HIV - kas olen terve? 22.02.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Sooviksin Teie arvamust minu probleemile. Olen 42 aastane ja olin 7 kuud tagasi kaitsmata vahekorras tundmatu naisega, kes tegi mulle oraalseksi. 5 päeva peale kontakti tekkis kurguvalu ja palavik, suhu kandidoos ja 12. päeval üle keha lööve.17 -ndal päeval määras TÜ Kliinikumi infektsionist RNA ja HIV 1/2 ag+ab analüüsid ning ka suurel hulgal muid vereanalüüse. Kõik vastused negatiivsed ja veri igati korras. Arst ütles, et HIV -ga siin tegemist pole. Aga millest siis need sümptomid? Sealt edasi olen teinud erinevates laborites 7 kuu jooksul 22 HIV 1/2 ag+ab testi ja kõik vastused negatiivsed. Ka tervis on igati korras. Aga mure püsib, sest kirjutatakse ka pikemast peiteperioodist kui 6 kuud. Milline oleks Teie arvamus minu loole ja kas antud analüüside koguse ja aja peale võin kindel olla, et mul puudub HIV? Tänades!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Südametunnistuse haigus?
Ma loodan siiralt, et neid 22 testi pole kinni makstud haigekassa rahadest. Lõpetage muretsemine. Teile anti asjalik vastus juba esimese arstivisiidi käigus!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

HIV nakatumine

Tere! Olen väga mures ja ei saa magada. Olin vahekorras sekstöölisega. Kasutasin kummi ja see ei purunenud. Ei suudelnud ega katsunud tema naise kehaosi. 11 päeva hiljem tekkisid sümptomid, mis kestsid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

HIV nakatumisel ei ole varases järgus spetsiifilisi sümptomeid. Seostatud nähte tekitavad väga paljud erinevad haigusseisundid ja ka inimese psüühika.
Kui kaitsesite ennast kirjutatud määral, on ...

Loe edasi

Hiv testimine

Olin nüüdseks üle 6 kuu tagasi võõra inimesega seksuaalses vahekorras. Kogu vahekord oli äärmiselt lühike ja mäletan, et kasutasin kaitsevahendit. Paraku olin tarbinud alkoholi ja olen tundnud pikka aega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Unustage oma mure. Analüüsid on korras!

Loe edasi

Hiv testimine

Sooviksin küsida HIV testi tulemuste kohta.

Kui olen teinud testid järgnevalt:
1 kuu- ag/ab laboritest
2 kuu- ag/ab laboritest
80 päeva - ag/ab laboritest ja hiv rna pcr ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Elage rahus edasi!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: