Munandid ja HIV test. 14.01.15 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere, selline küsimus et olnud paaril korral selline probleem et on tekkinud kõhuvalu ja munandid on muutunud suuremaks ja valulikuks. Valu pole kestnud kaua ning on üllatavalt ära kadunud peale orgasmi, nagu rahuneksid maha. Vasak poolne munand on ka tunduvalt all pool paremaga võrreldes ja asend tundub ka imelik. Lugesin sellise haiguse kohta nagu munandi keerdumine, kas selle puhul peaks valu kestma kauem kui 15-20 min või rahuneb see maha ja võibki asi nii jääda. Viimased kuud on olnud sperma ka selline läbipaistev ja kohati tükkis (mitte koguaeg). Kas seprma läbipaistvus võib mõjutada ka toitumine, kuna joon päevas suhteliselt palju vett, et vb see muudab midagi. Igatahes on perearstile aeg kinni pandud, et murest rääkida aga vb oleks targem sellega kiirustada?

Küsimus HIV testi kohta, kas narkootikumide tarvitamine näiteks kanep võib mõjutada veeniverest võetud HIV testi tulemust?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

HIV testi tulemust narkootikumide tarvitamise mõjutada ei tohiks.
Antud juhul tuleks esmalt teha uuringud kuse-sugutrakti põletike suhtes. Kindlasti sperma analüüs ja eesnäärme sekreedi uuring ning anatoomiliste eripärade tuvastamiseks ultraheliuuring eesnäärmest ja seemepõikekestest. Kui on võetud seksuaalkäitumuslikke riske, siis ka suguhaiguste uuringud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Halb enesetunne peale kaitsmata vahekorda - millega tegu?

Tere! Olen 34a noormees. Kirjutan teile, kuna suguhaiguste arst puhkusel. Nimelt 1.5 aastat tagasi sai lolli peaga purjuspäi vahekorda astutud võõra naisega ning ilma kaitsevahendita ja peale seda hakkasid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpiline juhusuhtest tingitud äge stressreaktsioon, mis teatud depressiooni komponendiga. Paistab, et teil vastust otsitud vaid HIVi ja väliste uuringutega. Sugulisel teel ei levi mitte üksmes suguhaigused ...

Loe edasi

HIV-i nakatumise risk

Tere!
Kui suur on HIV-i nakatumise risk suuseksi kaudu? Nii kondoomi kui ka ilma selleta?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täpseid numbreid teile pakkuda ei ole võimalik. Vastavad uuringuid pole lihtsalt olemas. Milleks põdeda - minge ja tehke ära HIV test ja teie mure on lahenenud!

Loe edasi

HIV RNA test

Käisin depileerimas ja protseduuri lõppedes avastasin, et anum, kust vaha (suhkru), millega keha määriti, võeti, ei olnud ühekordne. Kindlasti oli sinna sisse sattunud aplikaatori pealt ka eelneva kliendi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandust hilinenud vastuse pärast.
Antud juhul on peamine küsimus vist südamerahus. HIV nakkuse saamine antud tingimustes on vähetõenäoline. Siiski soovitan südamerahustuseks test ära teha. RNAd ...

Loe edasi

hiv test

tere. kas tähe kliinikus on võimalik teha ka hiv testi ja palju see maksab.kas ma pean tõesti ootama 3 kuud enne kui peiteaeg on möödas või saab ka varem teha. kui tõenäoline on et hiv lööb välja 1-2 kuu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tähe kliinikus saame teha kõik vajalikud uuringud. Erandkorras on võimalik teha ka HIV test, mis tuvastab viiruse olemasolu organismis juba kolmandal nädalal peale võimalikku nakatumist. Samas on see test ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: