kondüloomid 03.12.14 / Meestearst

Külastaja küsib:

tere,minu mure ulatub 2.5 aasta tagusesse aega juba.algul avastasin endal mingid tüüka laadsed "punnid" siis käisin meestearstil(teie vastas kabinetis oli keegi noormees) siis öeldi et siin pole teiega midagi teha et minge nahaarstile!siis läksin nahaarstile veel teadmata milles asi.mul oli põhimõtteliselt 2 küsimust arsti juurde minnes,et kuidas ravida ja kas ma olen ohtlik teistele!ravimiks oli wartec aga enne kui ma veel sain küsida kas ma olen ohtlik teistele siis arst ütles "muretsemiseks pole põhjust,sinu sõbrannadele pole see ohtlik"(seda lauset ei unusta ma kunagi) seda ütles Dr. Sirje Kaur aga hiljem kui ma teadsin et kondüloomid on need mis mul on hakkasin internetist lugema ja seal öeldakse just vastupidist.Kas arst võis eksida või on olemas teatud sorti kondüloome mis ei nakkugi??sest kui ta mulle tekke põhjust seletas (kui aus olla seda hästi ei mäleta) siis ta ütles midagi sellist et igal inimesel on see kaasasündinud iseasi kas see välja lööb,oleneb kui tugev immunsüsteem on!Mul on neid hakanud tagasi tulema,tõsi küll järjest vähem ja pikema aja tagant aga siiski,hetkel on 2 kahtlast täppi,et nagu tahaks midagi tulla,olen teine 3-4 ravikuuri läbi aga ei muutu midagi!Samas tahan öelda et mul on vahepeal olnud mitmeid partnereid ja nemad ei kurda küll millegi üle.Aga mul on praegu hetkel uus tõsine suhe tekkimas ja hirm on suur!Võibolla ütles nahaarst et ei ole ohtlik kuna nende asukoht on mul allpool kubemes (natuke ulatub munandile ja veidi ka jalapeale) ja pole võimalik kokkupuutuda teistega???ja siis veel see et esimest korda kui ravisin põletasin ennast kohutavalt ära ja nüüd on pidevalt selline häiriv tunne,kuna liigun palju tööl siis on eriti kehva,puhkepäevadel on parem!Leevendust saan siis kui raseerin ja kreemitan aga seda ka vaid ajutiselt!kevadel oli hetk kus ei häirinud juba pikemat aega.olen lugenud ka et stress pidavat sellele kaasa aitama ja just siis nad tulidki jälle tagasi kui mul olid väga rasked ajad.Ma kirjutan siin praegu kõik mis hetkel meelde tuleb.mul on paarinädala pärast ka uus nahaarsti aeg,aga selline tunne on et ega ma seal targemaks küll ei saa juba kui olen!Aga teades teie mainet siis ma väga tahaks kuulda teie arvamust!Võimalik et peaks teie vastvõtulegi tulema.Aga äkki saate palun öelda kuidas ma peaksin edasi käituma sest olen juba suht hullumise piiril!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilma haigust nägemata on keeruline nõu anda.
HPV viiruse võib tõesti leida pea 70% seksuaalselt aktiivsetel noortel inimestel. Ilmselt olete ka lugenud, et need viirused jagunevad 2 gruppi. esimesed, millel on risk soodustada emakakaelavähi teket ja teised, mis pole ses osas ohtlikud ja põhjustavad vaid kondüloome.
Milline viirustüüp teil konkreetselt oli, küsige nahaarstilt. Samuti pidage temaga nõu, mis teha selle kubeme ärrituse suhtes. Enamasti on ka siin miskid kindlad põhjused ja vastav ravi. Kui Wartec ravi enam ei aita, siis ilmselt pole tegu kondüloomidega. Mis on probleemiks, saab öelda peale läbivaatust.
Ikka ja jälle rääkige oma arstiga ja küsige oma arstilt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kondüloomid?

Tere! Mul olid ennem kondüloomid peenisel, sai meestearstil käidud ja sain abi, nüüd taas probleem? Küsimus, kas need samused võivad ka päraku ümber tekkida, ja kas selle probleemiga võib ka kiirelt meestearsti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomid võivad tõesti ka pärasoole ümber tekkida. Meestekliinikus (www.meeste.kliinik.ee) võite tasulisele vastuvõtule löögile pääseda nädala jooksul, haikekassa poolt kaetud vastuvõtu puhul peab arvestama ...

Loe edasi

kondüloomid

Mul tekkisid kondüloomid ja nüüd selles kohas kus nad on,on selline häiriv valu.Vahel ka sugutist natuke üleval pool küljepeal.Kas see võib olla tingitud kondüloomidest?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti võivad kondüloomid ka ebamugavust ja kerget valu põhjustada. Miks te neid ei ravi?
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

kondüloomid

kui mehel olid kondüloomid kas ta võib olla pärast punnikeste kasutamist vahekorras ilma kondoomita.?kas sperma on ka nakkusohtlik?kas kondüloome põdenud mees võib saada isaks(või kahjustab see haigus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui kondüloomid on välja ravitud võib seksuaalelu elada ilma kondoomita st. et sperma pole siis nakkusohtlik. Kondüloome tekitav papilloomiviirus viljakust ei mõjuta.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: