Kondüloom 18.10.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Käisin seksuaaltervise kliinikus. Öeldi, et on peenisepea juures kondüloom. Olen diabeetik, I tüüp, süstin. On olemas püsipartner. Kas sain selle temalt? Kuidas tema peaks edasi käituma? Kui ravikuur lõppenud ja kondüloom kadunud, kas võin ilma kondoomita ka seksida? Või kas see mure saadab mind elu lõpuni? Tahan lihtsalt teada, kuidas see minu intiimelu edaspidi häirib?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Selline info tuleks küsida oma raviarstilt, kes teid näinud ja ravimid kirjutanud. Kondüloome põhjustav HPV viirus võib organismis nähte andmata püsida aastaid. Samas võib see olla saadud kasvõi eelmisel nädalal. Seega kust see saadud on pea võimatu öelda. Kui mehel ja naisel puuduvad kõrvalsuhted ja pole ka muid sugutrakti põletikke, siis organism suudab kehas oleva HPV viiruse enmasti (>70% tõenäosusega) 6-12 kuu jooksul välja tõrjuda. Ravi järel võib viirus uuesi aktiviseeruda umbes 20% tõenäosusega - seega hoidke ravim alles. Partner võiks ennast samuti HPV suhtes uurida. Püsisuhtes HPV tõttu preservatiivi kasutamist mina ei soovita. Erandiks võivad olla juhud, kus tegemist kasvaja teket soodustavate viirustüvedega ja lisanduvad muud riskitegurid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Pōletik,infekstioon

Täna hommikul,kui tüdruk Mulle oraalseksi tegi,tundsin,et midagi on väga valesti.
Sugutipea paljastuval osal oli veripunane laik.Enne oraalseksi,tavalist Seksi ei teinud,vaid natuke hōōrusime.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väike valge punn võib olla kondüloom. Peenise naha alla on tekkinud verevalum. Arvestades lisaks eesnaha kitsenemist, seda et ei liigu vabalt ja pilti, siis kahtlustaksin teil kroonilist skleroseerivat ...

Loe edasi

Spermapõletik ? ? ?

Mure selline - mu partner kahtlustab, et mu spermaga ei ole kõik mitte just kõige paremas korras.
2 korda on juhtunud selline asi, et peale vahekorda ilma kondoomita on tal tekkinud tupes mikroobne ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on sellise mure taga vaevusteta kulgev põletikuline prostatiit. Soovitan soojalt tulla vastuvõtule. Pimesi määratud lühiajalised ravikuurid enmasti head tulemust ei anna. Kondüloom on ilmselt ...

Loe edasi

2-3mm läbimõõduga moodustis peenisel

Tere.
Probleem: peenisel on 2-3mm läbimõõduga soolatüüka moodi asjake, aga seinad on järsud, mitte nagu tüükal sujuvad. Ta on inimese nahale loomulikku värvi ning 1-1.5mm kõrge. See moodustis ei ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole sellest pildist suurt kasu. Kui tüügas on vana vistriku koha peal, siis võib tõesti olla armkude. Ka HPV viirusest põhjustatud kondüloom võib olla järsu seinaga. Kondüloomid tekivad sagedamini ...

Loe edasi

pärakusisesed kondüloomid

kas pärakusiseseks kondüloomide raviks kasutatakse adelat või wartec kreemi?milliseid ravimeetodid on võimalikud?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei oma selle suuna raviga laia kogemust. Kui kondüloom on väljaspoolt kättesaadav, siis soovitaksin ettevaatlikult kasutada wartecit. Peale määrimist eemaldada üleliigne ravivedelik!
Kui ...

Loe edasi

Uroloogia

Viimasel nädalal urineerimine tihedam.Suguti valus.Kusagil suguti peast 3,5cm allpool,suguti sisemuses,keskel,kõva tükk. Umbes ühe cm-se läbimõõduga. Vahekorras ainult ühega.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahtlus suguhaigusele. Ureetras võimalik kondüloom. Soovitav meestearsti vastuvõtt.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

kondüloom

Lp. Doktor !
Käisin aasta tagsi arstil, kuna eesnaha peale olid tekkinud punnid e. kondüloomid. kirjutati ravimiks "Wartec". Olen nüüd kasutanud seda 3 tsüklit, aga kõigist kondüloomidest pole ikkagi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu kogemus Warteciga on senini küll väga positiivne. Ainsana ei taha alluda küsiti avas olevad kondüloomid ja ka väga suuri kondüloome on vahel tulusam operatiivselt eemaldada. Ilmselt pole te täielikult ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: