HPV viirus, peenisepea vähene tundlikkus 26.05.16 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tahaksin uurida kas mehed, kes harrastavad seksi meestega, peaksid tegema HPV testi või teisi uuringuid, et ennetada rektaalse vähi või teisi rekataalhaigusi tekkimist?
Samuti küsiksin kas on kreeme peenisepea niisutamiseks ja tundlikkuse tõstmiseks (peenis on ümberlõigatud 14 aastat tagasi ning peenisepea on vähetundlik ja nahk on veidi kuiv, arvan, et selle tõttu on raske saavutada orgasmi ilma käe abita)?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

MSM meestele soovitan soojalt HPV vaktsineerimist just Teie poolt tõstatatud riskide maandamiseks.
Kreeme peenise pea niisutamiseks võib küsida sekspoest. Orgasmi raske saavutamise mure osas tasuks ehk nõu pidada dr. Poolametsaga meie kliiniku Tallinna osakonnast.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kondüloom

Tere. Käisin seksuaaltervise kliinikus. Öeldi, et on peenisepea juures kondüloom. Olen diabeetik, I tüüp, süstin. On olemas püsipartner. Kas sain selle temalt? Kuidas tema peaks edasi käituma? Kui ravikuur ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selline info tuleks küsida oma raviarstilt, kes teid näinud ja ravimid kirjutanud. Kondüloome põhjustav HPV viirus võib organismis nähte andmata püsida aastaid. Samas võib see olla saadud kasvõi eelmisel ...

Loe edasi

Peenisepea tundlikkus vähenenud

Tere

Olen 26 aastane. Ca 10 aastat tagasi eemaldati mul kirurgiliselt eesnahk.
Nüüdseks on peenisepea tundlikkus niipalju vähenenud, et enam ei ole seks nii nauditav kui varem.
Kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei usu, et operatsiooni mõju algaks alles 10 aastat peale eesnaha eemaldamist. Vastav operatsioon vähendab tõesti oluliselt tundenärvilõpmeterikka eesnaha pinda, kuid tundlikkuse langus, kui üldse, peaks ...

Loe edasi

hpv

...kuidas HPV nakkub isegi kondoomi kasutades?Olen ise mees ja kuidas HPV mulle mõjub, millised on riskid, mida seksuaalelu puhul jälgida/vältida?Pole veel partneriga(hpv-ga) kondoomita olnud, kas pean ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondoomi püsiv kasutamine kaitseb suguhaiguste eest 70% ulatuses. HPV on niivõrd laialt levinud ja suhteliselt süütu viirus, et sellepärast ei pea küll oma püsipartneriga preservatiivi kasutamise juurde ...

Loe edasi

HPV viirus

Tere!

Kas on võimalik, et mesterahval võib olla HPV viirus (või olla selle viirusekandja) 6 aastat. Lisaks veel, et seksuaalvahekorras on oldud vaid ühe partneriga.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mees võib olla HPV viiruse kandja.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: