Esimene kord 01.04.22 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Kuna on plaan astuda vahekorda oma tüdrukuga, siis tüdruk soovib ennem günekoloogi juurde kontrolli minna. Minu küsimus on selline, et kas on vajalik mehel ka enne vahekorda astumist minna meestearsti juurde kontrolli? Oleme mõlemad süütud.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mina olen soovitanud kõigil meestel ennast meestearsti juures kontrollida kuskil puberteedi lõppfaasis. See pole seotud seksuaalelu algusega vaid pigem üldise kehalise/sugulise arengu ja võimalike seda poolt mõjutavate kehaliste eripärade ja haiguste võimalikult varase diagnoosimisega. Ja noorte nõustamise süsteemi raames pääseb meestekliinikus vastuvõtule kiiresti ja ilma saatekirjata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

sügelus ees nahal

Mida teha kui on sügelus ees naha alla või nagu ees naha peal kui tõmmata eesnahk maha siis seal nagu sügeleb ja on punane.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimene on korralik hügieen. soovitan eesnahaalust pesta kord päevas leebe seebiga, soovitavalt beebiseebiga.
Teiseks - apteegist saab ilma retseptita Klotrimazool kreemi - kasutada kaks korda päevas ...

Loe edasi

Mükoplasma Genitaaluum

Tere, mul on küsimus suguhaiguse mükoplasma genitalium kohta. Sain positiivse tulemuse 5 kuud tagasi. Olen antibiootikumi kuuri saanud nüüd juba 3 korda. Esimene kord Azitro 3tbl korraga. Teine kord kuu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

MG on tõesti kahjuks järjest keerulisem ravida. Esimene kuur oli teil pisut leebevõitu, aga kasutatud ravimid on kõik täpselt ravijuhiste järgi.
Mina kasutan küll pisut pikemaid kuure.
Soovitan, ...

Loe edasi

Vistriku moodi asi peenisel.

Tere

Tülitan, siis sellise murge, et täne enne pesema minemist avastasin peeniselt sellise vistriku moodi asja. See oli juba teine kord, esimene kord oli suht peenise juure lähedal, nüüd aga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma nägemata tarka nõu anda ei oska. Kõige sagedasem on siiski karvanääpsu põletik. Kui ikkagi ei taandu, siis tasuks oma perearsti või meesteasrsti visiidil ära käia.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: