Pidev tupeseen peale vahekorda 19.10.22 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Sooviksin paluda Teie poolset kommentaari meie murele. Nimelt on peale igat vahekorda mul tupeseen, mõnel korral ka mehel olnud, kuid need korrad pigem harvad. Minul on kõik proovid võetud, ka suguhaigustele ja kõik on korras. Sama ka mehel, alles käis Ta andmas eesnäärme sekreedi proovi ja ka spermaproovi, lisaks suguhaigused, kõik on ideaalses korras. Kuidas siit edasi minna? Oleme koos olnud 11.aastat, meil on 3.last, ning see ebameeldiv probleem on aktuaalseks saanud viimase 6.kuu jooksul. Kas on üldse mingisuguseid lisauuringuid, ravi? See ei saa nii ometi kestma jääda.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Tupeseent põhjustav Candida albicans hakkab vohama erinevatel põhjustel, eelkõige immuunsüsteemi nõrgenemise, ravimite (antibiootikumide, hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite) kasutamise ja stressi korral. Candida liigset kasvu soodustab haigustest kõige sagedamini diabeet ja kuigi selle esinemise tõenäosus on väike, soovitan selles suhtes uurida.
Sageli korduma kippuva tupeseene korral on vajalik pikem ravikuur: fluconazol 1 kapsel (150 mg) 1 kord nädalas 6 kuu jooksul. Ka partneril soovitan fluconazoli 1 kapsel sisse võtta. Lisaks soovitan mõlemal teha kuuri probiootikumidega ( Biolatte Hiivax, Ecocillin oral jt).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tupeseen

Tere! Tüdrukul avastati tupeseen. Endal juba pikemat aega peenis peale vahekorda punetab ja valus ja harva ka kohupiima laadsed tükid tekkinud eesnaha alla. Tüdruk hakkas nüüd seda ravima aga kas mina ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seksitakse ikka kahekesi, seega peaks ravima ka mõlemat osapoolt. Ehk kirjutas partneri raviarst ka teile ramini? Kui ei, tulge meestekliinikus noormeeste nõustamise vastuvõttu! Kaasa hommikune esmasjoa ...

Loe edasi

Tupeseen

Tere mul on selline küsimus et kui naisel oli just tuppeseen, ja ravi lōpp oli eile kas siis vōib naisele keelekat teha või mitte ja kas võib vahekorda minna?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu soovituseks on, et peale ravi peaks ära hindama, kas ravi tulemusena on kõik mured taandunud. Tupeseene ülekasvu põhjuseks on tavaliselt hoopis mikroobide tasakaalu häire ja see ei pruugi ainult seene ...

Loe edasi

Naisel on ebameeldiv tunne peale vahekorda

Viimasel aastal on partneril olnud probleeme peale vahekorda. Avaldub sügelemise, valulikkuse (nö põletav tunne), haavadena ning vahel on ka paistes ja tuleb voolust. Selline olukord kestab ca 1 nädal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tupeseen on naise sugutrakti mikrofloora tasakaalu häirumise tagajärg. Seega on seen tagajärg mitte põhjus ja vaid selle ravi on üldjuhul tervenemiseks mittepiisav.
Kui probleemid on seotud kaitsevahendita ...

Loe edasi

naistehaigused

Minu tüdrukul koguaeg peale vahekorda on tupeseen, aga ma käisin kontrollimas ja mul suguhaigusi ei leitud. Millest see seen võib siis tekkida ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suguhaiguste kontroll on vaid üks osa kroonilise sugutrakti põletike uuringukompleksist. Optimaalse uuringuskeemi leiate portaali sektsioonist Tasub teada / Kiiruuringud meestele.
Vaadake ka varasemaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: