Valu põielihastes 08.06.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Viimastel aastatel olen märganud urineerimisvajaduse kasvu, joon piisavalt vett ja olen arvanud, et lihtsalt palju vett käib läbi. Viimastel kuudel aga on asi lausa märgatavalt sagedasemaks läinud ja on lisandunud ka valu põielihastes. Tihti on tunne, eet pean vetsu minema, aga uriini tuleb suht vähe. Isegi urineerimisel kui põielihased on lõdvad, ikka tunnen nagu oleks hirmus häda ja see valulik tunne ei kao ka siis, kui põis tühi on. Valu kaob alles nii umbes paari minutiga.
öösel käin vetsus 2 korda, päeval nii paari kolme tunni tagant. Sagedasem on hommikuti, kui ärgates joon vett, siis käin ka pea iga tunni tagant. Vee joomine teeb vetsus käimise sagedasemaks.
Lisaks on viimase poole aastaga lisandunud erektsiooniprobleem, seksi tahan, aga riist on poolkõva või siis läheb kõvaks aga ei seisa kaua. Isegi ennast rahuldades ejakuleerin vahest poolkõva riistaga.
Olen sportlik ja sõidan palju jalgrattaga, aasta läbi.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Siin kirjeldatu alusel kahtlustaksin küll esmajoones eesnäärmepõletikku. Annab alakeha valusid, kusemishäireid ja sageli põhjustab ka erektsiooni nõrgenemist. Haigusel on mitu erinevat vormi, mille ravid on üsna erinevad. Seega algab käsitlus korralikust diagnostikast - eelkõige peaks tegema eesnäärme sekreedi uuringud. Sealt edasi otsustatakse lisauuringute vajadus. Soovitan vastuvõtule tulla. Mõnikord võib jalgrattasõit eesnäärmehaiguseid-vaevuseid süvendada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valu munandis

Tere! Mõned kuud tagasi tundsin vasaku munandi piirkonnas imelikku ja üsna ebameeldivat valu. Peale seda esimest korda ei ole nii tugevat valu enam olnud kuid aeg ajalt on tunda tuima valu/ raskust. Vahel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldus viitab algstaadiumis sugutrakti/eesnäärme põletikule. Soovitan külastada meestearsti.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

valu munandi juures

tere. olen 18 aastane noormes ning kaalun 70 kg.paar päeva tagasi tekkis valu vasaku munandi juures. urineerimisel või seemnepurske ajal valu ei ole. hommikul ärgates oli valu kadunud kuid munandeid katsudes ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellist valu võivad anda põletikud (munandimanuses, eesnäärmes, suguhaigused). Võimalikuks põhjuseks veel ka suur munandikoti veenilaiend.
Soovitan siiski meestearsti külastada.
Edu soovides
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: