Kondoomi kasutamine 29.05.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Milline risk on saada suguhaigust kondoomi kasutamisel, kui kondoomi enne peale paneku ja eemaldamisel on käed olnud kontaktis vastassugupoole genitaalidega?
( nt. kui kondoom on paigaldatud vastassugupoole suuga?)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Iga kokkupuude partneri kehavedelikega on võimalus suguhaiguse ülekandeks. Kondoom ei kaitse kunagi 100% suguhaiguste eest. Pigem on see kaitse kõiki kasutamisvigu ja -ebaõnnestumisi arvestades 70-80% vahel. Ebamugavus kubemes on siiski eelkõige eesnäärmehaigustele viitav haigustunnus. Ülikooli meestekliinikus saame pakkuda üsna lihtsat esmaskuse testi suguhaigsute riski hindamiseks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

eesnahk

tere.
on järgnev probleem.
eesnahk liigub küll üle suguti pea, kuid ei jää sinna pidama. s.t kondoomi kasutamine on sisuliselt võimatu ja vahekorras olek on ka raskendatud.
milline on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha küsimused on varem juba sadu kordi vastatud. Enne küsimuse esitamist võiks vaevuda veidi lugema.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

hpv

...kuidas HPV nakkub isegi kondoomi kasutades?Olen ise mees ja kuidas HPV mulle mõjub, millised on riskid, mida seksuaalelu puhul jälgida/vältida?Pole veel partneriga(hpv-ga) kondoomita olnud, kas pean ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondoomi püsiv kasutamine kaitseb suguhaiguste eest 70% ulatuses. HPV on niivõrd laialt levinud ja suhteliselt süütu viirus, et sellepärast ei pea küll oma püsipartneriga preservatiivi kasutamise juurde ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: