Kipitus peenises 30.07.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline küsimus - paar nädalat tagasi hakkas mu abikaasa (vanus 38) ühtäkki kaebama kipitustunde üle peenise sees, samuti ta kurdab, et munanid "on hellad" või "annavad end tunda". Välisel vaatlusel on kõik korras, midagi ebaharilikku ei ole silma hakanud. Urineerimisega tal enda kinnitusel probleeme ei ole. Meil kummalgi ei ole olnud abieluväliseid suhteid ning minu tervis on täiesti korras. Mu abikaasal on olnud probleeme potentsiga, kuid oleme selle pannud pingelise töö ja stressi arvele. Kas te oskate öelda, mis võiks viga olla ja millise arsti poole oleks kõige õigem pöörduda?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kaebuste kompleks mida kirjeldate on iseloomulik eesnäärmepõletikule. Haigus võib aastaid kulgeda ilma selgete kusemishäirete või ebamugavustunneteta kubemepiirkonnas. Seksuaalhäired on selles vanuses üheks tüüpiliseks ja sageli ka ainsaks prostatiidi tunnuseks. Soovitan tulla meesteasrti vastuvõtule. Muudes kliinikutes täna kahjuks eesnäärmepõletiku uuringuid ei teostata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

tulitav tunne peenises

Tere!

Olen 20 aastane, peenises mõnda aega olnud tulitav tunne. Kohati on ja siis kohati kaob ka ära. Mingit löövet nahal pole.

Käisin noortekabinetis kontrollis,suguhaiguste ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võivad olla küll. Soovitavalt kokku 1,5 l vedeliiku söögikordade vahele. Kui ebamugavus jääb paari päeva jookul püsima tuleb ka sisemised põletikud ja närviärritused välistada.

Loe edasi

Peenis valus urineerimisel

14 aastasel poisil on urineerides peenises valu. Pealt poolt pole midagi näha ja uriiniproov korras. Kaebab seda juba pikemat aega. Õhtuti pole nii valus kui hommikul. Kelle poole peaksime pöörduma, et ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma saatekirjata saab kiirelt pöörduda noorte nõustamise vastuvõtule. Aja saab: meestekliinik@kliinikum.ee

Loe edasi

punetav laik peenisepeal

Tervist ! Umbes 10 päeva tagasi avastasin peenise pealt sellise laigu nagu pildil näha. Millega võiks olla tegu, kas on põhjust muretseda ja kas peaks tulema vastuvõtule ? Laik ei sügele, hügieen piisav ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selliseid laike võib pidada ka normi variandiks. Kui aga tunnete ebamugavust, kõrvetust peenises, siis tasuks kindlasti põletiku osas ära kontrollida. Kui tulete meestekliinikusse, siis palun võtke kaasa ...

Loe edasi

Ebamugavustunne peenises

Peenis on kokkutõmbunud ja valulik. Kellele või kuhu aeg panna? Peaks haigekassa alla minema.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina soovitan meestekliinikusse vastuvõtule tulla. Kui on saatekiri, siis saab kindlasti ka haigekassa tingimusel vastuvõtule.

Loe edasi

Saladus

Tere.
Käisin eesnäärme operatsioonil 22.02.22a. nüüd olen kodus ja peenises (kus on kateeder) on hirmus kipitus tunne. Kas see peabki olema või on vaja kuskile pöörduda?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kõik juhised saate oma arstidelt. Ma ei hakkagi midagi oletama, sest ei tea Teist , haigusest ja operatsioonist mitte midagi !

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Tükid peenises

Tere

Muret tekitavad kaks kõvemat tükki/kühmu peenises. Astetsevad paralleelselt, üks vasakul, teine paremal pool peenist. Alguses oli üks kühm, nüüd kuskil poole aasta jooksul tekkinud teine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui õigesti tajun, siis olete juba vastuvõtul ära käinud ja oma vastuse saanud. Kasvajaga tegu pole. Ilmselt tegu kavernooskude ümbritseva valgekihi tihenemisega. Võimalik põhjus trauma seksi ajal või ...

Loe edasi

Kipitus, sage urineerimine

Tere. Mul selline mure, et peenises või kusetorus imelik kipitus ja üpris tihti peab ka urineerimas käima, urineerimise ajal valulikkust ei tunne. Kas on tegemist mingi põletikuga või mingit liiki suguhaigusega? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui kaebuste eelsel perioodil oli mõni kahtlane seksuaalkontakt, siis tuleks alustada suguhaiguste uuringutest. Kui suhe on stabiilne ja partneris kindel, siis tasuks koheselt alustada sugutrakti põletike ...

Loe edasi

lapse peenise probleem

Tere!
Avastasin täna 4 aastast last pestes, et tal on peenises ming moodustis, umbes 1 cm suurune ja nagu mingi vedelik oleks seal sees. Kas peaksin pöörduma perearsti või meestearsti poole?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem veel püsib, siis oovitan päärduda lasteurolooogi/lastekirurgi vastuvõtule. Enamasti võib põhjuseks olla eesnaha kirsenemine.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

valu peenises.

olen 16 aastane poiss.
rahuldan ennast vähemalt kord nädalas.
kuid peale orkasmi saamist tekib peenises valulikus mis kestab umbes minuti.
milles võib olla probleem?
kui tõsine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valu peale orgasmi ei ole normaalne. Kõige tõenäolisem on ikkagi mingi sugutrakti põletik. Soovitan pöörduda noorte nõustamise kabinetti Tartus või Tallinnas.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Põletik

Tere

Urineerimisel on tunda peenises kerged kõrvetust. Suguhaigusi pole viimased seitse aastat põdenud. Kas võib olla mingi põletik ja kui on, siis milline on ravi?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pimesi ravi teha ei soovitaks. Kindlasti peaks tegema suguhaiguste uuringud ja soovitaksin teha ka sperma analüüsi põletikule.

Edu soovides

Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: