Xatrali-kuuri kestus 07.08.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kirjutasite mulle aasta algul välja Xatrali (10 mg päevas). Kuna see mõjus parajalt hästi -- urineerimishäired kadusid --, siis palusin perearstil korrata retsepti ning olen nüüdseks üle poole aasta pidevalt Xatrali võtnud. Kõrvalmõjusid pole, v.a. mõni kord kuus juhtuv kerge tasakaaluhäire (millel võib muidugi olla ka teisi põhjuseid, mistõttu lähen tasakaalukeskusse kontrollile).

Küsimus: kas on õige Xatrali jätkuvalt pidevalt edasi võtta või on see ette nähtud pigem ühekordse(te)ks ravikuuri(de)ks? Kas ma peaks vahet pidama vaatamaks, kas urineerimishäired tulevad tagasi või ei?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Üle maailma kasutavad miljonid mehed sedalaadi ravimit püsivalt. Kui on hea toime, siis soovitaksin püsiravina jätkata! Võite küll pausi ka proovida, kuid kardan, et ega see ravim teid tänaseks (palju) nooremaks pole teinud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

sperma analüüs

Tere! Käisin sperma analüüsi tegemas, sain sellised näitajad, kas need on korras? Olen 21 aastane.

Abstinentsi kestus 3

Sperma viskoossus <2 cm

Tuumaga rakud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Midagi hullu siin pole. Samas spermide arv on madalamapoolne ja selle võimalikud põhjused peaks siiski üle vaadata. Põletiku-uuringud korras.

Loe edasi

Krooniline põletik ? Erektsiooni probleemid

Aasta tagasi kaks päeva peale juhusliku vahekorda hakkasin tundma ennast halvasti, kihelus, tulitus sugutipeas jne. (sug.haiguste testid olid korras), kuid enne testide tulemusi kirjutati antibiootikumid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaevused viitavad üheselt eesnäärme põletikule. Tüüpiline kõrvalhüppest saadud mikroobide tasakaalu häire, mis algul tekitas kusiti põletiku ja edasi arenes eesnäärme põletikuks. Kirjast loen välja, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: