Vaevumärgatavad nahamoodustised 18.02.22 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Peenisel on vaevumärgatav nahamoodustis (tähistatud punase ringiga). Reaalsuses ei ole see suurem kui ca 1mm läbimõõduga, asub peenise esimesel kolmandikul keha poolt.. Mingeid vaevuseid ei tekita, aga kahtlustan, et tegemist võib olla molluski või HPV-ga kuigi mõlemal juhul jääb arusaamatuks nakatumise olukord.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks pildi alusel miskit diagnoosi panna pole võimalik. Molluski moodi see leid pole.
Kui häirib, pöörduge kontrolliks oma perearsti poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Veidrad nahamoodustised peenisel

Ca. pool aastat tagasi hakkasid peenisele tekkima imelikud nahamoodustised, mida ma polnud varem tähele pannud. Mind huvitav, millest sellised asjad tekkida võivad ja kas neid annab ravida kuidagi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui pole pilti ega ka korrektset kirjeldust, siis pole võimalik ka adekvaatselt vastata. Kõige tüüpilisemaks põhjuseks on HPV viirusest tingitud kondüloomid. Kõik sedalaadi mured on lahendatavad - pöörduge ...

Loe edasi

Habemekasv

Olen 19-aastane noormees. Tunnen muret, kas on normaalne, et minu lõuapiirkonnal, kus eeldatavalt võiks minu vanuse kohta juba habe kasvada, leian vaid tõesti väga üksikud ja vaevumärgatavad hõredalt paigutunud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Inimese areng on vägagi individuaalne. Suur osa 19 aastaseid mehi igapäevaselt veel habet ei aja. Meditsiinilist vahelesegamist loomulikku arenguprotsessi ma hääks ei kiida.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: