16 ja tehti konisatsioon. Hetkel taastub, 6 nädalat seksida ei tohi. Kui kõik hästi läheb, siis soov oleks proovida teha teine laps peale seda. Naine saab homme ka HPV vaktsiini, kuna ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Karta on, et olete HPV kandja, analüüs võib olla samas korras. Kehast seda välja ei saa. Huvipärast võib teha analüüsi, kuid see ei muuda midagi ega pruugi näidata tõde. Kindlasti tuleb kasutada ...

Loe edasi

Erektsiooni puudumine

Tere! Nädal tagasi olin esimest korda elus (juhuslikus) vahekorras. Järgmisel päeval oli tung nii suur, et ei olnud mingit võimalustki endaga mitte tegelemiseks. Päeva jooksul juhtus seda kuus korda ja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem on teie jaoks tõesti tõsine, siis tasuks kiirelt meestearsti vastuvõtule jõuda, mitte internetis kaevata! Neti teel ju sellised muresid ära ei lahenda.

Loe edasi

Suguti seenhaigus

Tere
Mul on üle aasta olnud sugutil seenhaigus, olen 1 tüübi diabeetik ja on ka probleemid kõrge veresuhkruga.
Võimalik, et ka pärmseen pole parimas seisus kehas.
Olen mitu korda saanud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõrge veresuhkur on eesnahapõletiku üks kõige olulisemaid soodustavaid tegureid.
Kui seda kontrolli alla hoida ei suuda, siis pole ka selle mure taandumist loota.
Kui on juba ka kirjeldatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: