Ciprinol 30.05.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Kas meestearstil oleks võimalik kirjutada ciprinoli orhiidi ja epidümiidi raviks...
Mul oli kunagi päris pikalt klamüüdia tehti uuringuid seal ja kirjutati ravim...Sai nagu klamüüdiast lahti aga miskit oli koguaeg vasakus munandis ja kuna arst ei võtnud kuulda minu vaegusi saatis ta pm minema..Olen käinud tasulistes... no ei võeta kuulda..Ma ei jõua enam käia ei uuringutel ega ka arstepidi kes lihtsalt minema saadavad..
Produktiivsus segi...väsimus... energiapuudus..siis jõuetus...siis juba tunnen,et hormoonidega midagi viltu..ja muidugi valu ja valu...selline terav tuim valu....
Lihtsalt selline küsimus,et kas on võimalik määrata pikemaajaline ciprinoli ravikuur???

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ciprofloksatsiin on antibiootikum, mis määratakse mikroobse põletiku raviks. See antibiootikum ei ole klamüüdia suhtes just väga efektiivne. seega on midagi teie haigusloos niikuinii segamini. Kindlasti pole see tulemuslikult kasutatav munandivalu kontekstis välja arvatud juhtudel, kus uuringutega on põletik kindel.
Munandi piirkonna ebamugavustundel on kaks suuremat põhjust. Esiteks põletik. Seda saab hinnata käega katsumise ja sperma analüüsi alusel, vajadusel võib lisada ultraheliuuringu. Mõnikord võib seda vaevust põhjustada ka prostatiit. Teiseks suureks põhjuste grupiks on vaagna valusündroom, mis selles paikmes on enamasti seotud miski närviärritusega. Kirjutate: "Produktiivsus segi...väsimus... energiapuudus..siis jõuetus...siis juba tunnen,et hormoonidega midagi viltu..ja muidugi valu ja valu...selline terav tuim valu.... ." need vaevused pole kindlasti munandipõletikuga seotud.
Vastus: ilma põhjusta (kui uuringutes põletikku pole olnud, mis uuringud on tehtud ma kahjuks ei tea...) pika antibiootikumravi määramine ei lahenda teie probleemi ja on vastupidi teie tervisele ohtlik.
Leidke endale asjalik meestearst!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sport ja eesnäärmepõletik

Kas kroonilise prostatiidi ravi ajal tohib mingit sporti ka teha? Alates detsembrist on olnud kaks AB kuuri (Ciprinol ja Berlocid, 20+40 päeva). Esimese lõppedes tulid häired (urineerimispakitsus ja sagenenud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpiline prostatiidi kaebuste kompleks. Haiguse ravi on enamasti üsna pikk - minu kesmine aktiivravi periood on kolm kuud millele järgneb järelravi. Sporti võib teha. Kõik jalgadel tegevused parandavad ...

Loe edasi

Kolibakteri määramine suguteedest

Naispartneril leiti tupekülvist kolibakter ja määrati antibiootikumiravi (Ciprinol). Ka meespartneril soovitati antibiootikumikuur läbi teha. Lõpetasin hiljuti ravi sama antibiootikumiga (teise probleemi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Oleneb, mis probleemiga tegemist. Kui naisel oli ilma kaebusteta või esmakordne mikroobileid, siis piisab tõesti ilmselt lihtsast kuseanalüüsist ja kuse külvist - seda saate kenasti teha ka oma perearsti ...

Loe edasi

Verine sperma

Hei. Umbes 6-7 nädalat tagasi tegin avastuse, et sperma on verine. Käisin seepeale teie kliinikus dr Vihljajevi juures vastuvõtul. Tehti sperma analüüs.
Kirjutas doktor antibiootikumi kuuri 30pv ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik, kas hetkel käigusolev või kunagi läbipõetud, on tüüpilised probleemi põhjused. Sellest lähtub ka raviskeem. Ilma uuringute tulemusi teadmata pole mul kahjuks head nõud anda. Mina teeks siin lisaks ...

Loe edasi

Jätkuks küsimusele

Tervist!

Kirjutan seoses Teie eelmise vastusega http://www.kliinik.ee/noustamine/meestearst/id-1/?question=66473#list

Ultraheliuuringut tehtud ei ole. Kas ma saaksin selle jaoks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Patsiendil on üks raviarst, kes planeerib uuringud ja vastutab kogu tegevuse eest. Kõrvalt siin midagi suskida pole võimalik. Interneti teel teie lugu kahjuks ei lahenda. Arutage oma raviarstiga.

Loe edasi

Antibiootikumi (Ciprinol) mõju sperma kvaliteedile.

Tere!

Sooviksin teada, kas Ciprinol (500 mg) antibiootikumi 20 päevane kuur mõjutab sperma kvaliteeti.

Käisin meestearsti juures viljakuskontrollis, kuid rohi kirjutati välja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Loodan, et sperma põletik on kinnitatud ka eesnäärme sekreedi uuringuga. Kui teile on kirjutatud 20 päevane ravikuur, siis pidi arstil olema väga selge kinnitus sugutrakti põletiku olemasolu kohta. Sellisel ...

Loe edasi

Valu munandis

Tervist, nimelt käisin teie soovitusel arsti vastuvõtul ära ning määrati 10ks päevaks ciprinol 500g tablette 2x päevas . vahepeal tundus nagu et valu enam polegi, kuid nüüd on jälle õrnalt tunda (ühel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt midagi ohtlikku ei ole, kuid juu siis ei saanud põletik siiski lõpuni välja ravitud. Võiks uurida, ega siiski varem uuringule ja vastuvõtule ei saaks. Eesnäärmepõletik vajab sageli pikemaid ravikuure.
Loe edasi

munandimanuse põletik

Oleme, kusagil 1,5 aastat üritanud veel ühte last saada, ise käisin arstil - kõik korras. Minu abikaasa 35 a. käis hiljuti meestekliinikus , kus dr. Vihljajev avastas tal munandimanuse põletiku ja määras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandimanuse põletik võib tõesti mehepoolset viljatust põhjustada. Kindlasti peab peale ravi tegema uue sperma analüüsi ja seejärel otsustama lisa- ja/või järelravi vajaduse üle. Enamikle juhtudel peab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: