Miks finasteriid põhjustab kõrvalmõjusid, mis ei lõpe isegi pärast ravimi võtmist? 20.05.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Miks finasteriid (Propecia) põhjustab kõrvalmõjusid, mis ei lahene isegi pärast ravimi võtmist? Mis on see mehhanism seal taga? Infolehel on kirjas, et võib minna nii, kui ravimit riskid võtta, samuti räägivad mõned arstid Internetis sellest. On sellele mingi seletus? Või on see mingi valeinformatsioon, mis kogemata liikvele sattunud?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks ei saa aru, mis muredest te kõnelete. Kõigil ravimitel on kõrvaltoimeid, kuid püsivad on need üliharva. Sama ka Propeciaga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Juustelangus, juuste eesliini taganemine ja juuste hõrenemine

Olen juba 27, aga olen pannud varemgi tähele, et minu juuste eesliin on äärtes tasapisi taganenud, et olen teatud hulka juukseid kaotanud ja ka juuste kogus pea ülemises pooles on hõrenenud. Mu isa hakkas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldate tüüpilist mehetüüpi juuste hõrenemist. Kuna tegu hormonaalsel põhjusel tekkiva murega, siis ega pealemäärimine palju aidata saagi.
Ravim millele viitasite on parem abimees. Samas, kuna ...

Loe edasi

Metronidasooli retsept.

Tere!

Mul oleks vajadus ühe kuuri metronidasooli järele. Nimelt mu kõhuõõnes on TMAU bakterite osakaal üle normaalse taseme,mis põhjustab ebameeldivaid kehalõhnasid.
Lisasin selle kirja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Iga ravimi määramine on vastutus. Kui arst kahtleb ravimi vajaduses, tal on antud ravikuuriga negatiivsed kogemused või ta ei oma vastaval teemal piisavat kompetentsi ja ka paljudel teistel juhtudel arst ...

Loe edasi

Juuste hõrenemine

Tere

Mul on selline mure, et olen 19aastane ning mul juuksed hõrenevad.
Kuna isal langesid juuksed välja, järelikult on tegu geenidega.
Lugesin, et DHT on see mis ravib.
Ma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt tuleb üle vaadata, kas on mehe tüüpi juuste hõrenemine või mitte. Teiseks tuleks teha hormoonuuringud, kas on ikka tegemist neerpealise meesuguhormoonide kõrge tasemega või mitte. Kui on, siis on ...

Loe edasi

Prostamol Uno ja eesnäärme suurus

Mul tekkis veel üks vastuvõtujärgne küsimus. Soovitasite mul võtta sügisel, kui mul tavaliselt on eesnäärme põletiku sümptomid tekkinud ennetavalt Prostamol Unot ja ka vitamiine.
Prostamol Uno on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PU on looduslik preparaat ja sisuliselt eesnäärme mahtu ta ei mõjuta. Kasutan seda preparaati eesnäärme üldiseks tugevdamiseks. Mahtu vähendav toime tal puudub ja vaevalt, et ka seksuaalsust muudab.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: