HIV nakatumine 25.06.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Olen väga mures ja ei saa magada. Olin vahekorras sekstöölisega. Kasutasin kummi ja see ei purunenud. Ei suudelnud ega katsunud tema naise kehaosi. 11 päeva hiljem tekkisid sümptomid, mis kestsid 2 päeva. Palavikku ei olnud. Käisin USA arsti juures 22 päeva hiljem ning PCR HIV test oli negatiivne. Arst väitis, need olid tingitud tugevast stressist ja ärevusest. Ei välistanud bakteriaalset nakkust, kuigi midagi ei kipita ega eritu. Kas võin ennast lugeda hiv negatiivseks ning meil on laevas amoxicilliini. Kas ehk oleks mõistlik teha 7 päevane antibiootikumide kuur?

Tänades.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

HIV nakatumisel ei ole varases järgus spetsiifilisi sümptomeid. Seostatud nähte tekitavad väga paljud erinevad haigusseisundid ja ka inimese psüühika.
Kui kaitsesite ennast kirjutatud määral, on miski haiguse saamise tõenäosus üliväike.
Antibiootikumravi ei anna teile minu hinnangul hetkel mingit kasu. Kindlasti ei aita see HIVi vastu.
Rahunege maha!
Koju jõudes tehke südamerahuks korduv HIV test ja võite ennast igaks juhuks ka suguhaiguste suhtes testida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

HIV nakatumine

Tere! Olen väga mures ja ei saa magada. Olin vahekorras sekstöölisega. Kasutasin kummi ja see ei purunenud. Ei suudelnud ega katsunud tema naise kehaosi. 13 päeva hiljem on mul keskmine peavalu, kuum tunne, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tõenäosus on väike.
Südamerahu tagasisaamiseks tasub kindlasti ennast kontrollida.
HIVi esmased nähud on üsna mittespetsiifilised ja ka antud vaevuste kompleksil on palju erinevaid võimalikke ...

Loe edasi

Suguhaigustesse nakatumine

Tere. Tehti mulle oraalseksi, kaitsevahendit ei kasutatud. Kuna naisterahval kes oraalseksi tegi on olnud palju partnereid ja ma ei ole kindel, kas ta on suguhaigustest puhas siis minu küsimus on, et kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selliste juhusuhete järel soovitan ma ennast kontrollida sõltumata kaebuste olemasolust või nende puudumisest.
Ka oraalseks on seks, sekreetide vahetus toimub ka oraalseksi puhul.
TÜK meestekliinikus ...

Loe edasi

HIV-i nakatumine

Tere! Olen suures mures. Olin oraalses vahekorras naisega, keda kohtasin esimest korda. Suuseksi tegi tema mulle ja muid kehalisi kontakte meil polnud. Kas võisin nakatuda HIV -sse? Kas on olemas võimalus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

HIV infektsiooni saamine kirjeldatud tingimustel oraalseksi käigus on vähetõenäoline kuid mitte ka võimatu. Ausa vastuse saate laborist kasvõi homme. Küsimus kas see vastaks tõeselt teie küsimusele. Testide ...

Loe edasi

HIV RNA test

Käisin depileerimas ja protseduuri lõppedes avastasin, et anum, kust vaha (suhkru), millega keha määriti, võeti, ei olnud ühekordne. Kindlasti oli sinna sisse sattunud aplikaatori pealt ka eelneva kliendi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandust hilinenud vastuse pärast.
Antud juhul on peamine küsimus vist südamerahus. HIV nakkuse saamine antud tingimustes on vähetõenäoline. Siiski soovitan südamerahustuseks test ära teha. RNAd ...

Loe edasi

HIV test

Olin välismaal (Euroopas) vahekorras prostituudiga. Kõik toimus turvaseksi reeglite järgi, kondoomid ja puha. Mingit episoodi, mis kindlalt viitaks et nakatumine võinuks toimuda, ei ole. Ja kuna sellest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tõenäosus nakatumiseks väga-väga väike...
Südamerahu e. uuringu hind on Meestekliinikus 1200 EEK. Võtke see kirjavahetus kaasa ja minge Gonsiori 3 registrtuuri. Soovitavalt esmaspäeval, hommikul ...

Loe edasi

HIV

Tere! Pisut üle nädala tagasi olin kaitsmata vahekorras. Päev pärast õnnetut juhuseksi olin kaitsmata vahekorras ka oma elukaaslasega, sest millegi pärast ei teadvustanud ma endale võimalikku riski. Nüüd ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Saan aru teie suurest murest. HIV nakatumise risk on kirjelduse alusel küll väike, kuid kindlasti mitte olematu. Kuna olnut enam tagasi võtta pole võimalik tuleb teha kõik riskide maandamiseks. Antikehade ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: