Ravimata klamüüdia 15.05.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Umbes 4 aastat tagasi diagnoositi minul ja minu partneril klamüüdia. Saime kumbki 10 päevase ravikuuri. Naispoole analüüsid olid negatiivsed, kuid mina ei käinud kordagi järelkontrollis. Nüüd, 4 aastat hiljem on naispoolel tekkinud menstruaaltsüklite vahelisel ning vahekorra ajal mõnikord veritsust ja kõik viitab taas klamüüdiale. Ka minul mõnikord põis/munand tuikab, kuid otseselt urineerimisel valu ei ole. Kas on võimalik, et klamüüdia jäi tookord minul välja ravimata ning nüüd viimase poole aasta jooksul on hakanud ilmnema sümptomid? Miks ei ole naistearst vahepeal naispoolel haigust avastanud? Kas nii pikalt võib olla nakkus sees, ilma et naisel/mehel tekiksid otsesed kaebused? Mõlemad väidame, et kõrvalisi suhteid/hüppeid pole olnud, kuid kusagilt pidi see haigus ju tulema?
Tänan!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Liiga palju spekulatsioone. Klamüüdia pole ainukene sugutrakti põletikke tekitav mikroob ja teie kaebuste taga võib samasuguse tõenäosusega olla hoopis klamüüdiast käivitunud prostatiit või eesnäärme kahjustus. Suguhaiguste korral on järelkontroll soovitav kindlasti teha mõlemal või siis hoopis kõigil osapooltel. Uuringud tuleb mõlemal korralikult ära teha, siis saab ka enamikele teie küsimustele vastuse leida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sperma koostis klimpis ja kohati kollakas

Umbes 2,5 aastat tagasi oli mul klamüüdia, see sai ära ravitud, kuid sümptomid ei kadunud ära(valud ja ebamugavustunne munandites, sperma ebaühtlane koostis ja kohati kollakas) valu ja ebamugavustunnet ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klamüüdia võib tõesti kahjustada nii eesnäärme funktsionaalset seisundit, aga ka piirkonna närviregulatsiooni. Mõlemal puhul on lahenduteed olemas. Ilma täpsemalt uuringutulemusi teadmata, kahjuks teid ...

Loe edasi

potents ja põletikud

Kas on võimalik enda teadmata põdeda 10.a.klamüüdiat ja trihhomonust? Kui see on võimalik, siis mis tüsistused võivad mul olla?
Otseseid kaebusi ei ole olnud. Kuid on esinenud seljavalusi ja viimased ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses meeste puhul on kõige tõenäolisemaks potentsi languse põhjuseks eesnäärme põletik, millele viitavad ka kusemishäired. Välja ravimata klamüüdia ja trihhomoonas võivad olla prostatiidi põhjuseks.
Loe edasi

eesnääre

Tere,



Mis võib põhjustada eesnäärme põletikku alles 20-aastasel noormehel? Millest selline asi võib üldse tulla? Ta ei suitseta, teeb sporti.

Kas on soovitusi, kuidas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõigepelt küsiksin, mis meetodiga on eesnäärme põletiku diagnoos püstitatud. Selles vanuses esineb haigust suhteliselt harva.

Eeesnäärme põletiku põhjuseid võib teoreetiliselt olla palju. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: