Peenise pea ja eesnahk punane 24.02.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere

Pöördun oma murega, mis algas 19.02.2020 peale vahekorda naisega. Eelnevalt kasutasime mõned korrad kondoomi, aga nüüd edaspidi mitte. Oleme veidi üle kuu tuttavad. Partner käib regulaarselt naistearstil nagu ütles.

Nimelt tundsin peenisel kerget sügelust, mis polnud kogu aeg.
Eesnahk taha tõmmates avastasin, et peenisepea on punase laiguline ja samuti ka eesnahk. Lootsin, et see läheb üle, kuna on ennem ka olnud, mitte küll peale vahekorda. Algselt arvasin, et kondoomidest, aga nüüd ma ei teagi.

Nüüd olen mures, et see midagi hullu. Kusemise probleeme õnneks pole ja ei valuta ka kuskilt, lihtsalt õrnalt sügelus vahepeal, õrnalt õhetus ja punane.
Kas peaksin nüüd kiiremas korras saama meestearstile või mida teie soovitate?
Kas võin kondoomiga olla vahekorras?
Lisasin ka pildi manusesse

Tänan

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Iga inimese mikrofloora on erinev. Naiste tupe mikrofloora võib olla väga erinev. Sellest tulenevalt on iga uue suhte puhul küllalt suur tõenäosus kaitseta seksiga alustades selliste kaebuste/haigusnähtude teke.

Kirjutate, et partner käib regulaarselt kontrollis. Millal Teie viimate meestearstil kontrollis käisite? Minu soovitus on igas uue suhtes, kui planeeritakse kondoomist loobuda välistada ennetavalt mõlema poole põletikud.

Kui tulete kontrolli, siis võtke vastuvõtule kohe kaasa ka hommikune esmasjoa uriini analüüs. Siis saab kiirelt probleemi olemust ja lisauuringute vajadust hinnata. Kui nähud püsivad, siis tasuks vastuvõtule tulla 24 tundi peenist mitte pesnuna.

Seni soovitan korrektset suguelundite hügieeni (palju kordi siin lahti kirjutatud) ja seks elu soovitan jätkata kondoomiga. Enamasti taanduvad sellised nähud mõne päevaga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Lapsel fimoos

Tere!
Pojal on viimastel kuudel olnud noku valus ja eesnahk on olnud osaliselt teist tooni, mitte pidevalt. Peseme õhtuti. Apteegist soovitati braunovidoni ja sibicordi kreemi. Mis ka aitas, kuid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui põletikud korduvad või muidu oluliselt häirib, siis tasuks ehk kiiremini arstini jõuda. Mis raviviis õige oleks selgub alles läbivaatuse käigus.

Loe edasi

Põletik kusitil

Pikemat aega peenise pea põletikuline (tumedam punane) samuti eesnahk. Eesnaha liigutamine probleemne kuna on tekkinud väikesed rebendid.Põen diabeeti ( 2 ). Sex partnereid on üks ja naine on terve ( ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Diabeedi puhul, eriti kui veresuhkru tase pole just hästi kontrolli all, on eeshahal tavalisest rohkem suhkrut ja mikroobidel seega rohkem süüa.
Lahendustee on lühikeses plaanis tuvastada, millise ...

Loe edasi

Eesnahk

Tere olen 18a vana ja mure selline eesnahk ei taha yle peenise pea tulla kas pärnus on meestearsti või peab selle jaoks Tallinna või Tartu tulema

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestekliinikul on Pärnu filiaal täitsa olemas. Meie kodulehel saab automaatregistreerimisel ka linna valida.

Loe edasi

Peenise eesnahk ei tule üle peenisepea

Peenise eesnahk on peenise küljes kolmest kohast kinni kasvanud. Nahk tuleb peaaegu üle peenise pea, kuid mitte täiesti.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selline probleem tuleks kindlasti arstil üle vaadata. Kitsenemist saab venitada, kokkukasvamisega sageli keerulisem. Tulge meestekliinikus noorte nõustamise vastuvõtule. Saab kiiresti ja ilma saatekirjata ...

Loe edasi

Mida teha?

Tervist, mul läks peenise naha ots ja pea 2vahe kus uriin tuleb on samuti punane, ning ise arvan, et nahk on tulnud maha. 1-2p tagasi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Päris täpselt ei saa küsimusest aru.
Kui eesnahk liikus üle peenis pea ja ei liigu tagasi, siis peaks kiiresti EMOst abi otsima
Kõik ülejäänud, kehalised eripärad ja kergemad põletikud on vanust ...

Loe edasi

Eesnahk

tuli üle suguti pea aga ei lähe enam tagasi ja pea ja eesnahavhel on nahk vms lisasin pildi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu on parafimoosiga. Tuleks eesnahk võimalusel kasvõi jõuga tagasi üle peenise pea viia. kui ise hakkma ei saa, siis tuleb pöörduda erakorralise meditsiini osakonda.

Loe edasi

peenise eesnahk

üks küsimus. eesnahk on mingi naharibaga peenise "pea" külge kinni kasvanud, niiet teda taha tõmmata ei saa. kas see on normaalne? Kas kirurgiliselt on võimalik see nahariba katki lõigata?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

On normaalne ja vajalik.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Peenise eesnahk

On korduvalt olnud teemaks peenise eesnahk. Nimelt on küsimus selles, et soovin astuda esimest korda vahekorda, kuid kui mul ei tule eesnahk üle peenise pea, siis kas see segab kindlasti vahekorda või ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei pruugi segada. Samas segab hügieeni ja võib soodustada põletike teket nii teil kui ka teie partneritel.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Küsimused peenisega seoses.

Tervist!

1.Olen 16 a. noormees ja mul on selline mure mu peenise pea peale tekib valget paksu massi ,millel on selline kerge halb lõhn?Seda tekib peenisele peale pesemist mingi 24h pärast.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

1. Peale puberteedi algust peabki peenist pesema vähemalt kord päevas.
2. Ilma nägemata ei oska öelda. Suure tõenäosusega on tegemist ohutu naha eripäraga.
3. Eesnahk venib aja jooksul juurde. ...

Loe edasi

eesnahk on sugutipea küljes kinni

tere!!!
et probleem on järgmine: eesnahk tuleb ilusti üle peenise pea küll aga ta on kinni kasvanud. kas see peaks venitamisega lahti tulema või peab tõesti arsti juurde minema.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei saa küsimusest (situatsioonist) täpselt aru. Kui liigub üle peenise pea, siis ilmselt probleemi ei ole. `Kinni kasvanud` peab eesnahk olema alapinnal, kus eesnaha kida piirkonnas jõuabvad peenise peani ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: