Paksenenud veresoon ? peenises 05.01.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Peenises on paksenenud veresoon,ebamugav,vahel tundlik. Viimane nädal on muutunud suuremaks.Urineerimine on korras,väliselt midagi näha ei ole,elan üksi. Probleemi vanus kaks aastat.Siis käisin Gonsiori 3 Tallinnas TÜ kliinikumis eesnääret kontrollimas ,millega oli kõik korras. Kirjutati mingit salvi. Olukord oli stabiilne kuni viimase nädalani.Tahaks teada saada,millega õigesti tegu on ja millise arsti juurde pöörduda. Oleks ka tasulise vastuvõtuga nõus.Perearstile sain numbri alles 20.jaan.Siis saks ilmselt ka suunamise.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks on kirjeldus väga segane. Peenise pinnal võib esineda lümfisoonte umbumist ja siis võib naha all kuu-kaks tunda olla tihedat veresoonele sarnanevat vääti. Tüüpiline paiknemine on peenise pea taga, harvem ka mujal peenisel. Kui tükk/soon on peenise sees, siis on kõige sagedamaks põhjuseks pisut kehvem haigus - peenise induratsioon. Siin aitaks edasi (soovitavalt kogenuma) meestearsti läbivaatus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ebamugavustunne peenises

Peenis on kokkutõmbunud ja valulik. Kellele või kuhu aeg panna? Peaks haigekassa alla minema.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina soovitan meestekliinikusse vastuvõtule tulla. Kui on saatekiri, siis saab kindlasti ka haigekassa tingimusel vastuvõtule.

Loe edasi

Eesnahas paiknev veresoon on laienenud

Eesnaha all jooksev veresoon on nagu laienenud ja sellest tingituna on kondoomi paigaldades valus seda peale tõmmata. Niisama ei ole midagi tunda, aga just erektsiooni ajal vb on natuke ebameeldiv, kui ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on veresoon (sinine), siis vaevalt, et ta valulik on ja põhjust tuleb mujalt otsida (eesnaha põletik?). Kui soon on valge ja tihe, siis võib olla tegemist umbunud lümfisoonega, mis kaob enamasti iseenesest ...

Loe edasi

valu peenises.

olen 16 aastane poiss.
rahuldan ennast vähemalt kord nädalas.
kuid peale orkasmi saamist tekib peenises valulikus mis kestab umbes minuti.
milles võib olla probleem?
kui tõsine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valu peale orgasmi ei ole normaalne. Kõige tõenäolisem on ikkagi mingi sugutrakti põletik. Soovitan pöörduda noorte nõustamise kabinetti Tartus või Tallinnas.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: