Madal testosteroon 19.09.15 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Mul on viimasel ajal olnud vähe energiat, halb mälu, seksuaal huvi kadunud jne. Olen käinud mitmete arstide juures, kuid mulle on alati öeldud, et sa mõtled üle ja kõik on su peas kinni. Aga noo käisin maksin korraliku summa synlabi ning sain vastused ka oma vere kohta. Minu DHT ja Vaba Testosterooni näitajad on ju kohutavad!! Minu vaba testosterooni tase on normaalpiiri madalal poolel. See on normaalne 80 aastasele mehele mitte 24.

Testosteroon 535 ng/dl 242-828 ng/dl
Vaba Testosteroon 18.4 pmol/l 13.3-118.7
DHT 0.60 nmol/l 1.03-2.92
Pregnenoloon 46μg/l 15-90
hCG <1.00 IU/l <5
FSH 3.6 IU/l 1.4-18.1
LH 5.43 IU/l 1.5-9.3
SHBG 30.0 nmol/l 17.0-66.0
Progesteroon 2.87 nmol/l <4.11
Östradiool 102.1 pmol/l <146.0
Prolaktiin 220 mIU/l 53-360

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Iga inimene võib arvata täpselt nii kuis soovib.
Mina analüüsides midagi kohutavat ei näe.
Vaba testosterooni määramine pole päris 100% kindel test. Keegi ei tea, mis väärtustel tekivad kehalised muutused. Lisaks testi metoodika... Mina teeksin esmajoones koos testosterooni + SHBG. Üldiselt siiski arvan, et probleem ei ole testosteroonis.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Madal testosteroon noorel mehel

Tere!

Kirjutasin teile varasemalt (03.03.16) põhjusega kõrge testosteroon. Selgus, et 791 nmol/l näit oli tõepoolest vale ning oli hoopis 7.91 nmol/l. Järeldan seda sellest, et uuesti analüüsi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Hormoonide siseregulatsioon tõesti korras.
Depressioon ja krooniline stress antud juhul kõige tõenäolisem põhjus.
Ravimite kõrval peaks püüdma ka põhjuse tuvastada ja sellega tegeleda.

Loe edasi

Testosteroon

Tere!

Olen pikema aja jooksu täheldanud meeleolumuutusi, üleüldisemat kehalist jõuetust ning ka nö kartlikkust või liiatist tagasihoidlikkust. Samuti on kahanenud ka libiido. Habe kasvab, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on süsteemne mure, siis toidulisand palju ei aita. 13.6 pole paha tulemus, kuid antud juhul oleks kindlasti vaja teada ka vaba- või bioaktiivse testosterooni hulka organismis. Selle alusel saab otsustada ...

Loe edasi

Erektsioonihäire

Tere!
Olen 33 aastat vana. Tervis on hea. Kaasuvana Tyrozol ravil hypertyreoos. Viimasel ajal tekkibud probleeme erektdiooni tekkimise/säilitamisega. Samal kuidagi ilmselt probleemi pigem psüholoogiline. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kilpnäärmehaigused võivad erektsioonihäire teket soodustada. Arvestades vanust on ületöötamise-sportimise ja psühholoogiliste tegurite koosmõju kõige tüüpilisem probleemi põhjus. Testosteroon on selle ...

Loe edasi

Testosteroon ja veenilaiend.

Kuidas mõjutab tervist nebidokuur, kui on veenilaiend munandikotis. Kas on mingit ohtu tervisele. Veenilaiend valu ei tee. Nebido kuur määrati, kuna testosterooni tase on liiga madal.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veenileiend hormoonasendusravi ei mõjuta. Arvestades aga vanust kus madal testosteroonitase on suhteliselt harv leid, küsiks, mis on madala testosteroonitaseme põhjus. Kui selleks on munandi kahjustus, ...

Loe edasi

madal testosteroon

Tekkisid sümptomid (umbes aasta tagasi), mis tekkitasid kahtlust, et testosterooni tase võiks olla madal. Esimene kord palusin mõõtmised teha perearstil ja teistkordselt juba androloogi juures. Esimene ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eks meestearstegi ole erineva taustaga. Need, kes vastava residetuuri läbinud, peaksid ka seda teemat ikka üsna vabalt valdama. Kõige esmane küsimus on, et kas kaebuste taga ikka on testosterooni defitsiit. ...

Loe edasi

Erektsiooni häired. Madal libiido. Madal testosterooni tase.

Tere. Mure juba tõsine.
Perearsti poole pöördusin esialgu erektsioooni häirega eelmise aasta lõpus... Aga langust hakkasin pool aastat enne seda tundma umbes. Kirjutas Sildenafili-mis aitas.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on nii pikaajaline probleem, siis ju on ka sellel siis ka põhjus. Tuleks teha veidi laiem hormoonuuringute kompleks ja kindlasti ka testid välistamaks eesnäärmepõletikku. Kui teame põhjust, siis on ...

Loe edasi

Mehe madal libiido

Tere!
Kirjutan oma elukaaslase pärast. Oleme olnud koos 7 aastat ja planeerimine last. Muret tekitab aga mehe madal seksisoov. Mees käis ka teie vastuvõtul, aga seoses spermaanalüüsidega. Ka ei kurtnud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust on liibido languse taga tõesti kas madalamapoolne meessuguhormoonide tase või siis psühholoogilised probleemid. Muidugi on küsimus ka selles mida me madalaks liibidoks nimetame. Mõnele ...

Loe edasi

Testosteroon

Ma olen ülekaaluline? Olin 139, hetkel olen alla võtnud. 123,8 on seni minimaalne kaal olnud. Seda kuskil kahe kuuga. Ma lasin teha mõned kuud tagasi vereproovid ja seal selgus, et testosterooni tase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ülekaal on üks olulisemaid madala testosteroonitaseme põhjuseid/riskitegureid. Selleks, et otsustada hormoonravi osas oleks meil vaja teha täpsustavad uuringud testosterooni sidushormoonide tasemete osas ...

Loe edasi

Testosteroon ja vähene günekomastia.

Tere!

Olen 29 aastane ja muret teeb vähene habemekasv ning günekomastia. Olen käinud antud murega kahe erineva endokrinoloogi vastuvõtul ja on tehtud täielikud hormoonuuringud.Tulemused on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klinefelteri sündroomiga kindlasti tegemist ei ole.
Bioloogilised parameerid korras.
Testosteroon madalnormaalne. Lisanäitajate alusel arvatavalt probleemiks krooniline stress ja võimalik et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: