Ilmselt pärmiseen, aga ... 30.05.02 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere Dr. Punab,
Probleem järgmine. Nimelt aasta alguses (jaanuar-veebruar) käisin meestearsti juures probleemiga valge katt ja katkised kohad peenisel. Arst tuvastas pärmiseene ja määras raviks kreemi nimega Travecort (oli vist...). Kreem toimis hästi. Ravi ajal tegi elukaaslane aborti ja seoses sellega ja sellele järgnevate elukaaslase tervislike probleemidega on suguelu väga harv olnud. Kui siis ükskord olime vahekorras, oli hommikul jälle sama probleem peenisega ning jällegi aitas Travecort kreem hädast välja. Pärast seda tuli suguellu järjekordne paus ning kui siis uuesti "asjakallale" asusime, oli hommikul jälle sama lugu, mis eelmine kordki (peenisel punased laigud, kohati katki ja hiljem tekkis valge katt). Jällegi tegi parandustöid Travecort kreem. Nüüd tundub asi juba kahtlane....milles asi? Elukaaslasel ei tohiks teoreetiliselt midagi viga olla, kuna abordi ajal tehti talle väidetavalt üsna põhjalik uuring.
Oskate ehk aidata probleemi lahendamisel?

Ette tänades,

Hädas Kodanik

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Teooria ei vasta alati praktikale...
Kõige reaalsem põhjus on ikkagi partnerilt saadav nakkus. Ehk tasuks mõlemale teha üheaegne tablettravi.
Teine võimalus on, et vaatamata ravile on seen teie organismis kuhugile suguteedesse püsima jäänud.
Kolmandaks tuleks vajadusel uurida teie üldtervislikku seisundit (eelkõige veresuhkrut ja immuunsüsteemi).
Usun, et optimaalse lahenduse leiate kui külastate veelkord meestearsti.

Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punnilaadsed asjad

Millega on tegu?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel küll lõpphinnangut anda ei saa, aga kahtlustaksin eelkõige HPV viirusest tingitud kondüloome. Tegemist on sugulisel teel leviva haiogusega. Ilmselt saite suvel siiski laiema komplekti probleeme. ...

Loe edasi

Eesnaha kida

Tere,

Aastaid tagasi purunes eesnaha kida, mis peale paranemist üleliia valu ei põhjustanud, kuid oli märgata, et see oli erekteerunud peenise korral pinges.

Viimaste vahekordade ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on ilmselt mitu muret koos. Esmalt keskmisest lühem eesnahakida, aga ilmselt ka miski eesnaha põletik. Minu soovitus oleks pragu seks elu elada preservatiiviga. See vähendab nii otsest pinget kidale, ...

Loe edasi

kühmud

mis see võib olla,kui kottide naha all on valged kühmud.nagu punnid aga nahaalused (ei valuta)

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt sasunäärmete umbumine. Kui häda ei tee, siis ei tasu muretseda.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Mükoplasma ja ureaplasma

Tere
Mure on järgmine, et minu tüdrukul diagnoosti ureaplasma urealiticum ja mykoplasma hominis.
Enne seda tarvitasime mõlemad lühiajalist aega antibiootikumi Doxycliniumi kuna neilu avastati ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tallinna vastuvõtu info leiate arsti tutvustuse juures. Lisaks töötab androloogidest Tallinnas Seksuaaltervise Kliinikus ka dr. Olev Poolamets.
Põletikuinfo on vasturääkiv. Praegused probleemid on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: