Lööve Peenisel?? 25.11.18 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. minul esineb probleem juba pikemaajaliselt. Lugu on järgmine: 2016 aasta IV kvartalis täheldasin et minu smegma eritus justkui puudub ( enam ei tekkinud valget jogurtist ollust eesnaha alla). mõnda aega hiljem tekkisid lööbelised nähtused. Justkui valge kirme ja seal siis punakad täpikesed. Reageerisin sellele ning külastasin Seksuaaltervise kliinikut 15.02.2017 Tallinnas (Turu 3). Kirjeldasin Dr-le oma olukorda ja oletatavaid põhjuseid. kindlasti oli üks tollasteks põhjusteks veidike puudulik hügieen ( pesin iga paari kuni maksimaalselt 4 päva tagant) lisaks millele aitas kindlasti kaasa ka eesnaha kitsenemine. Kuna ma ei ole olnud elu jooksul mitte kordagi vaginaal, oraal, ega ka anaalvahekorras siis Dr vaatas ja lihtsalt eeldas millega tegu olla võiks ning diagnoosis et oletatavalt võiks tegu olla seenhaigusega. ( selle diagnoosi panemiseks ei tehtud mulle ühtegi protseduuri- ei võetud pinna pealt proovi ega midagi) Kirjutati välja TRAVOCORT. tegin protseduuri läbi, justkui nagu oleks paremaks läinud aga samas ka mitte ning uuesti õnnestus mul samasse kohta pöörduda 20.09.2017. seekord nägi asi välja samamoodi ning kirjutati välja TRAVOCORT, TRAVOGEN ning FLUCONAZOLE ACTAVIS. ka seekord tegin kuuri läbi ning taaskord asi läks justkui paremaks aga mitte päris. seega kasutasin toda kergemat kreemi lihtsalt pikemaajaliselt ( nagu soovitatud oli).
Nüüd aga sooviks sellest asjas lõplikult selgusele saada ja asjale põhi alla panna. Hügeeni ennem esimest visiiti parandasin, pesen korra päevas kui mitte kaks- leige veega.Eelmise nädala keskel tekkis ka pildil nähtud suuremasse punakasse laiku terav punane täpp mis alguses vastu minnes oli ka valulik, tänaseks on ta juba nagu paremaks läinud ja näeb välja selline nagu pildil. Olen proovinud siit portaalist vastuseid leida aga ei oska millegagi samastada. Kuna antud asutusest kuhu viimati pöördusin pole kasu olnud, siis sinna esialgu tagasi ei soovi pöörduda, sest visiiditasud on ka üsna kopsakad ja tulemusteta seda külastada ei näe ma põhjust. Tekib küsimus, miks ma arsti poole ei pöördu- Antud hetkel olen ma olukorras kus ma asun välismaal (euroopaliidus) lähetuses ning ennem detsembri teist poolt ei ole mul võimalik eestisse naasta ja arsti külastada... Seega esimese väljapääsuna loodan teilt saada mingisugut nõu, mida lihtsamate aapteegist kättesaadavate vahenditega parendada ning kindlasti esimesel võimalusel külastan ka arsti Eestis. ( ideaalis sooviksin saada aega kirja ehk teie juurde...?)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Siin tegu suhteliselt ulatusliku nahamuutusega eesnahapõletikuga. Kui seksuaalelu pole olnud, siis on tüüpilised käivitajad liigvähene, viimasel ajal aga üha sagedamini liiga aktiivne, hügieen. Vahel võib ärritajaks olla isegi võõra keemilise kooslusega vesi. Vahel ka spetsiifilised nahahaigused. Mina soovitan peenist pesta kord päeval beebiseebiga. Lisaks võiksite apteegist paluda klotrimazool kreemi - see peaks igal pool üle EU olema ilma retseptita saadaval. Määrida kaks korda päevas õhukese kihina peale pesemist-kuivatamist. Kui ei taandu ja tulete vastuvõtule, võtke kaasa hommikune esmaskusi ja 24 tunni jooksul enne visiiti ärge peske peenist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Lööve peenisel

Tekkis lööve peenise peale. Ja munandikoti peal on väiksemad. Käin igapäevaselt pesemas ja partner on olnud ainuke juba 4 aastat. Kas kas käsimüügist leidub midagi. ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Krooniline põletik/ärritus. Kõige efektiivsem on hormooni sisaldav kreem, mida saab aga vaid retseptiga. Beebi nahakreemidega võite proovida - neid saab käsimüügist.

Loe edasi

Lööve suguelundil

Paar päeva tagasi tekkis peenisele lööve (pilt lisatud manuses). Algul natuke sügeles aga enamasti ei olnud seda eriti tunda ning valu ei kaasnenud. Lööve suurus umbes 1cm. Kardan, et tegu võib olla süüfilisega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel kahtlustaks karvanääpsu põletikku. Taandub enamasti ise. Kui seksuaalkäitumise alusel on alust süüfilist karta, siis tuleks ikkagi korrektsed suguhaiguste uuringud ära teha!

Loe edasi

Lööve

Mingi lööve on noku peal. Soovin rohtu või arsti vastuvõttu!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on kestnud juba mitu kuud, siis soovitan vastuvõtule tulla. Siiski võib esmalt paari päeva jooksul proovida klotrimasool kreemi, mis apteegist vabalt kättesaadav.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: